üzenetek

hozzászólások


Adamyno
(tag)
Blog

A Continuum-ra reagálva:

2015-ben jelent meg ha jól emlékszem.
Évekkel előtte voltak már Motorola Droidjaim (amik a mai napig hiányoznak). Ott volt a zsebemben a nagy kijelző minden előnyével és a háttérvilágítással rendelkező fizikai billentyűzet is minden előnyével. Pl. működött a hegyen hidegben és éreztem a gombokat éééss nem takarta ki a kijelző felét, hanem minden ugyanúgy jelent meg akkor is amikor gépelni kellett valamit. Érthetetlen, hogy hova lett ez és miért nem hiányzik senkinek.

Aztán ott volt a HDMI kimenet ami külön port volt, mellette még tudtam tölteni is a készüléket. Rádugtam a TV-re, monitorra és azon dolgoztam. Nagyon jól működött még azt is be lehetett állítani, hogy tablet vagy telefon módban jelenjen meg a kijelzőn, a telefon kijelzőjét használhattam touchpad-nek, a billentyűzetet pedig billentyűzetnek értelemszerűen. De volt lehetőség a Bluetooth-os cuccokra, akár OTG-re is.

De ha már Motorola.... erről jut eszembe, hogy az Apple mennyire verdeste magát a földhöz, amikor az első ujjlenyomatos készülékük valamikor 2013 szeptemberében megjelent, hogy az mekkora csoda és az első okostelefon, amin ujjlenyomat olvasó van. Persze a Toshiba G500-on már jóval előtte volt (ez elvileg nem okosteló). Aztán jött a motorola az Atrix-szal 2011-ben. Az első okostelefon, amin ujjlenyomat olvasó volt. Jó két évre rá jött csak az iPhone.
Napjainkban pedig a Vivo, egy kínai gyártó mutatta be az első működő és megvásárolható kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasós okostelefont. Ami természetesen Androidos. Ebből a képletből nekem egy dolog maradt meg, ami az Apple-höz és az ujjlenyomat olvasóhoz köthető: a nagy botrány, amikor kiderült, hogy az ujjlenyomatok nem csak a készülékeken tárolódnak.

üzenetek