OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


alaves
(addikt)

Kapcsold be a BFI-t vagy ha zavaró a villogás, akkor trumotion Deblur 10 és a De-juddert húzd addig míg neked megfelel a folyamatosság és nem látsz zavaró artifact-ot és röccenéseket.

Más: egyébként nálunk is szokott háttérként maradni a TV, viszont akkor átállítom egy 0-ás OLED fényű képüzemmódra.


AL
(addikt)

Szia ! Ezt igázából még akkor mondták, amikor nem vizsgáltak, nem láttak semmit, csak felhívták rá a figyelmemet, hogy ilyenekre figyelnek. Ha nem csinálom meg, akkor lehetséges, hogy vita lett volna, nem tudom. Az LG részéről kellene valamit lépni, mivel a 2017 es panelek típushibája. Valami szoftverfrissítés, ha segít, vagy egyszerüen ismerjék el a hibát és ne keljen a Vevőnek még hálásnak lennie, hogy a hibás termék helyett egy hosszas ügyintézés után kap egy másikat. Nehéz elismerni a hibát, de még mindig többre becsülöm azt a céget mégha hibázik is, aki elismeri, mint akik sunyi módon eltusolják, aztán vagy észreveszi a vevő vagy nem. Mindegy, remélem ez már jó lesz ! Az elmúlt héten olvastam a B7 es Kollégát, Ő még rosszabbúl járt, mert paneltcserélnek, már a másodikat. Neki sem adott az LG csereutalványt. Üdv.


torma1981
(veterán)

Szerintem egyáltalán nem járt rosszul. 2 év újra indult. Jövőre már tuti nem lesz panel hozzá akkor pénz vissza, és új tv. Mivel képminőségben nem sok különbség van így nem vészes.


i@lex
(őstag)

Üdvözletem az uraknak!
A mai napon csatlakoztam én is az OLED tv tulajdonosok népes táborába egy LG OLED65C9-el. :)

Hatalmas pacsi a részletes összefoglalóért a készítőnek.


daneel_hu
(addikt)

Gratulálok, sok örömet a készülékhez.


daneel_hu
(addikt)

Budapesti szerviz nem ilyen, ott símán kapod az igazolást amivel mehetsz vissza a kiskerbe intézkedni. (pénz vagy tv).


powerup2
(addikt)

azonos de tényleg job a DD+ probáljátok ki :)


daneel_hu
(addikt)

"...de a lassan összeadódó valódi "égés" talán problémásabb (de a plazmákba is be tudott örökre égni egy sokat nézett, élénk csatornalogó több évnyi használat alatt). De tegyük hozzá azt is, hogy az RTINGS-nél a legtöbb tesztpéldányt sokkal világosabbra állították be, mint plazmák maximuma (ezeket 2x-3x világosabbra lehet húzni SDR-ban is), és többnyire csak az égett be, ami tényleg szélsőséges eset (pl. ugyan az a hírcsatorna a világos sávjaival több ezer órán át megállás nélkül)."

A RTINGS teszttel az a baj, hogy a CNN és hasonló okosságok nagyon beégtek, de ha tizedennyire koptak volna szét a pixelek, az is gond lenne.
Nálunk az E6V-nél már egy 1%-os degradáció is látszott, nem minden tartalom esetében de azért látszódott. Az 1%-os beégés pedig - szerintem - nagyon-nagyon messze van attól amit a RTINGS-es srácok összehoztak a hírsávokkal.
Szóval ok, hogy többezer óra és 100-as oled fény, de ezek a tévék nagyjából szétégtek, mondhatni... :)

Saccra nálunk egy 50-60-as oled fény 3-400 órával és statikus elemmel beégést okozott egy 2016-os készüléknél. Lehet, hogy "csak" 1%-os kopás, de mégis ott volt.
És a 300 óra az nagyon nem sok.

Nyilván a 2018-asok strapabíróbbak, de az biztos, hogy még mindig vigyázni kell a készülékekre.


rothfb
(veterán)

Nem Bp-ből áll az ország. Nagyon nem...


renatto
(őstag)

A te paneled cseréjének semmi köze az LG-hez, az csak a Panasonic-tól függ(ött). Nekem továbbra is úgy tűnik "megoldották okosba"...


daneel_hu
(addikt)

De.
;) :DD


renatto
(őstag)

Gratula! :D Vasárnap járt a Mikulás?! :DDD


daneel_hu
(addikt)

Jó kérdés ez mennyire okosítás volt.
Nála az első panelcsere lett volna - ehelyett ajánlottak fel egy új készüléket.
Talán megért volna egy kis hazardírozást, de nem tudjuk mi lett volna a sztori vége abban az esetben. Ha szimplán szereznek egy 2017-es panelt, rosszabbul jár AL, és hivatalosan az az első "megoldás" ugye. :)


renatto
(őstag)

Lehet már rég nincs olyan panel, épp ezért kapott egy jóval olcsóbb új tévét. De így van, ez innen már csak találgatás. Lehet azért "zavar", mert én is pont "ebben a csónakban eveztem" most és teljesen más irányba jutottunk.
Csak megint úgy tüntette fel, mintha LG-nek köze lenne hozzá, meg hogy másvalaki LG-s tévével rosszabbul járt....

Amúgy volt a közelmúltban olyan is, akinek LG visszafizette a teljes TV vételárat emiatt, pedig még volt cserepanel, ha már példálózunk. :R


Szatura
(tag)

Üdv
Végre megvan amivel az elkövetkező 10évet ki kéne bírnom, egy LG E97LA
Első néhány órában bùjtam a menüt, sok az idegen beállítás (a lecserélt LED tv után)
Ami miatt itt vagyok ismét az, hogy olvastam a be-ki égést, mit hogyan állítsak? valóban kell ezzel foglalkozni?

[ Szerkesztve ]


daneel_hu
(addikt)

LG-nél legalább 3 eset volt a topikban ahol "szerződés előtti állapot" vissza lett állítva.
Többek között az esetemben is pontosan ez történt.
Viszont nálam megmondták, hogy NINCS panel, és gazdaságtalan nekik berendelni egyet - tehát ott nem volt opcionálisan javítási lehetőség.

Ha garanciaidő alatt javítják (értsd: esetek 95%-ban panelcsere lesz), akkor ezt el kell fogadni.
Az első esetben.


daneel_hu
(addikt)

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/e9-oled/settings

Nappal oled light 30-35, éjszaka 20.
Logo fényesság beállítás: magas.

Lehet ezek nincsenek benne a fenti cikkben.


rothfb
(veterán)

A cseréhez nincs is köze, ellenben a rossz panelt az LG gyártotta... Egyébként is valószinű, hogy a Pana (és más gyártók) nem bánhat olyan nagyvonalúan a panelcseréknél az ügyfelekkel, mint az LG. Neki nincs elfekvőben még a raktárban ilyen célra panelgyűjtemény, sem használt panel úgy, mint az LG-nek, mint a panelek gyártójának.
Egyébként az igaz, hogy visszakaphatta volna a vételárat, ha 100%-ig korrektek, de csak 85%-ig voltak azok. És ez még a jobbik eset.


rothfb
(veterán)

Nincs kizárva, hogy ha lett volna cserepanel, először azzal próbálkoztak volna. Ez persze gondolom szervizfüggő is...


renatto
(őstag)

Gatulálok, ez továbbra is gyönyörű (E széria)! :C Ahogy előttem is írták OLED fény legyen alacsonyabban és ne menjen naphosszat hírcsatorna vagy EZO TV, TeleShop. ;]

üzenetek