üzenetek

hozzászólások


Cifu
(nagyúr)
Blog

Őszintén szóval nem terveztem. Sok téma van még, amiről szívesen írnék, de az amerikai űrprogram relatíve jól "hozzáférhető" magyar nyelven is, a szovjet űrprogram viselt dolgairól így átfogóan viszont talán még nem írt senki, csak egy-egy epizódról (pl. a Nyegyeljin-katasztrófáról), innen indult az egész sorozat.

A másik dolog, hogy már anno írtam az űrrepülőgép-programról (itt az utolsó része, az elején ott vannak a linkek a korábbi részekhez). Ez felöleli az amerikai űrprogram egy részét, és noha bújkál a kisördög, hogy egyszer "revampoljam", de az nem mostanában fog eljönni, tartok tőle (nincs annyi szabadidőm... :U ).

Ha befejezem a szovjet históriát, akkor az orosz űrprogramot már lazábban fogom kezelni történelem terén (nem fogok minden Szojuz indításról fél oldalt írni), és inkább a kevésbé ismert történeteket rakom csak mellé, mint az ACTS vagy Kliper űrhajók terveit, hogy miért nem valósultak meg, illetve azt, hogy az orosz űrprogram most merre tart, milyen állapotban van és mi a jövőképe.

Ha azzal végzek, akkor a hadihajó-légvédelem rövid fejlődéstörténetét szeretném befejezni és kirakni, esetleg a 'Blackbird' szériát (A-12, YF-12 és SR-71), mert ezek már félig készen vannak.

Az után pedig a világűrben folytatott hadviselés áttekintése és jövőképe (illetve a lényeg: hogy mennyire hibásan mutatják be a Sci-fi filmek és sorozatok a világűrben folytatott hadviselést) az, aminek neki szeretnék állni.

De ha ilyen ütemben tudok haladni, akkor arra már csak év vége felé fog sor kerülni....

[ Szerkesztve ]

üzenetek