üzenetek

hozzászólások


carl18
(addikt)

Biztos nem elírás? A H610M lapok még 2 dual channelt se fogják támogatni?
Mert ez hatalmas csalodás a részemről. :F
A 12100F és 12400F árazása viszont elég baráti.

[ Szerkesztve ]


lohi
(tag)

Azért ezek a fogyasztási adatok egy laptopban brutálisak.. :((


fatpingvin
(senior tag)
Blog

ezek szerint ha jól értem asztaliban csak a komolyabb procikben lesznek E magok... azért hiányolok a paletta aljáról mondjuk egy celeront 2+2 kiépítésben...


Cyberboy42
(senior tag)

némelyik 10 magos proci, csak 8 szálon dolgozik? hogy van ez? :F


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Miért? Sokallod a fogyasztást?
Az én 10400F gépem 35Wattot kajál idle desktopon. És annyira gyors a turbo boost/speedstep stb.. órajelállítása, hogy azonnal visszaveszi az órajelet, ha betöltött egy már egy weboldal, vagy leállítom egy pillanatra a youtube-t.

Egy új weblap betöltésekor felmegy 60Watting egy rövid másodpercre, míg be nem tölti, aztán vissza is áll 35wattra.
Csak ne játsz az egérrel unalmadban.
Az egeret mozgatva felmegy a CPU terhelés és rögtön felugrik 4Ghz-re... és egyből 45watton kajál a CPU csak az egérmozgatás miatt. :DDD
Régi benchmark programok is azzal kezdték, hogy akkor most ne mozgasd az egeret, mert elkezdünk mérni. Nem véletlen. :K

Visszatérve.... szóval nem tudom, de hova szeretnéd még csökkenteni az asztali PC fogyasztását? Arra már külön kis fogyasztású CPU-kat gyártanak és olyan gépet építenek. Mind mondjuk az ultra mini SFF kategóriájú gépek. Na azok elvannak kb. 10wattal idle-ben.

[ Szerkesztve ]


fatpingvin
(senior tag)
Blog

olyasmire gondoltam mondjuk hogy lehetne olcsóbb meg lehetne a TDP kerete még kisebb. tudom, rétegigény. nekem akkor is fura hogy a szegmens alján nincsenek E magos procik.

mindenesetre lehet hogy én látom rosszul ezt a kérdést.


TeeJay
(félisten)

Főleg ha még közük lenne a valósághoz :D
Asztaliban a 202watt is lesz 300 gondolom


LordX
(veterán)
Blog

És lesz-e a Celeronban AVX2? AVX-VNNI?
Esetleg az E mag nélküli változatokban AVX-512?


janeszgol
(nagyúr)

Ahogy nezem csak asztaliban van 0e kiszereles.
Ennek mi ertelme van?


Aucor
(senior tag)

Most komolyan H610M chipsettel nincs dual channel memória? Eljutottunk ide 2022-re? Gratulálok Intel... Köszönjük a fejlődést.


Derrewyn
(senior tag)

Úgy, hogy azok nem 10 magosak.
i3-1215U és 1210U az 6 magos, 2P+4E


novak_rider
(csendes tag)

A táblázatban a desktop Celeronok 4 szállal szerepelnek, de még mindig HT nélkül fognak jönni.


ddekany
(veterán)

Az csak egy lehetőség... Gondolom egyszerűbb lehet az alaplap is vele. 1 RAM modul is olcsóbb mint a kit. (Márkás PC-knél tán akkor is csak 1 modult tettek be eddig is, ha chipset tudná a dual channelt. Nem tudom, notebookoknál csinálták ezt.)

Ezt még kombinálhatod 2 magos Cerkával, amiben le lesz tiltva a HT is (fenti alapján). ;]

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)

Nem látod rosszul, én is hiányolom.
De legalább mobilvonalon nyomják az E magokat.


-KP-
(addikt)

Úgy látom a budget szegmens ismét az Intelre marad.


Tigerclaw
(nagyúr)
Blog

Azt az AMD mar regen elengedte, valoszinuleg az egy chipes gyartas miatt. Sot nem csak a budget, de a SOHO szintet is. Nagyon jo hir, hogy az Intel ilyen szeles palettaval erkezik, mert ez talan generalhat nemi arhaborut.

Nem vagyok biztos hogy az AMD jol valasztja meg a prioritasait. Tul sok jol tejelo szegmenst engedett mar el. Lassan nem marad mas neki mint a workstation es server szegmens, illetve a ket konzol. Alulra semmilye sincs, az OEM-ek tovabbra is levegonek nezik, nincs valasza a heterogen architekturara es csak a modernebb gyartastechnologia tartja meg a viz felett. Ha az Intelnek is sikerul a TSMC/Samsung kapacitasbol lekotnie, nagyon gyorsan nagy bajba kerulhet az AMD.


