Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Rakeem
(aktív tag)
Blog

Sziasztok!

Párom újabban nagyon rázazult a fényképezésre. Jelenleg egy Pana-FZ300-at nyüstöl.
Van egy kis félretett pénzem, és gondoltam meglepem egy komolyabb géppel, csak elveszek a rengeteg márka és típus között. Sajnos én messziről ugatom csak a fényképezést.
A keret olyan 150k körül lenne, tehát használt gép is játszik. Dupla obis kiteket ennyiért nem nagyon találtam újonnan. (APS-C szenzorméret a cél. Az FF más árliga.)

Jelen pillanatban egy Sony DSLR A300-ra tudnék lecsapni DT 18-70-es kit objektívvel 30k szép magyar forintért, igaz kérdőjeles az expo szám. A gazdája nem tudja megmondani mennyi van benne, de állítása szerint hibátlan a gép és az obi is.

Van másik lehetőség is már inkább a rendelkezésre álló keretet kiaknázva. Az egy Sony Alpha 58 (kb 4000 expoval) + 18-55 kit obi, és van mellé még 4 objektív:
- Sony A 75-300mm 4.6/5.6 használt, de szép állapot
- Sony SAM 35mm 1.8 DT új állapot
- Sony SAM 55-200mm 4/5.6 DT új állapot
- Sigma 50mm 2.8 DG Macro szép állapot

Természetesen nem csak Sonyban tudok gondolkodni, de ez a két gép jött velem szembe amit felkeltették az érdeklődésem. (Az egyik az ára a másik az összesen öt darab obi miatt.)
Ezt a két gépet mutattam meg pár ismerősnek/kollégának, de mondjuk úgy egy vélemény nem vélemény. Nyitott vagyok más márkákra is.

Egyébként a párom jelenlegi fotózási szokásaiból kiindulva elsősorban természet/táj fotózásra hébe-hóba tárgy és portré fotózásra használja a pana gépét. (70-30 arányban.)

Tudtok esetleg véleményt mondani a fenti két gépről, vagy ajánlani más gépeket?

üzenetek