[Re:] [Brogyi:] CTEK akkumulátor töltő és másolatai - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Brogyi
(senior tag)
Blog

"Te használod a 3-as és 4-es szakaszt?"
Bizony próbáltam, mert az elöző akksinak még volt kupakja, és az olyan ziccer amit nem lehet kihagyni. Lehet a lötyi fajsúlyát/sűrűségét mérni.
Ahol nincs kupak az "vakrepülés". Így is kijelenthető, hogy azzal a 3%/plusz 4 órával nem ronthatod el. Ha mégis azért egy másodpercig se szabad szomorkodni. Gabor9991 akksijánál ki kellene próbálni. Semmit nem veszíthet, csak nyerhet. Ca-Ca ,és ha a 3% 4órát betartja nem ronthatja el.
Azért be kell vallanom ment a rinyálás. A kis ördög csak dumált a fejembe, hogy pezseg, már rég elhagytuk a bűvös +14,4V-t. Megmértem a sűrűséget és pl 1,22gr/cm³. Ez még bőven az 1,28 alatt van. A tapasztalat az, hogy az említett 3%/4 óra alatt nem szokta elérni az 1,28-t. Meghaladni szinte soha, vagy van egy cellazárlat szerű hiba.
Szerintem összel a tél elött még a normál akksinak is jót tesz. Bár a mai normál akksi is valamilyen ötvözet. Hagyományos, natur, régi rendszerű szerintem már nincs forgalomban, de ezt már csak a profik, és az értelmes forgalmazók tudják megerősíteni, vagy cáfolni.

üzenetek