üzenetek

hozzászólások


GAI
(senior tag)
Blog

CPU limites körülmények között ezen nem kell meglepődni


Ciccuka
(veterán)
Blog

GTX1060 3GB-os változat elég sokáig az egyik legjobb vétel volt évekkel korábban is és most is el lehet játszogatni vele még.

TechPowerOp-on idénre még kikerült a tesztekből ez modell és csak a 6GB-os van még benne (a 3GB-os olyan 32% körül lenne talán):
GPU Test System Update March 2021 a nagy videókártya teszt
VGA Review

Korábbi, amiben még benne van a GTX1060 3GB-os

[ Szerkesztve ]


gbors
(nagyúr)
Blog

Hát ez valami elképesztő lett :Y Nyilván tudom, mire számítsak a cikkeidnél, de egy dolog számítani valamire, és teljesen más kinyitni a 66 oldalas cikket, és áttekinteni, hogy 5 generációnyi VGA-t mindkét oldalon a teljes vertikumban ismertetsz és megmérsz. Maximum respect :R

A cikket egyelőre csak átfutni volt időm, ill. a konklúziót elolvastam - de azt hiszem, lesz mivel foglalkoznom augusztusban :D

[ Szerkesztve ]


GAI
(senior tag)
Blog

Örülök hogy tetszett :) Talán ihletet ad, és te is elkészíted a cikked folytatását ;)


gbors
(nagyúr)
Blog

Hehh... köszi :) A táblázatok és a grafikonok megvannak hozzá, csak a szöveget kellene megírni.


nexplo
(őstag)

Huu nem semmi munka. RESPECT. Még idő kell mire tüzetesen átnézegetem. Le a kalappal!! :K


Dany007
(veterán)
Blog

Gratulálok!
"Itt voltam" az elsőnél is. Az se volt gyenge. Ez most épp aktuális és hasznos is számomra. Nem semmi teljesítmény, tényleg le minden nem létező kalapommal! :R
Köszönjük!

szerk.: még abban is segít, hogy milyen monitort vegyek legközelebb, mert épp egy 1440p-n gondolkodom dual-ban (a 4K munkából adódóan egyelőre felejtős). És jó volt látni, hogy a kártya, amit kinéztem magamnak, az pl 1440p-ben többet ad a jelenlegi kártyámhoz képest, mint 1080p-ben.

[ Szerkesztve ]


Yutani
(nagyúr)
Blog

Óriási munka, maxi respect, kolléga! :R


aDamker
(aktív tag)

Azt hittem ahogy olvastam hogy csak történelem óra lesz, de amikor megláttam hogy teszt is van..... :R :C
Respect minden szinten!


Fücsök007
(senior tag)
Blog

Nagyon jó lett a cikk! :C :R


proci985
(MODERÁTOR)
Blog

eszmeletlen munka! :R

----

295x2 eredmenyeket neztem Far Cry New Dawn alatt ahol nekem kb 100%ot skalazodott egy 290Xhez kepest, de en 5760x1080on, teljes GPU limit mellett toltam, sokkal regebbi driverekkel. konkretan az 5700XTre valtas ilyen -10-15%ot jelentett ott. viszont az is teny, hogy nalam ket 290X OC volt vizesblokkal (es legalabb az egyik kartyanal kiutott TDPvel), ami kb 20% OCt jelentett egy gyengebb hutesu modellhez kepest.

Dirt Rally is hasonlo volt, igaz ott is eyefinityztem mielott VRre valtottam.

egyebkent ez siman lehet driveres is, 2019 elejen mar erezhetoen futott ki a CF tamogatas, aztan nekem vege lett az egesznek mert lehalt az egyik kartyan a memoria.

