Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

nyitva


Samott
(őstag)

Most hogy megismertuk az azeri allaspontot, felvazolna valaki hogy az ormenyek hogy lattak ugyanezt a konfliktust?


Jarod1
(addikt)
Blog

Az új fegyvereket valahol ki kell próbálni,,,, természetesen egy másik országban.....


Donki Hóte
(addikt)

Nem biztos, hogy az örmények helyesen tudnák interpretálni ezt a pár hetes eseménysort.

Kezdjük ott, hogy ők saját magukat is folyamatosan becsapták, az ő propagandájuk szerint Hegyi-karabah erői tönkreverték az azeri hadsereget. Ezért volt irtózatos sokk az örmény lakosság számára a konfliktust lezáró megállapodás.


QG
(tag)

Nekem elég pártatlannak tűnt.


DjFlanker
(aktív tag)

Ez Szíriában, Líbiában már rég megtörtént. A törökök pont az ottani tapasztalataikat (is) osztották meg az azeriekkel.

A cikkhez én annyit tennék hozzá hogy segítene ha mondjuk az első oldalon lenne egy "ilyen volt" térkép, legalább, és ne csak az utolsó oldalon az ez lett.


Donki Hóte
(addikt)

Igen, az örményeket most sem az azeriek győzték le, hanem a török drónok, meg a szíriai zsoldosok.

Pont a zsoldosok bevetése miatt egyébként én elhiszem, hogy az azeri hadsereg nem vesztett túl sok katonát, a zűrösebb helyekre a zsoldosokat küldték.

Egyébként korábban olvastam olyat, hogy az orosz helikoptert nem is az azeriek, hanem a törökök lőtték le, erről mit lehet tudni?


Elf
(tag)

Szomorú hogy annyira kell nekik az a terület hogy azon az áron is megéri kűzdeni érte hogy utána senki sem tud ott biztonságban élni.
Ki akar ott élni arra várva hogy mikor jön a megtorlás megtorlásának a megtorlása? :F
Az örödögi körből meg nem lehet kilépni mert az a vereség beismerése és inkább meghalunk de győzni fogunk! :W
És direkt nem írtam konkrét nemzetet...


Donki Hóte
(addikt)

Szegény örmények csúnyán eltaktikázták magukat. A helyzetük hasonló, mint Izraelé, az ország nem más, mint egy kis kavics a hatalmas török/arab/fárszi/iszlám országok tengerének a partján.

Csakhogy Izrael dollármilliárdokból nagyjából féken tudja tartani az arabok dühét, Örményország pénz híjján szépen lassan lemondhat minden reményéről.

Nagy a szimpátia világszerte az örmények mellett, csak éppen pénzt nem ad senki, főleg nyíltan fegyverekre nem adnak nekik pénzt. A háborúhoz pedig csak egy dolog kell, de abból háromszoros mennyiség :(

Egyébként nagyon jó kérdés, hogy a világban mindenhol hangoztatott hírek szerint rogyadozóban lévő török gazdaság miből tudja finanszírozni a Szíriában, Líbiában és mostmár Azerbajdzsánban is folytatott nagyszabású hadjáratait. Vagy nem is rogyadozik a török gazdaság, vagy pont a fegyverek gyártására költött pénzből pörgetik fel a gazdaságot.


finest
(őstag)
Blog

Egyetértek veled, bár én leegyszerűsíteném a dolgot arra, hogy az örményeket csúnyán cserben hagyta mindenki, egyszerűen azért, mert jelentéktelenek gazdasági szempontból, az azeriek meg tele vannak olajjal.
Engem nagyon bántott, h az azeri fegyverkezést Izrael is támogatta, illetve, h magasról tettek az örmények diplomáciai kapcsolatkeresésére éveken át, tekintettel arra, h ez a két nép egyformán szívott a népirtások során.

Azon kifejezetten csodálkozom, h az örmény elnök átvészelte a hivatalában ezt a fiaskót. Pashinyan valahogy úgy elcseszte, h a legrosszabb tűzszüneti megállapodást kellett végül elfogadnia, pedig eleinte voltak kevésbé fájdalmas tűzszüneti ajánlások az oroszok által gründolva. Érdekes, h az örmények nem eszkalálták a háborút, nem rakétázták meg a iparilag, gazdaságilag fontos területeket, vízerőművet, olajvezetékeket, pedig annak erősebb figyelemfelkeltő hatása lett volna. Esetleg Aliyev ellen fordíthatta volna a közvéleményt.

