OLED TV topic - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


daneel_hu
(addikt)

"...de a lassan összeadódó valódi "égés" talán problémásabb (de a plazmákba is be tudott örökre égni egy sokat nézett, élénk csatornalogó több évnyi használat alatt). De tegyük hozzá azt is, hogy az RTINGS-nél a legtöbb tesztpéldányt sokkal világosabbra állították be, mint plazmák maximuma (ezeket 2x-3x világosabbra lehet húzni SDR-ban is), és többnyire csak az égett be, ami tényleg szélsőséges eset (pl. ugyan az a hírcsatorna a világos sávjaival több ezer órán át megállás nélkül)."

A RTINGS teszttel az a baj, hogy a CNN és hasonló okosságok nagyon beégtek, de ha tizedennyire koptak volna szét a pixelek, az is gond lenne.
Nálunk az E6V-nél már egy 1%-os degradáció is látszott, nem minden tartalom esetében de azért látszódott. Az 1%-os beégés pedig - szerintem - nagyon-nagyon messze van attól amit a RTINGS-es srácok összehoztak a hírsávokkal.
Szóval ok, hogy többezer óra és 100-as oled fény, de ezek a tévék nagyjából szétégtek, mondhatni... :)

Saccra nálunk egy 50-60-as oled fény 3-400 órával és statikus elemmel beégést okozott egy 2016-os készüléknél. Lehet, hogy "csak" 1%-os kopás, de mégis ott volt.
És a 300 óra az nagyon nem sok.

Nyilván a 2018-asok strapabíróbbak, de az biztos, hogy még mindig vigyázni kell a készülékekre.

üzenetek