[ Szerkesztve ]


Cannabis7
(aktív tag)

ez elmebeteg :Y


beyruth82
(addikt)

Gratulálok a cikkhez, nagyon reszletes és szerteágazó, mégis közérthető laikusok számára is.Magyar nyelven még sehol nem találtam ilyen komoly ismertetést ami nagy segitseg a videokártyák tengerében való eligazodas során.Kar hogy a 30-as széria már nincs benne, remélem a cikk szerzője ír majd egyszer azokrol is vagy bővíti ezt. :R


GAI
(senior tag)
Blog

A jelenlegi árak mellett sajnos nem tudtam vállalni a 30-as széria szerepeltetését, hiszen szponzorok híján az összes kártyát (néhány kölcsön kapott példány kivételével) saját pénzből kellett beszereznem a cikkhez. Úgyhogy a 30-as széria majd csak egy esetleges évek múlva elkészülő cikkemben lesz benne (ha lesz rá igény, mert ennek a mostani cikknek az olvasottsága messze elmarad a korábbiaktól valamiert)


beyruth82
(addikt)

Azért mert túl igényes és részletes valószinűleg. Én 1 éve vagyok komolyabban pc felhasználó és azóta érdekelnek a különböző hardverek, de az egy év alatt még csak megközelítőleg sem találtam magyar nyelven ennyire jó összegzést a videókártyákról. Ez egy igazi hiánypótló írás, kár hogy nincs a helyén kezelve és a mélysége miatt kevésbé népszerű. 😟
Remélem azért folytatod az írást mert nagyon nagy szükség van a sok felszínes, hiányos, téves információ miatt rá.


envagyok
(veterán)

Majd ősz-tél olvasgatni fogják...
Nehogy abbahagyd :DDD


_drk
(őstag)

Rohadt nagy most a negativítás a PC felé, pont a drága VGA árak miatt, tehát ezen nem csodálkozok.
A másik hogy a használt a piac úgy eldurvult, nem éri meg vissza kacsingatni, veszed jelenlegit, pont amire éppen pénzed van.
Max egy AMDvsGerfoce összehasonlítás elég.

Anno mikor vettem egy kártyát volt egy csomó variációm, akkor élvezet volt olvasni a cikked. Főleg a gtx6**—9**, mellette a HD7****-rx390. Össze vissza minden, átnevezéssel, nagyobb fejlesztésekkel, egyik ebben, jó másik amabban.
De Most a káosz előtt megvolt a keretem. Gtx1650super jött volna ki, AMD oldalon semmi. Vissza menőleg 1060ak már drágák, régiek, hiába emeltem csak az éppen futók maradtak még és lett egy 1660super belőle, Kb 1070el partiban de másik oldalon ugyanúgy semmi releváns, ami árban és korban még jó.
Nem is kellett sokat utána járnom, konfigon kicsit változtattam hogy ez a kártya beférjen és annyi.
Mikor vettem a gtx660ti-t meg tényleg játszott vagy 10 kártya. 7870-rx270, ha kicsit hozzá teszek rx380 vagy már 770! De lehet elég a hd7770 vagy a 750ti. AJJ de ment a matek!


beyruth82
(addikt)

Pontosan.Én pont az irracionális videókártya árak miatt váltottam pc-ről xbox series x-re játék terén.185 ezerért vettem egy egyet amivel 4k-ban tudok jatszani a legújabb játékokkal is, mig egy ugyan ilyen szintű pc konfiguráció 1 milla körül indul nagyjából. Hihetetlen volt látni a legdurvabb időszakban hogy egy gtx 1650S videokártya 195 ezer forint volt újonnan, míg tavaly év végén még csak 70 ezer 😱😱😱
Azota mérseklődtek az árak de még mindig nem éri meg játék szempontjaból pc-re beruházni.Nagyon nem.


