[Re:] [Carlytoo:] Klímaváltozás? - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


PBA
(tag)

Azért, hogy a kölykeid is normális körülmények között tudjanak élni. Tudom, nehéz ezt felfogni sokaknak...


Lauda
(félisten)
Blog

A klímaváltozás ellen nem kell tenni, nem is tudsz tenni. Kb mintha az apály-dagály ellen akarnál tenni.


Somatom
(őstag)
Blog

Látod, te is önző vagy. A kölykeid fontosabbak, mint a bolygó sorsa. Ha felelősségteljesen gondolkodnál, akkor belátnád, hogy túl sokan vagyunk ezen a bolygón, ezért nem is lennének kölykeid. Sőt! Az lenne a legjobb, ha nyomban öngyilkos lennél. Persze, tekintettel arra, hogy utána a hullád minél kevésbé szennyezze a bolygót.

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(őstag)
Blog

"A klímaváltozás ellen nem kell tenni, nem is tudsz tenni. Kb mintha az apály-dagály ellen akarnál tenni."

Azért ez nem teljesen így van.
Ma nincs olyan ember vagy módszer, amivel biztosan megállapítható lenne az ember szerepe a klímaváltozásban.
A klímaváltozás szereplői.
A Nap, mert az energia ami melegít, belőle származik. A melegítőhatás a Nap sötétebb részeiből származik.
A Föld, mert befolyásolja a felszínre érkező energia mennyiséget és anak a visszasugárzásának mennyiségét.
Az Ember, mert üvegház hatást generál és az ózonréteg csökkentésével növeli a beérkező energia mennyiséget.
A Hold, mert a tömegével stabilizálja a Földet és árapály gerjeszt.
A kisebb nagyobb égitestek, leginkább a becsapódással.

Ha holnap eltűnne az összes ember nagyjából kettő fokkal azonnal csökkenne az átlaghómérséklet. A környezet szennyezés megszűnésével további lehülés várható lenne.

Én nem merem kijelenteni, hogy a teljes felelősség az emberé, de azt sem hogy nincs felelősségünk benne.

A legrosszabb eset, az ha nekünk "csak" 10% hatásunk, de 5 %-al kevesebb hatássásunkkal elkerülhető lenne a túlmelegedés.

A másik lehetőség, hogy a nagyon fejlett technikai civilizációk törvényszerűen tönkre teszik a körbyezetüket és elbuknak. Ez esetben nincs mit tenni. (Vagy mégis?)


Lauda
(félisten)
Blog

A klíma az ember nélkül is folyamatosan változott. Ezért picit fura, hogy miért is akarnánk tenni ellene.


Vladi
(nagyúr)
Blog

"bolygó sorsa"

Bolygó sorsa?? Bolygóóó sorsaa???? :Y A bolygó köszöni szépen jól van, a klíma köszöni talál majd úgy egyensúlyi pontot az ökoszféra meg szinte elpusztíthatatlan.

Az ember életkröülményei? Na azok irdatlan rettenetesek lesznek. Tulajdonképpen magunk alá szarunk.

"A másik lehetőség, hogy a nagyon fejlett technikai civilizációk törvényszerűen tönkre teszik a körbyezetüket és elbuknak. Ez esetben nincs mit tenni. (Vagy mégis?)"

Ez lehetséges, nem nagyon van összehasonlítási alapunk. Igazából rajtunk múlik.
Ha elbukik, akkor mehetünk vissza a vaskorba. Tömeges kihalás. De legalább az életkörülmények javulnak. :DDD

Szerintem nagyon nagyon túltoltuk a technikai civilizációt. Olyan messze kerültünk az élővilágtól, hogy az már fájdalmas. Szerintem sokkal szerényebben és körültekintőbben is lehetne csinálni ezt a technológiai civilizációt. Csak az embereknek komolyan kéne venni, hogy emberek és nem állatok. Öntudatosak és felelősségteljesek. stb.

[ Szerkesztve ]


Somatom
(őstag)
Blog

Ha a klímával, meg a bolygóval nincs gond, akkor miért kéne aggódjunk? Csak a mi szempontunkból lesz szar a helyzet. Viszont, nem reális az az elképzelés, hogy éppen mi legyünk örökéletűek. Kipusztulunk, mint a dínók és ennyi. Miért kell ezen annyit törpölni?


PBA
(tag)

Ezt bebuktad, nekem nincsenek kölykeim. :)


PBA
(tag)

Persze, mint ahogy már más is írta, ez felhatalmazz, hogy szarj magad alá, pusztítsd a környezetedet már most, tegyél nagy ívben mindenre, a lényeg, hogy te fogyaszthass és élvezhesd a dolgokat. Minden más le van szarva, nehogy már foglalkozz is bármivel, és empátia sem kell hogy beléd szoruljon. A világ egy kicsit bonyolultabb annál, mint hogy egész nap taposom a gázt, oszt csókolom. Oké, nem mindenkinek, elismerem...


nevemfel
(tag)

Az aggódással nem mész semmire. Lehet versenyt aggódva jópontokat gyűjteni a közösségi médiában, de attól nem változik semmi. Az emberiség feltehetően 11 mrd lélekszám környékén fog tetőzni, után pedig csökkenésnek indul, ez jelentheti a megoldást.

