üzenetek

hozzászólások


eclipse19
(aktív tag)

Köszi a cikket.
Nagyon alapos és átfogó áttekintés. :R

Most már csak az kellene, hogy a Microsoft a WP kedvéért szétbarmolt Windows-ból ismét egy használható UI-val ellátott rendszert csináljon.

Otthon soha nem volt win7 utáni rendszerem és kb 2 hónappal ezelőttig a munkahelyen sem.

Azóta sűrűn emlegetem a felmenőit azoknak, akik kitalálták a keret nélküli ablakokat és a színtelen fejlécet, hogy nehogy jól meg lehessen különböztetni az aktív ablakot a többitől.

(Az áttekinthetetlen beállítások már csak hab a tortán)
:W


eszgabor
(tag)
Blog

Én a Lumia 625 miatt rágtam be rájuk. A fél giga ram nem volt alkalmas igazi multitaskingra és a wp10 frissítésből is kihátráltak.
Az ms profi abban, hogy tönkretegye azt, ami jó is lehetne.


Plazmacucci
(nagyúr)
Blog

Hát ez igen csak szép dolog, de gondolom nem használod sok mindenre. Egy alap Facebook Messenger üzenet küldése is problémát okoz azon a platformon.


_drk
(senior tag)

Arra nincs messenger, lehet azért ;].
Amúgy butatelefonnak, vagy fél okosnak még mindig használható, anyám mai napig el van vele, de a messenger őt is idegesíti, mert megkapja az üzenetet, telefon felül ki is dobja ami ki fér, de megnyitni már semmi nem tudja.


benedekco
(őstag)

Nekem csak egy buta telóm van, Nokia 1200. De van egy kamera, utazós telóm is, az egy Lumia 925.
Igaz sim-et nem teszek bele, tehát csak valami mini tabletnek használom. A massengerezés baromi macerás, illetve rengeteg weboldalt már meg sem lehet nyitni vele. Egy nyűg, de még mindig működik, van spotify, meg alap programok rá amik kellene, pl Here, időjárás, email, alap játékok elütni az időt.
Maxhaton browserrel sikerült csak a facebook-on bármit is megnyitni. Explorerrel már nem hajlandó megmoccanni sem.

Nekem amúgy még mindig kényelmesebb a csempe mint a droid. Jók kis cumpi ez, nekem tetszik.

[ Szerkesztve ]


K4jusz
(tag)

Fel lehet tenni valahogy olyan Messenger verziót, amiben működik a video call?
Ezt a funkciót azt hiszem 2016-ban hozták be, aztán valamikor kivezették. Van tartalékba egy Lumia 735-öm, de ha ez a funkció működne, családban előléphetne még elsővonalas telefonná.

Szintén a 735-ről jutott eszembe, hogy hiányolom a cikkből a vezetéknélküli töltés, mint megoldás megvalósítását a Nokia részéről. Máig hiányzik, csak a csúcs telefonok tudják, ha tudják
Ez egy ~60 ezres telefon volt akkoriban (2015).


Plazmacucci
(nagyúr)
Blog

Szerintem nem. Videó hívás tuti csak a W10-es verzióban volt, és ahoz meg 2G RAM kell, hogy telepíteni tudd. Zsákutca.


.Szaki.
(őstag)
Blog

Pontosan. Nekem is L625-öm volt.

A Windows Phone egy remek kis platform lehetett volna. A csempés elképzelés szerintem kiváló volt, engem a háttérképek, meg egyéb ilyen baromságok sosem érdekeltek, elég volt annyi szabadság, hogy megszabhattam, hogy a csempék milyen színűek legyenek, de azt is hagytam kéken, mert nekem úgy tetszett. Az első probléma az volt, hogy ha előhívtam a Menüt, na ott elképesztően illogikus helyen volt minden, voltak olyan dolgok, amiket csak harmadik, vagy negyedik alkalommal találtam csak meg úgy, hogy előtte már párszor sikerült megtalálnom, de mindig elfelejtettem, hogy hol a francban van az a pont.

Aztán jött a megbízhatatlanság. Tönkrement a hangszóró, fél évesen mehetett szervizbe. A Nokia Care korrekt volt, viszonylag hamar elkészült a telefon, gyönyörűen becsomagolva adták át a telefont, gondoltam is, hogy milyen óvatosak és gondoskodók. Aztán amikor visszamentem a munkahelyemre, kibontottam a telefont, akkor láttam, hogy valószínűleg azért volt annyira bebugyolálva, hogy ne tűnjön fel, hogy az addig karcmentes telefonon volt egy elég szép mély karc, ráadásul hol máshol, ha nem a kijelzőn...Na de ez nem a MS hibája, ez csak egy mellékvágány. (Tudom-tudom kibonthattam volna átvétel előtt stb, de borzasztóan siettem.)

