[Re:] [bobalazs:] Hány wattot fogyaszt a Intel i5 4570, Amd Ryzen 2600 alapú konfig? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


bambano
(titán)
Blog

"Gondolom a táp is került valamennyibe.": több eset van:
1. a táp jó. ezt (is) próbáljátok sugallni. ebben az esetben nincs veszteségem, mert a kivett táp megmaradt tartaléknak, bármikor műszaki hiba van más eszközben, van egy tartaléktápom. egyébként is szokott itthon lenni tartalék.
2. a táp nem felel meg ehhez a konfighoz: akkor sincs veszteségem, mert úgyis ki kellett volna venni
3. a táp rossz (most ne firtassuk, hogy általában vagy ez a konkrét): akkor meg nem az a veszteség, hogy vettem bele egy másikat, hanem az, hogy sikerült rossz tápot venni.

szóval az, hogy a táp került valamibe, nem okozott érdemi veszteséget.

"A miért nem okés, azt majd lentebb.": a miért az, hogy összeraktam és nem ment megfelelően.

"Hogy most mennyit fűtesz hagyján": a routerem speckója szerint 2800 watt a max. fogyasztása. Légy szíves saccold meg, hogy ez a gép mennyivel fogyaszt többet, mint a szerinted indokolt, ezt légy szíves állítsd párba azzal, hogy a 3 darab 6 KW-os ups, a max. 2800 W-ra ratingolt router, a négy klíma, meg a másik x darab szerver és egyéb elektromos berendezés mennyit fogyaszt, és akkor légyszíves saccold meg, hogy valójában telibeszarom-e azt a plusz x wattot, amit eredetileg kiszámoltál vagy sem.

"Nálad valamilyen nagyon-nagyon spéci dolog lehetett, mert, hogy annak a tápnak 3 ilyen gépet kellene elvinnie 12V-on, az is fix.": én is így terveztem. de mégse vitt.

"Az egy igen kretén megoldás, hogy veszek egy tripla akkor PSU-t és akkor után megmondom a tutit.": ne terelj. Én nem tripla akkora psu-t vettem, hanem az átlagos fogyasztáshoz képest valószínűleg nyolcszorosat. És nem mondtam olyan tuttit, hogy ekkora túltervezést tegyen mindenki, csak olyat, hogy ne szorosra tervezzen. De nyugodtan linkeld, ha szerinted ez történt. Csak ti fújjátok fel a vélt igazatokat elefánttá.

"Mosogatjuk és kenegetjük itt a szaros pelenkát, amit csináltál az szakmai szempontból, nos": valójában ti csináltátok, amikor nem vagytok hajlandók elfogadni a tényeket. De az az igazság, hogy az, hogy volt egy táp a gépben, azzal nem ment, raktam bele egy másikat, azzal megy, (és nem úgy, hogy egy hét múlva megint leég a turbófeltöltő), az számomra egyértelműen megmutatja, hogy kinek van igaza és kinek a véleményével akarok foglalkozni.

"meg vigyük be a méréstechnikai laborba. Na ne szórakozz": neked van olyan eszközöd, amivel azt a pártizedmásodperces tüskét ki tudod mérni, amit indításkor csinál a kártya? nekem nincs. ha neked se, akkor dolgozz még ezen a fikázáson.

"mennyire tudja vajon sok-sok év után is majd a szabványon belüli feszültségeket ilyen terhelésen.": látod, ez például egy jó kérdés. az első jó kérdésed. na ez pont az, amit hiába kérdeztem a szaktopicban. semmiféle érdemi válasz nem jött ilyen témában. és akkor most már benned is összekapcsolódott az ok meg az okozat, hogy miért szóltam le a szaktopicot. azért szóltam le, mert abban a témában, amiben elvileg jártasak, nekem meg szükségem lett volna tanácsra, nem kaptam semmiféle választ. abban a témában, ami meg nem volt feltéve kérdésnek, jött a sok mellébeszélés.

"Okés, villanyos családban nőttem fel, szóval azért a témához jellemzően ifjabb korom óta picit másképp kerülök.": én meg mezőgazdász családban nőttem fel, akkor ezentúl az agráriummal kapcsolatos témákban írt válaszaimat kritika nélkül elfogadod?

üzenetek