Skoda, VW, Audi, Seat topik - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


426os
(őstag)
Blog

3000RPM körül legalább ritkábban kéthengerezik :))
Az amúgy létezik, hogy valamit babrál a vezérléssel motorfék üzemben? Lehet csak placebo, de mintha hegyről lefelé menet, jobban fogta volna az autót a motorfék, mint mikor egy sík szakaszon gurítom. Reggel visszaülve a T-jet Bravo-ba meg azt hittem befog a fék, úgy elkezdett lassulni az utca végén a Golfhoz képest, mikor elvettem a gázt. Érződik mennyivel kevesebb a surlódási veszteség az újabb technikában.

TrollBalint: Megér egy próbát mindenképpen, nekem jobban tetszik így a működése. Annyi, hogy gyorsításkor néha rásegítek kis gázadással, ha vannak mögöttem, mert papásabban viselkedik.


J&P
(tag)

Szia, lecseréltem az olajat a segítőkész hozzászólásod alapján, minden rendben. Sajnos most meg a vízhőfok mútató jeladó ment tönkre. Tudnál segíteni benne hol találom, és milyen kell? 2002-es Passat 1.9 pdtdi, AVB motorkód.

Köszönöm.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

En meg neha sportban is rasegitettem. :D


Corsa02
(őstag)

Szerintem a DSG variál ott neked a motorféken, jobban vissza is kapcsol talán lejtmenetben. Nekem manuális van, ott nem vettem észre ilyet.


syIex
(veterán)

Megnézem majd anélkül, hogy aktív lenne aztán hátha. Nem annyira zavaraó, de néha amikor rá nyomok bosszant, hogy wtf miért fékez már megint aztán látom.. :DDD


TrollBalint
(addikt)

Köszi, én is valahogy így éreztem. És gyanítom, a kb. megismételhetetlen kategória :D
Mondjuk most már piszkálja a csőröm, mennyit mutatott volna, ha nem ment volna a klíma :)
Csináltam is róla egy képet azért a végén. A 4,2-ről nem akartam, mert csak ez miatt nem állok félre, de a végén azért muszáj volt, ha nem vagyok el se hittem volna :D

#216481 426os: Hogy segítesz rá? Nem úgy van, hogy a tempomatnál a beállított értéknél nem tudsz többet menni? Mondjuk én olyankor nem szoktam szarakodni, kikapcsolom és nyomom én. De azért ritkán jön elő. (Mert ritkán használok tempomatot, nem szeretem, ha forgalmas a pálya. Ha meg nem sokan vannak, ritkán is jön elő :) )

[ Szerkesztve ]


426os
(őstag)
Blog

Nincs DSG, ez manuál, DPCA. Azért kérdezem, hogy csak placebo-e.

Tényleg, a DSG mit csinál lejtmenetben, normál módban? Olyankor is vitorlázik?

[ Szerkesztve ]


426os
(őstag)
Blog

Huligán vagy ;] Én macskával és várandós kismamával a fedélzeten nem vadulhatok :))

#216486TrollBalint: Rálépek a gázpedálra. A gázadás mindig felülbírálja a tempomatot (nem limiter!). Ha én jobban nyomom, akkor jobban gyorsul, akár gyorsabban is mehetek, mint a beállított sebesség, ha elveszem, akkor visszalassul a beállított sebességre.

[ Szerkesztve ]


Corsa02
(őstag)

Sorry, akkor már kevertelek valaki mással :D

Akkor szerintem placebo, legalábbis én nem vettem észre különbséget.

Lejtmenetben nem vitorlázik emlékeim szerint a DSG sem.


BigBlackDog
(veterán)
Blog

Ha nyomod a gázt, akkor gyorsabban is tudsz menni (tempomat esetén). Te szerintem a sebessséghatárolóra gondolsz.


BigBlackDog
(veterán)
Blog

Egyik régebbi frissítés óta van DSG esetén aktív tempomat mellett is vitorlázás; pl. érdi emelkedő tetejéről indulva le szokta lőni a motort és enged kb. 3 km/h játékot.


Corsa02
(őstag)

Én itt most arra gondoltam, hogy, ha jössz le egy szerpentinről pl., ahol kellene a motorfék.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Ceges vt, ki vt kormolva rendesen. :DDD


BigBlackDog
(veterán)
Blog

Ha fékpedál le van nyomva, akkor intelligens módon szokott visszaváltani is akár, de ha nem nyúlok a pedálhoz, lazán vitorlázik (kivéve, ha a navi/tábla alapján túllépném a megengedett sebességet).


rbalint88
(addikt)
Blog

Nagy segitseg ez, ha traffi limitre van rakva a tempomat :DDD


focvis
(veterán)

Egyszer én is leszorítottam 4,8-ra, azóta ennek a "dicsőségéből" élek. :D


TrollBalint
(addikt)

Akkor már feltöltöm én is. És milyen jó, mert rosszul emlékeztem. 4,7. Szerintem ha 10 km-rel közelebb laknék 4,8 lenne :D [kép]

BigBlackDog: Nincs kizárva, hogy a sebességhatárolóra gondoltam, de nálam adaptív tempomat van. Mármint, én csak azt használom, és nem szokott engedni gyorsabban menni, de néha pont ezért állítom be :)

[ Szerkesztve ]


focvis
(veterán)

4,7 -> virtuális sör + virtuális kisunikum. :C :DDD


TrollBalint
(addikt)

az unikumot még virtuálisan se szeretem, de ha virtális pálesz, akkor egye fene. És a sört meg közösen elfogyaszthatjuk, ha már Te is 5 alatt voltál :)


Corsa02
(őstag)

De érdekes, nekem Q3-ban ilyenkor nem vitorlázott, ha nem nyúltam a pedálhoz, érezte, hogy meredek lejtő és engedte le motorféken. Vajon miért applikáják többféle képen...?

üzenetek