Fücsök007
(senior tag)
Blog

Egyedül Intelnél várható normális árú videókártya (alsó közép és belépő szint), de a következő generáció megjelenéséig PC-n nem lesz jelentős fejlődés. Akkortájt várható jelentősebb javulás teljesítményben, addig a mostani konzolok jobbak lesznek az átlag PC-nél, pláne ha egy jó OLED TV-ra vannak rákötve. :)) Árak tekintetében Nvidia és AMD oldalon 300 dollár MSRP alatt nem szeretnének "normális" kártyát eladni ha minden igaz. :(

[ Szerkesztve ]


477il4
(tag)

csak annyit írnak: KÖSZÖNÖM! :C :R
csak annyi a szívfájdalmam h nincs nyomtatóbarát változat! kinyomtatnám és lefűzném! az első rész mellé! :DD

[ Szerkesztve ]


Dany007
(veterán)
Blog

Teljesen érthető. Főleg a 30x árakat ismerve. Lehet kellene szponzort keresni :)
De az olvasottság szerintem nem a cikk vagy az igények miatt gyengébb a múltkoritól, hanem azért, mert szerintem az egész online platform, amit a logout képvisel kezd hanyatlani. Legalábbis szerintem és rendkívül sajnálatos módon.

Nekem és még sokunknak is rendkívül hasznos és nagyon örülünk neki, hogy létezik. Azonban az elmúlt években már én is inkább csak visszatérő szellem vagyok a PH!-n. Elszaladt az élet a fejem fölött... Család, gyerek, vállalkozás stb... Amíg régen a napi hozzászólás átlagom 6 fölött volt, az utóbbi 5 évben jó ha évente van 6 hsz-em az oldalon.
Pedig hiányoznak a régi idők. De sajnos megváltoztak a prioritások. Régen csak munka volt, utána vagy csajozás vagy gépezés. Egész késő estig, itt a PH!-n (is). Most már munka vagy lazítás estig.
Plusz a digitális világ is átalakult. A PS5 meg a mobilok világa bőven kielégít mindenkit. A PC világ már meg úgy eleve az ilyen technikai dolgok mélyvize inkább már csak egy szűkös kör érdeklődését fogja meg, ismét, mint anno a 90-es években. És ez ránt magával minden ilyesmit.
Emlékszem pár éve tűnt fel, hogy mikor időnként vissza-vissza jártam ide a Logout-ra még mindig ugyanaz a cikk volt a címlapon. Pedig anno, mikor én is aktív voltam 2-3-4 naponta változott a címlap. Most meg mit látok? 3-4-5 hete(!) ugyanazok a cikkek vannak a címlapon. Nyilván nem véletlenül. Sajnos, mert amúgy tök jó ez az egész és remélem idővel újraéled majd. :)


MeroM
(senior tag)

Köszönjük ,sokak nevében, elérkeztünk az újszövetséghez 😂😂😂


MeroM
(senior tag)

Amúgy ebből meg a régiből könyvet is lehetne kiadni.


MeroM
(senior tag)

Még az rx560D t berakhatnád, tisztazni h mi is az 😁 (felbiosolt 460 vagy butitott 560?!)


Magoold
(nagyúr)

Mert a mai közönséget bőben kielégíti az hogy a Youtube vidiben, x kártya mennyi fps -t kap y processzorral az aktuális játékokban.

Itt szeretném megköszönni GAI -nak a hatalmas cikket, maximális respect érte. Nekem nagyon tetszett visszatekinteni egy - egy régebbi típusra hogy teljesítenek a mai játékokban. És volt egy két kártya amit ami is vállalnék 1080p/medium zárolt 30fps -re. :R


MasterDeeJay
(veterán)
Blog

Unigine Superposition-nál nekem megy a crossfire radeon pro duo-nál. Viszont be kellett driverből kapcsolni hozzá. (gondolom nincs hozzá profil mint ahogy az új játékok nagyrészéhez) Persze nyilván utólag már mindegy. RX5700 szint kb már ha azok átlagfps-ek.

1080P medium 114 average 156 max
1080P extreme 44 average 51 max
4k optimized 59 average 72 max

[ Szerkesztve ]


Ciccuka
(veterán)
Blog

Szép nagyra sikerült teszt lett egyébként. :C

[ Szerkesztve ]

üzenetek