Katonai szempontból nem olyan nagy durranás a drónok bevetése, csak ott, ahol semmi légvédelem nincs. A háborús videókat, híreket látva az örmény / karabakhi légvédelem egyszerűen nem létezett. Nem tudom, h ezt a bizonyára sok évre visszamenő felelőtlenséget kinek lehet felróni?

[ Szerkesztve ]


yerico
(senior tag)

"Lényeges mozzanat volt a háború során, hogy a... propaganda ... sokkal kedvezőbb színben tüntette fel az ... egyáltalán nem kedvező helyzetet, aminek következtében teljesen hamis kép alakult ki a közvéleményben."

Welcome to Hungary 2021. Aki a kormánypropagandából óhajt tájékozódni, annak fogalma sem lesz a tényleges történésekről.

Egyébként meg mind az örmények, mind az azeriek - és persze az oroszok / szovjetek is - az elmúlt évszázadokból mindig is a kultúrájukról, az emberségükről voltak híresek, így most mindenki meglepődik a másik fél gonoszságain.


Donki Hóte
(addikt)

Engem nagyon bántott, h az azeri fegyverkezést Izrael is támogatta,

Ja, hivatalosan mi is az azerieket támogattuk, arra hivatkozva, a magyarokban van valamiféle kipcsak vér.

(Láttam már tótot, románt, rácot, muszkát, svábot, meg sokféle más embert, de kipcsakot eddig még nem láttam :U )

Persze, az azerieket is csak a propaganda szintjén támogattuk, egy ilyen segítséggel az örmények sem lettek volna kisegítve a bajból.


DjFlanker
(aktív tag)

Ez a támogatás különösen mókás úgy, hogy örmények voltak világon az első nép akik felvették a keresztény vallást.
Az örményeket tavaly sok szövetségesük hagyta cserben, de legfőképp Putyin, pedig az örmények tagok voltak a Putyin által összetákolt védelmi szövetségben, ami ennyit ért..


Samott
(őstag)

Nem kipcsak ver, hanem azeri penz.


finest
(őstag)
Blog

Nem csak elméletben, irtó sokat cikkeztek róla az izraeli bal oldalon, pl.: [link]
Az elmúlt években az örmények próbáltak közeledni, nyitottak pl.szeptemberben nagykövetséget is náluk, ahonnan októberben vissza is hívták a nagykövetet. Komolyan annyi a tanulság, h szegények és nincs mit áruba bocsátasnik az örményeknek.


finest
(őstag)
Blog

Na, ez az. Érdemes lenne a szerzőnőtől inkább ezekre a kérdésekre választ kérni, h miért nem erőszakoltak ki az örmények totális háborút, amibe az oroszoknak be kellett volna nyíltan is avatkoznia? Hegyi-Karabakh önállóságát nem ismerte el nagyon senki, talán még maguk az örmények sem, de ha a háború Örményországot eléri, az kényszerhelyzet elé állította volna az oroszokat. De ezt az örmények nem vállalták be, pedig, voltak nagy hatótávolságú rakétáik, amiből néhányat valami jelentéktelen lakóövezetekre ki is lőttek teljesen értelmetlenül. Pedig gyárakra, erőművekre is lőhették volna őket pl., ami jó eséllyel eszkalálta volna a háborút.
Hogy lehet az, hogy ennyire nem volt légvédelme Karbakhnak?
Mi volt az örmény hírszerzéssel? Nem vágták le, h mennyire nagy a baj?

[ Szerkesztve ]


haruspex
(tag)

Itt azért egy két kommentet látva, elgondolkodtató, hogy el olvasták-e a cikket. Az örmények kicsit sem ártatlanok ebben az űgyben, csak sokkal jobb a propagandájuk, a sok országban jelenlévő diaszpórájuk révén. A helyzet rendezésére szándékuk sem volt amíg ők voltak "helyzetben", pedig lehetett tudni, hogy az idő nem nekik dolgozik.

[ Szerkesztve ]


DjFlanker
(aktív tag)

Hol írta bárki hogy ártatlanok?


oszi666
(őstag)

"a törökök nem is irtották az örményeket"
török történészek 2021


paljani
(tag)

Welcome to Hungary 2021. Aki a kormánypropagandából óhajt tájékozódni, annak fogalma sem lesz a tényleges történésekről.

--- Egyetértek. Annyit azért hozzáteszek, hogy aki meg a balliberálpropagandából az meg azt fogja hinni, hogy itt diktatúra van és mindenkinek minden SZAR. Az igazság - mint mindig - valahol a két véglet között van.

üzenetek

Hirdetés