Vagy te mit akarsz tenni a "klímaváltozás" ellen? Azt sem tudják eldönteni, hogy a széndioxidot vagy a metánt tegyék meg főfelelősnek. Így olyan kérdésekben sem lehet dönteni racionálisan, hogy kevesebbet kéne autózni (a személyszállítás a CO2 kibocsájtás 12%-ért felelős, az áramtermelés több, mint 40%-ban) vagy ne együnk annyi húst, vagy együnk, de ne marhát, vagy a legújabb brittudósos kutatási eredmény: ne együnk rizst, mert a rizsföldeken sok metán termelődik.

Szóval el lehet itt bohóckodni klímavédelmileg 0-24-ben az összes létező online fórumon, lehet méricskélni, hogy kinek nagyobb az ökopénisze, de a legtöbb amit tehetsz, hogy nem szemeteled tele a lokális környezetedet, amire van közvetlen ráhatásod, és bizakodsz abban, hogy egyszer végre akad józan hang is klímaügyben.

[ Szerkesztve ]


Vladi
(nagyúr)
Blog

"Miért kell ezen annyit törpölni?"
Nekem van életösztönöm. Bofcsi. :P

(#128) PBA:

Még lehetnek. :P

(#130) nevemfel:

Tartsd tisztán a környezetedet, amihez hozzáférsz. Ne pocsékolj. Már ez is elég jó.

[ Szerkesztve ]


Tüzi
(addikt)
Blog

Ja, csak nem mindegy, hogy az a változás 50 év alatt megy végbe, vagy 2000.
Az mindenkinek világos, hogy a földi klíma sose volt stabil (nem is lehet) mindig voltak kilengések, és lesznek is.
De amikor a kilengés akkora mértékű, hogy a hülye számára is egyértelmű az, hogy valami nem kerek, akkor nem tagadni kellene, hanem elfogadni a tényt.
Az pedig tök egyszerű:
Ezen a bolygón az emberiségnek 40-50 éve van.
Nem kell elhinni, majd 2040ben térjünk vissza erre mivel akkor már tudni fogod te is :)

[ Szerkesztve ]


Somatom
(őstag)
Blog

Én buktam be? Először Te példálóztál a kölykeimmel, holott nekem sincsenek. Tehát, az érvelésed alapján, ha a kölykeim miatt kellene tennem a klímaváltozás ellen, akkor tulképp egyikünknek sem kell tennie ellene. :)

[ Szerkesztve ]


Somatom
(őstag)
Blog

Nekem is van életösztönöm, ezért járulok hozzá a klímaváltozáshoz. Kifejtem.
A német állam támogatja a hulladékszállításban érdekelt cégeket. Méghozzá megtett kilóméter alapján. Ez közvetve azt eredményezi, hogy én egy 40 literes fogyasztású kamionnal visszavitt újságpapírt szállítgatok Németországból francia, vagy svájci feldolgozókba. Mintha ott nem lenne elég használt papír. Pedig van, mert visszafelé ugyanezt szállítom német feldolgozókba. Iszonyú pazarlás és környezetkárosítás. Ha én környezettudatos lennék, akkor azonnal fel kéne mondanom. De, az életösztönöm azt súgja nekem, hogy inkább dolgozzak tovább a havi betevőért.

[ Szerkesztve ]


Vladi
(nagyúr)
Blog

Akkor tegyétek meg az enyémekért bassztokmeg. :O :W

(#134) Somatom:

Na ez most pont olyan pocsékolás amiről beszélek.


bambano
(titán)
Blog

"csak nem mindegy, hogy az a változás 50 év alatt megy végbe, vagy 2000.": miért?


Tüzi
(addikt)
Blog

Szvsz a radikális természeti-környezeti változást előidéző katasztrófák (meteor, vulkán, etc) kivételével a klíma nem nagyon változik meg egy ekkora rendszerben 50 év alatt.
Azok pedig nem voltak mostanában, szóval eléggé biztosra vehető az, hogy az a shitstorm aminek az előszele mostanában legyezgeti az emberiséget, az emberi beavatkozás miatt van/lesz.
Aztán ha esetleg mégsem, akkor is én inkább azt az elvet követném, hogy "jobb félni mint megijedni". Mert itt a megijedés az egyenlő a civilizáció összeomlásával, és azzal, hogy a mostani gyerekeknek 40-50 év múlva az életben maradáshoz is napi küzdelmet kell vívniuk, és a mad max világa tök jó helynek fog tűnni az ő szemükben.
Aztán ezt talán jó lenne elkerülni.


Tüzi
(addikt)
Blog

"Akkor tegyétek meg az enyémekért bassztokmeg."

+1


Somatom
(őstag)
Blog

Komolyan úgy gondolod, hogy a te gyerekedért fel kéne mondanom a munkahelyemen?


bambano
(titán)
Blog

ha van egy változás, aminek az a vége, hogy kipusztul az emberiség, akkor kb. teljesen mindegy, hogy az 50 vagy 2000 év alatt zajlik le, ha sem 50 sem 2000 év alatt nem tudunk ellene tenni. nem hiszem, hogy záros határidőn belül el tudunk innen menni. ha elfogadjuk, hogy a klíma magától változik, az ember csak gyorsítja a folyamatot, akkor mindegy, mennyire. finító így is, úgy is.

üzenetek