üzenetek

hozzászólások


copin
(őstag)

Lehet azzal energiat sporolni, hogy a telefon nem keres egy ido utan cellat, hanem tartja a legutobb mert legjobbat? Azt hiszem ilyesmi egy telefonban az alvo mod, legalabbis ezt irtak.


AMD ehog
(aktív tag)
Blog

Ez a cikk rettentő érdekes. Egyszer megtaláltam a lengyel határon, a Magas-Tátrában a magyar Vodafone hálózatát , de nem tudtam rá menni, a telefon vagy 10 percig kérést jelzett, tovább nem hagytam kérni. Ez tehát azért van, mert nem látott elég cellát?


Goose-T
(veterán)
Blog

Ez inkább azért lehetett, mert a kedvező földrajzi és időjárási viszonyoknak köszönhetően eljutott a Voda BTS jele a telefonodig, viszont a telód nem tudott elég erős jelet küldeni vissza a több száz kilométerre lévő toronynak, ezért nem történt meg a location update.


AMD ehog
(aktív tag)
Blog

Már a keresés is 5 percig tartott. 4 ország 13 szolgáltatója jött be.


BalanceR
(addikt)

Remek, részletes kis cikk ez... :R
Most emésztem egy kicsit... :DD


joey04
(titán)
Blog

olyan jelenség mitől lehet, hogy: a térerő maximumon van, hívni bárhonnan lehet a házból, de a mobilnettel érdekes gondok vannak: teljesen változó módon ugrál edge és 3g között full térerő mellett, és nem gyenge jel az oka szerintem, mert néha a 3G is max sebességet hoz szobában is, néha meg kint is az edge ami maximum elérhető. és a net akkor sem stabil, ha a 3G-t letiltom. van úgy, hogy a telefon jelzi a full a térerőt és kint van az "E" (vagy a"3G") mégse megy a net. nem a készülék a hibás. Ez helyileg Balatonfűzfő és Balatonalmádi között van, Tobruk. szolgáltató: T

[ Szerkesztve ]


Horbal
(őstag)
Blog

Akkor nagyon jó helyen lehettél :D


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ez most pongyola válasz lesz, de a lényeg, hogy a 3G hálózat "lélegzik". A tornyokon úgy biztosítják a felhasználók számára a megfelelő sebességet, hogy ha nagyon sokan lépnek fel, akkor az átjátszó "összehúzza" a hatósugarát és csak a közelebbi júzerek látják a jelet.


Horbal
(őstag)
Blog

Valszeg túlterhelt a 3G túl sok a júzer, és korlátoz a BTS...


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Elvileg két óránként akkor is van egy "hello-belló" kommunikáció a telefon és a torony között, ha nem mozogsz sehová, csak megerősítésképpen.
A hálózatot kereső telefonnál én sosem tapasztaltam olyat, hogy bealudna, voltam bortúrán és a Fritz pincében legalább másfél órát voltunk lent, de amint kijöttem, egyből lett térerő. Lehet, hogy hosszabb idő után a kütyü feladja a harcot.


joey04
(titán)
Blog

köszönöm!
már csak az érdekelne, hogy ha letiltom a 3G-t és csak EDGE van használatban miért nem hajlandó csatlakozni?
(most egyébként pl nagyon jó sebességem van)


jimmy399
(senior tag)
Blog

Nagyon jó írás. Grat. Kicsit száraz, kicsit zúg a fejem tőle, de azért nagyjából vágom. :))


Horbal
(őstag)
Blog

Én mobil netnél a preferált 3G beállítást használom, ilyenkor 3G-t erőlteti de ha nem megy akkor visszalép Edgre, Edgenek mennie kéne szvsz, kipróbáltad más eszközzel is?


Lenry
(nagyúr)
Blog

mindig is kíváncsi voltam, hogy mire is jók az ilyen személyhívók... még most sem értem :)

valaki elmagyarázná, hogy pontosan ezek mire is voltak jók? meg lehetett csörgetni és akkor tudta a hívott, hogy valami van? vagy SMS(szerűséget) lehetett rá küldeni?


joey04
(titán)
Blog

próbáltam, csak az a telefon egy pannon függő készülék azon már 2 éve is stabilan ment itt a 3G ez meg egy t függő


Bog
(HÁZIGAZDA)
Blog

Rövid szöveges üzenetet tudott fogadni. Olcsóbb volt, mint egy mobiltelefon, olcsóbb volt a fenntartása is. Ha láttál Vészhelyzetet, akkor vágod, hogy máshol mire használják, csipog, rohansz egy telefonhoz és felhívod azt, aki megcsipogott.

Mára a mobilpenetráció miatt teljesen kiszorult a piacok nagy részéről.


Horbal
(őstag)
Blog

[link]

[ Szerkesztve ]


Attilu
(csendes tag)

Jónak tűnik a cikk, próbálom lementeni Explorer 7 alatt a nyomtatóbarát verziót de nem megy, nálatok nincs hasonló probléma? üdv

[ Szerkesztve ]


Bocha
(HÁZIGAZDA)
Blog

Lehetett rá üzenetet küldeni, vagy némelyikre fény és hangjelzést is, gondolom az mondjuk a tűzoltóknak volt jó, a jelentése "munka van" volt. Az üzenetküldés típusaira nem emlékszem pontosan, ha jól emlékszem, volt olyan, hogy egy üzenetközpontosnak bediktáltad az üzenetet, aki elküldte. :)


Bocha
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nálam működik IE7 alatt is.

üzenetek