[CS]Blade2
(addikt)

Szerintem brutális gyorsulás lesz ez a mobil vonalon az E magokkal.


Aucor
(senior tag)

Egy lehetőség, ami lassan 20 éve adott minden alaplapban (azt hiszem az Intel E7205 vagy az i865 chipset óta, nem tudom pontosan), a legolcsóbbakban is. És azért valljuk be, ezekből fogy a legtöbb, illetve nem is nagyon kell egy Celeron/Pentium/i3-i5 non-k alá jobb deszka... Úgy látszik visszafelé fejlődünk. Helló korai Pentium4 korszak: a drága chipseten megy a dual channel. Pláne IGP használata esetén amúgy nagyon meg tudja dobni a teljesítményt a dual channel. Rengetegen választják ezeket a lapokat, mivel eddig nem jelentett negatív hatást a teljesítményre. Valamiért úgy érzem, olcsóbbak ettől nem lesznek az alaplapok. Illetve a kétcsatornás memóriavezérlő a prociban foglal helyet, így azt mindenképp kifizeti a felhasználó...

Az, hogy OEM-ek 1 modult pakolnak, egy nagyon rossz szokás, de nem minden gyártóra jellemző. Notebookoknál is előfordul egyébként, ott egyre gyakoribb az, hogy forrasztott a memória, aztán jobb esetben van 1 szabad foglalat.

#16Tigerclaw: Azt én is sajnálom nagyon, hogy nincs olcsó Zen3. Pedig simán versenyképes lenne. No de legalább mobil ágon vannak normális Ryzenek...


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

sb
(veterán)

Ez nem ilyen egyszerű, épp amiatt amit írsz: ha nem is rángatod az egeret, egy progi terhelhet közben és máris ugrál az órajel vagy vissza se vesz.

Tipikusan egy ph-s setupot tekintve ahol előtérbe helyezik a teljesítményt az energiahatékonysággal szemben.
Ryzenen a Win10 sémák jelentős különbséget okoznak fogyasztásban, agresszív sémánál nagyon sokat jár magas órajelen a cpu (de pl. más különbségek is vannak, PCIe buszt se vesz vissza, IF/ramok, stb...) mind hozzátesz, még akár látszólag "idle"-ben is. Nekem -10W ugyanúgy idle-ben hagyva a gép a két séma között.
És az energiatakarékos séma sem megoldás fixre mert az meg tényleg elviszi a teljesítményt, de főleg reszponzivitást. Hiába a hangzatos hány ms alatt váltanak órajelet adatok, még a TotalCMD is érezhetően lassabban indul. De egy SSD 4k mérést is érdemes megnézni, ahogy lefelez/harmadol egy max perf/balanced/saver sémaváltás.
Az pedig egy elvi probléma, nincs jó automatikus megoldás. Egérmozgásra pl elég lenne ha nem turbózna akkor is, nem? Más esetben meg kéne a turbo ha épp azért rángatod az egeret. Lehet, hogy egy idle gépet agresszívebben kell turbózni mert olyan a felhasználói séma... a másik meg konstans 20-30%-on ketyeg, pl. egy szerver. Utóbbinak sokkal nagyobb az átlagterhelése mégis felesleges turbózni. Ezért nehéz úgy bármilyen automatikus ütemező és jó lenne ezt sémázhatóvá tenni kézzel is.
De első körben ezért kéne, hogy legyen opció limitre/turbóra, magprioritásra.


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Pedig nem kellene hogy réteg kérdés legyen. Én is hasonlóan vagyok mint te. Gondolkodtam is, hogy a legtöbb feladat miatt veszek egy AMR-os SBC-t (pl. egy Rasppberry Pi 4-t) és majd azt használom a legtöbb feladathoz a nagy gépet meg majd csak akkor kapcsolom be, ha játszom, de...
Először vettem egy pontos (+/- 1%) konnektoros fogyasztásmérőt, majd elkezdtem méricskélni, számolni:

1. Kb. 10 év nagyságrend, mire a fogyasztáskülönbség összevethető/alternatív megoldást jelenteni napi sok-sok óra használat mellett is. Viszont addigra már annyira elavult lenne egy ilyen invesztment, hogy hamarabb kell majd "kukázni" az SBC a lassúsága miatt, minthogy megtérüljön/megérje. Jó esetben annak lehet alternatív, aki reggeltől késő estig bekapcsolt gép él/dolgozik és elég neki egy Mini PC / NUC / SBC.