Ami igazán a MS hibája az a borzasztó támogatás. Tulajdonképpen saját maguk nyírták ki a platformot azzal, hogy akárhányszor jött egy frissítés, ha meg is oldott egy problémát, jött a helyébe másik kettő. És ez minden egyes frissítésnél így volt az első 8.0-tól a 8.1 Denim-ig. (Azt hiszem az volt rajta az utolsó, de már nem emlékszem pontosan, régen volt). Iszonyat hektikusan működött, rengeteg probléma volt vele. Kedvencem a fényerőszabályzó idiótasága. Amikor átvettem a telefont, akkor az volt a gond, hogy remegett a fényerő, iszonyat zavaró volt. Később pedig sikerült elérni azt, hogy telefonálás közben valahogy háttérbe rakta a telefonálást, tehát ha megpróbáltam a hívást befejezni, akkor a főképernyőt láttam, felül zöld sávban pedig magát a hívást. Ilyenkor mit csinál az ember, logikus, nyilván rá akar tapintani a zöld sávra..Igenám, de mivel a telefonbeszélgetés miatt ultraérzékeny módban van a közelségérzékelő, ami a kijelző tetejénél van, akárhányszor próbáltam rátapintani arra a rohadt sávra, állandóan elsötétült a kép...Azt hittem földhöz vágom.

Több ismerősömnek volt L520-a, ami kb a telefonok Toyota Corollájaként volt anno nyomatva, korrekt áron korrekt tudás, és örök élet plusz egy év. Ehhez képest másfél év után már olyan gondja volt mindnek, hogy még a hívást sem tudták fogadni, lefagytak, szaggattak, lehetne még sorolni.

Szóval összegezve: Adott volt egy márka, a Nokia Lumia, aminek a telefonjai elképesztő szépek voltak, jó színekkel, szögletes formával és ehhez baromira passzolt a WP OS, ami az eredeti elképzelés alapján, egy remekül használható, tényleg funkcionális, zárt rendszer volt, azt ígérte, hogy megbízható társ lesz hosszútávon, kicsi az erőforrás igénye és hosszútávú támogatást fog kapni. (Nem tudom..ismerős valahonnan ez a szöveg. :) ) Egyébként beígérték a W10M-et is.

Ehhez képest mit kaptunk? Kaptunk egy valóban remekül kinéző telefont, szintén gyönyörű platformmal, ami cseszett rendesen működni, az ígéretekkel ellentétben az áruházban alig volt értékelhető applikáció, amit mondjuk munkára, vagy tanulásra lehetett volna használni, és kaptunk még egy ordas nagy hazugságot, miszerint az 512GB RAM elég a Windows Phone-nak. A L625 konkrétan üvöltött az 1-1,5 Gigáért.

Innen is látszik, hogy saját maguk cseszték el az egészet. Az elképzelés rendben volt, viszont a frissítések, amik arról kellett volna szóljanak, hogy reszelgessék kicsit az OS-t és egy-két hibát javítsanak, azok tulajdonképpen csak a bajt hozták. Ez volt az utolsó szög a koporsójukban.
_______________________

Egyébként az írás remek volt, remekül látod a dolgokat, rengeteg időt fektethettél ebbe a cikkbe. :R


K4jusz
(tag)

Thx :)


D1Rect
(félisten)
Blog

Mindig is szar volt, az android és az ios előnyei helyett a hátrányait sikerült egyesíteni.

Pedig jó is lehetett volna, ez a közel 80%-os Androidos részesedés nem vagyok benne biztos, hogy jót tesz a piacnak.


ldave
(nagyúr)
Blog

Nekem 925-ösöm volt, örök kedvenc marad (az N9-cel együtt).


.Szaki.
(őstag)
Blog

+1

A mondandód első részével teljesen egyetértek.

A második részére meg csak annyit reagálnék, hogy pontosan ezért sajnálom igazán a WP-nek az eltűnését, valamint a BB OS-t is. Nem tesz jót a piacnak, na meg jóval színesebb is volt az egész. Volt választási lehetőség.

[ Szerkesztve ]


jbcs
(tag)

Igen, alapdolgokra használom, internetezek, emailjeimet olvasom, word, excel, note, fényképezek, viber ha ez alap, akkor igen:) De olyan nem volt, hogy ne tudtam volna telefonálni vagy nem tudtak volna elérni.


UnA
(Korrektor)
Blog

"Mar anno rohogtem az un. "magyar szaksajto" cikkjein, szerintuk Androiddal beleallt volna a foldbe."

Szerintem erről a cikkről beszélsz: A pokol felé lovagolnak az androidos mobilgyártók, ami igazából egy véleménycikk volt a HWSW-n 2010-ben, és sokan támadtak.

De szerintem a cikk valódi jövőbelátásról tanúskodik, főleg ha elolvasod és végiggondolod újra az egészet, mert az akkori androidos gyártók sehol sincsenek már (Motorola, HTC, ZTE, stb) – lassan már csak a mobilfanok emlékeznek rájuk. A Samsung nem érdekes ebből a szempontból, mert nem mobilgyártóként lépett be ebbe az iparágba. De ugyanígy lecserélhető lesz a Samsung is egy Huaweire, és így tovább.

