Milyen billentyűzetet vegyek? - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


Molydeus
(őstag)

Az O-ring nem a keresztre megy, hanem a kupakban a foglalat köré. Amikor leütöd a billentyűt, a gyűrű a kapcsoló ill. ebben az esetben a stabilizátor ház tetejének ütközik, aminek két hatása lehet, ahogy sejted is.
1. Megemeli a kupakot lenyomott állapotban. A stabilizátor mozgó része (slider) lehet, hogy nem koppan a PCB-nek, mert a gyűrű előbb érheti el a stab. ház tetejét. Itt azért a pontos geometriát ismerni kell, hogy melyik stab, milyen profilú kupak, milyen vastag és keménységű gyűrű, stb., ezért a feltételes mód.
2. Maga a becsapódás tompított lesz a staboknál.

A stab rattling/tickling téma korábbról:
"
Nyomd le az egyik végét picit és egészen pici lenyomásokkal ütögesd végig a kupak teljes hosszán, utána ugyanez a vissza a másik oldalt lenyomva. Ha valahol kopácsol (tipikusan a végén), akkor a drót két vége nem párhozamos és/vagy nem pontosan van bepattintva a clip-be és/vagy a stabok közül az egyik magasabban áll. Ha a triviális hibákat kilőtted és még mindig csinálja, akkor érdemes a drót alá középre egy kis EVA vagy poron öntapadós szivacsot rakni, ami szintbe tudja hozni a drót két szárát.
Ha nincs tickling és mégis csattog, akkor a nincs jól megkenve és a drót keményen üti meg a slider belsejét.
És persze ezek bármilyen kombinációja is lehetséges.
"
A gyári stab újra kenését mindenképpen valamilyen sűrű, nem folyékony állagú kenőanyaggal érdemes csinálni (205G2, superlube, dielectric grease, stb.), amennyiben szükséges.
Ami esetleg még játszik a kis EVA csík mellett a drót slideren belüli zörgésére, az a holee mod valamelyik válfaja, de ezt a topikban nem nagyon szeretik, nekem jól bevált, de csak a durock v2-k mellé mellékelt pici poron csíkokkal, a teflon csík lejön a kenéstől, viszont ez csak még nem megkent stabokkal lehet megcsinálni. Ha pedig a probléma a slider PCB-nek csapódása, akkor a bandaid mod. Ezekre keress rá a topicban, de vannak YT videók is a témában.
Utolsó megoldás lehet, hogy cseréled a gyári stabokat. Ebben az esetben valami olyat választanék, aminek a belsejében már gyárilag valamilyen hangtompító anyag van, pl. a TX R3 a maxgamingtől. Ez bepattintós, nem csavaros, de a mellékelt ékekkel nagyon stabil lesz ez is. Csak a befogási pontokat kell kenni (erre jó a 205G0), belülre már nem kell semmi, se holee mod, se térkitöltő sűrű kenés. Az újabb TX AP-k a közvélekedés szerint kevésbé jók.

M.

[ Szerkesztve ]

üzenetek