2. Egy modern procinál semmit nem jelent, ha csak az alacsony TDP-t nézed.
Nézd meg ezt a videót, nagyon érdekes és hasznos:
Power Saving With T-Branded Intel CPU's??? - YouTube

Nincs nagy különbség modern CPU esetén az alacsony TDP-s és a sima desktop procikhoz képest idle/light load alatt. Csak a maximális teljesítményben van különbség (és nem is kevés) mert a TDP korlátozza a maximális teljesítményt.

Egy modern proci már nagyon hatékonyan változtatja a frekit/feszültséget/vagy csak a CPU 1-1 részének az éberségét csökkenti vagy akár le is kapcsolja a proci 1-1 részelemét (C-state).
Ezért már csak komplett design váltással lehet radikális fogyasztáscsökkenést elérni, nem pedig alacsonyabb TDP-s procival. (pl egy egybe integrált mini PC vagy NUC vagy ARM)
Itt egy mini PC tesztje: Silent Mini-ITX PC Part Two: Software & Power Consumption - YouTube

Visszatérve az Alder-Lake-hez.
Az látható, hogy a Performance magok is annyira jól skálázzák a fogyasztásukat teljesítményigény függvényében, hogy 2P+2E jóformán értelmét veszti desktop vonalon, mert ilyen kiépítésben minimális lenne a fogyasztási nyereség az egész PC-re mérve. Minden szempont szerint jobb egy 4P i3 megoldás.
Ahol meg minden Watt számít, oda tesznek is E magot: mobil platform.

De ha mondasz egy felhasználási rést akkor meggyőzhető vagyok. Csak majd azt se felejtsd el, hogy rés biztos van, de számtalan paramétert még hozzá kell venni, hogy mellette rentábilis alternatíva is legyen. Hiszen ha tényleg állandó alacsony fogyasztás kell, az is létező megoldás, csak akkor a maximális teljesítményed is nagyon erős korlátokba fog ütközni.
Nem véletlenül költöttem csak a konnektoros fogyasztásmérőre majd 10 000-t, mert úgy gondoltam mindent lemérek és számolok, mert fontosnak vélem a Földünk zöld sorsát. :B
Kicsit bele is golyóztam a végére a sok kicsi wattocskába, miközben az olyan alapvető dolgok, mint meleg étel, meleg víz (HMV), fűtés iszonyatos energiákat emésztenek fel a PC 35-40 wattjához képest. Az internetes infrastruktúra áramfelvételéről nem is beszélve... Kiderült, hogy a Kábelmodemes internet technológia sem épp koplaló fajta.
Egy átlagos Kábelmodem állandó áramfelvétele 12watt körüli, éjjel-nappal, ha nem kapcsolod ki... Úgy bizony... 12Watt konstans 0-24 óra, 365nap. Ugye a szolgáltató is mondogatja, hogy ne kapcsoljuk ki be. Ennek is megvan a jogos magyarázata és igaza van.
:R :R

[ Szerkesztve ]


ddekany
(veterán)

Gondolom mivel nem tudnak így sem eleget gyártani, a nagyobb haszonnal járó termékekre fókuszálnak. De amúgy van Pentium közeli termékük, a 3000G. Ténylegesen meg is lehet venni (ami nem semmi manapság). Az most 30e, de akár még lejjebb is vihetik az árát, ha a Pentium alájuk vág.


Tigerclaw
(nagyúr)
Blog

Nem is csodalkozok, hogy a desktop gepek szama egyre jobban csokken ha mar egy pentium szintu proci ennyibe kerul. A notik ara meg alig emelkedett kozben.


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Nem is állítom, hogy egyszerű. :B
Milyen gép? PC-mnél jó ha van 2Watt különbség az energiahatékony és teljesítménycentrikus között idle, light load közben. A kiegyensúlyozott pedig tökéletesen üzemel minden helyzetben. Játékok alatt is. Nem kell átváltanom.

Nem tudom tipikus user vagyok-e. De sokan undervoltolnak. Én is maximális undervoltot adtam meg a procinak, amennyit lehet B460 deszkánál, mert csak sémákat enged meg a lapom, nem pedig konkrét milivoltokat. :( A legdurvább undervolt kb 1wattot segített idle dekstopon, szóval a gyári beállítások is nagyon jók. :K

"TotalCMD is érezhetően lassabban indul." Mondjuk nálam nem. Most csak azért is kipróbáltam, mert kíváncsivá tettél. Energiahatékony üzemmódban is ugyanolyan tempóval nyílt meg.
Biztos hogy sokat számít, hogy az aktuális windows verzió mennyire jól működik összhangban a PC-vel és az a PC milyen technika.
AMD-nél kicsit komplexebb lehet a kérdéskör, mert ugye van egy különálló IO chiplet, ami nem mellesleg elavultabb gyártástechnológiával dolgozik. Ha jól emlékszem 22nm, de javítsatok ki ha tévedek.