Emellett a cikk még arról szól, hogy ha lemondasz a szoftverfejlesztésről (=Android), akkor olyan mértékben adod fel a termékfejlesztés lehetőségeit, hogy az maximum stagnálásra elég. De így járt a Nokia a Microsofttal is, vagyis az sem volt jobb ötlet, szerintem ragaszkodniuk kellett volna a saját MeeGo / Maemo rendszerükhöz.

[ Szerkesztve ]


Norb79
(senior tag)

950esban van rögtön 3 giga is a ramból, mégsincs videócall. Elő lehet csalni vhogy?


laracroft
(tag)

Köszi a cikket, nagyon jó volt ;)

Nekem először Omnia7-em, majd L925-öm volt, az vágta be a kiskaput, hogy annak
ellenére nem kapta meg a W10M-et, hogy volt 1 GB RAM-ja.
Pedig ezért vettem, -és szerettem is nagyon- mert azt mondták az 1GB-os telók megkapják...

Csatlakozom a WP billentyűzetét dícsérők táborához :)


Plazmacucci
(nagyúr)
Blog

Reverend
(tag)

Hát igen. 520/535/640XL, majdnem egy 930, illetve másodkézből még némi tapasztalat 1020 és 950-el. Én imádtam. Feleségem is imádta. Szinte azonnal tudta kezelni, nem kellett segíteni semmiben. (Korábban ajándékba kapott egy Androidos telefont, és visszaadta, hogy csináljak vele, amit akarok, de ez neki nem kell.)

Nálunk egyértelműen az app hiány okozta a vesztét. A felület, főleg a 8.1 csodás volt. (Már sokan leírták miért.)

Lehet, hogy mi kivételek vagyunk, de mi iPhone-ra váltottunk. Semmi igényünk nincs az Android nyiltságára, meg testre szabhatóságára, viszont igénylem a stabilitást, és a használhatóságot. (Minezek mellett Android fejlesztő vagyok :D )

Ha holnap megjelenne újra a WP8 teljes app palettával, gondolkodás nélkül visszamennék...


swayze
(csendes tag)

Sziasztok!

Csodálkozok rajta, hogy van aki ennyire szereti a Microsoft-ot, ők tipikusan az a cég akik az operációs rendszeren kívűl semmihez sem értenek igazán (rengeteg dologba beleszálnak, majd x idő után ha megunták kihátrálnak pl meego (ez egy nagyon szimpatikus rendszer volt még úgy is, hogy akkor is és azóta is iPhone-om van). Szinte semmit se vennék amiben a microsoft alapító, mert az biztos, hogy 1-2 éven belűl támogatás nélkűl magára marad. Már igazából a windows is csak kényszer, mert nincs más elérhető és használható árban (OSX nekem drága na meg apple limitációkkal nem gondolom, hogy túl jó, linux na az meg nem felhasználó barát már a telepítéstől kezedve csomó macera van vele).

Még is mit szeretsz a Microsoft-ban igen volt jó rendszerük az xp, meg a 7-es a vista katasztrófa a 8-as 8.1 es frissítéssel tűrhető a 10-es jó lenne, de a felhasználót nagy ívből lesz@rja! (Saját magát frissíti erőszakosan dolgoztam a gépen megvolt neki adva, hogy 01:00 kor frissíthet, mert ugye 2 naponta megkérdezi és fogta magát a kezeim közt elkezdett telepíteni 1 óra 30 percig ha használom ezt miért nem kérdezte meg önkéntenség helyett!!), a háttérben drivereket cserélget (2 szer kellett wifit telepítenem, mert ő valamikor kicserélte a drivert és amit felrakott nem működöt) felesleges értesítéseket dobál.
Úgyhogy a részemről nem lepett meg a win mobil bukása a nevük már erre eleve fedezett volt!

Olyan ez a cég mint az Intel a proceszorokon kívűl semmiben se jók (ők is mindeből kihátrálnak amiből meg nem az meg kritikán aluli! Pl: mobil proceszorok, integrált vga, mirecast stb stb.

[ Szerkesztve ]


quailstorm
(nagyúr)
Blog

Mondjuk a HTC pont rengeteget tolt bele a Sense-be, egy HTC Desire C vagy HTC Desire 200 is fényévekkel menőbb, mint a mai stockdroid, amivé fajult a HTC is. Ők se fognak már ilyeneket csinálni...
Azért ők lehozták belépőszintre anno a Senset, és nem csak szép volt hanem gyors is, meg relatíve takarékos. Ahhoz képest a TouchWiz... mégis a Samsung nyert.

Lényeg a lényeg, hogy a droidba is lehet fejlesztési pénzt tolni és van is kézzelfogható eredménye. Bár mostanra kezdenek kikopni a gyártóspecifikus felületek és kiterjesztések, meg az is igaz, hogy sok dolgot már az alap droid tudott. Azért egy alap 2.3 állapotsáv egy nagy 0 volt a CM7-hez, TouchWizhez, Sense-hez képest.

[ Szerkesztve ]

üzenetek