Milyen cserélhető objektíves gépet? - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Schanyee
(senior tag)

Sziasztok!

5-6 éven át m4/3 vázakkal és objektívekkel fotóztam és szerettem is. Viszont kb 3 éve nem volt már semmi időm fotózni ezért el is adtam a komplett szettemet. Most újra gondolkodom a fotózáson. Amit tudok hogy mire van szükségem látószög és téma területén és nulláról kell úgyis vegyek valamit. Amit nem tudok hogy mennyit fejlődtek azóta a márkák és mi most az a rendszer amit megéri venni. Ezért a segítségeteket szeretném kérni.

A legutolsó szettem az egy Panasonic GX80 volt Olympus 25mm f1.8-as társaságában (ekv 50mm). Ez a témák 90%-ára jó volt, amire nem arra vagy a 9-18mm-est használtam (ekv 18-36) vagy még ritkábban a 45mm F1.8 (ekv 90mm). Most is nagyjából ezekre lenne szükségem.

A témák kutya, gyerek, portré fotózás ezért a jó single és követő fókusz fontos. Használt cucc is játszik, 200e Ft fölé nem szeretnék menni váz plusz egy ekv. 50mm körüli objektívvel.

Mennyire javult a GX80 óta a technika? Van másik (rendszer) amit ajánlanátok helyette a témákra? Teszteket szívesen olvasok hogy aztán melyik lesz a nyerő, csak minden rendszerben átnézni melyik váz és objektív lehetne jó és használtan melyik fér bele a kertbe az nulláról nagyon nagy meló.

Előre is köszi a segítségeteket!
Sanyi

üzenetek