Igazából engem nem zavar az egérmozgás miatti többlet, csak megemlítettem, mint egy érdekes tényt, hogy ne azon vezessük le a mozgási hiányunkat ha érdekel valakit a gépe fogyasztása... :DDD


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Nézzél meg egy i3-10105 UHD-vel. Simán alternatívája a 3000G-nek, annyira gyengére sikerült és drága a teljesítményéhez mérten.
Vannak összehasonlító tesztek youtube-on.
Game-től függ, hogy az i3 vagy a 3000g a gyorsabb vagy esetekben szinte ugyan az.
Ha pedig veszel valami őskövület dGPU-t, mondjuk egy "örökzöld" GTX 750Ti-t 30ezerért vagy valami hasonlót, akkor sokkal jobban jársz, ha 10 000 forinttal többért vettél i3-t, mint a 2C/4T 3000G-t. Nézetem jópár 2C/4T tesztet. Jól látható, hogy már belépő VGA-val is nagyon különbséget tud adni már egy 4C/4T proci is, annyira kevés a valós 2 magos ma már.


fatpingvin
(senior tag)
Blog

GTX750Ti-t hol veszel mostanában 30k-ért? kérdezem komolyan, jó lenne valami CUDA-t számoló vas, csak legyen rajta legalább 3-4 GB RAM


-KP-
(addikt)

Tekintve mennyire jók a P magok, szerintem nem csak a 2-4 magosoknál nem fog labdába rúgni az AMD, de van egy sejtésem, hogy a Ryzen 3600/3800-at is gyakorlatilag értelmetlenné fogja tenni a 12400x/12500x/12600x. Feltéve ha lesznek értelmes árú alaplapok.

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)

Mindenképp. Azonos fogyasztás mellett sokkal jobbak az E magok.
Most egy olyan laposba, amiben eddig 4magos i5 volt, most belemehet 2P+4E mag, máris van egy kvázi 6mag/8szálas gép azonos fogyasztás mellett.


arabus
(őstag)
Blog

Most csiptem el ezt a képet a 97 dolláros 12100F-ről.
Hát ez ostromolja a 3600-at a 12400Fmeg már elhagyja az 5600x-et.


[CS]Blade2
(addikt)

i9-11980HK
single core 1650
multi 10000
vs.
i9-12900HK
single core 1851
multi 13256

+15% egy magon és +30% sok szálon.

Így is nagyon egymás mellett voltak a Ryzen 9-esekkel az előző generációban, a legtöbb programban eddig is top1 volt, és arra jönnek rá a fenti számok.


arn
(félisten)

Asztali procinal az a nem boostos orajel eleg karcsu… meg mekkora hutot kell erre most meretezni? Az a 65 vs 202 haromszoros elteres.

[ Szerkesztve ]


arn
(félisten)

Szvsz az 5900tol kezdodik az, aminel jelenleg amdt erdemes venni. Persze most az uj 5800as felkavarhatja a vizet, de a gpulimites jatekokon kivul nem tudom lesz e ertelme.

[ Szerkesztve ]


-KP-
(addikt)

Nem is tudtam, hogy már kaphatóak. Alzán már van 82,5k a 12400F. Ennyiért egy használt R7 3700-at kapok, vagy azt se. Lehet akkor már nem rakok 3700X-et a gépembe, hanem veszek akkor Intelt. Ennyit az AM4-ről.


arabus
(őstag)
Blog

Igen kaphatóak.


PuMbA
(titán)

Jó procik, de szokásosan magasak az árak, ahogy megszokhattuk. Remélem mennek majd lejjebb. Intel Core i3-12100F 46k integrált VGA nélkül? iGPU-s meg lesz vagy 55-60k. És ez a belépő kategória...pár évvel ezelőtt 35-40k volt egy i3 iGPU-val. Pedig szüleimnek majd kell egy low-cost gép.

[ Szerkesztve ]


-KP-
(addikt)

Németben egy tizessel olcsóbb. Szerintem ha mást nem, a procit onnan fogom rendelni.


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Jaaa, hogy 4GB-ás? :B Ehhez a teljesítményhez értetlenkedem kicsit, hogy kell-e 4GB VRAM. :U CS GO 700MB VRAM-on elszaladgál. :DDD Számtalan jó kis gém elvan 2GB alatt. Ahova meg kellene a 4GB oda meg esélye, hogy kevéske a 750Ti.
Egyébként a 2GB-os 750Ti-ok 30K körül fagytak be a PH!-n. Most hogy rákerestem, épp fel si tettek egyet egyet, én meg rögtön le is csaptam, aztán bekerül a kis gépünkbe. :B
Még jó hogy megkérdőjelezted az árat, különben nem ellenőrzöm le magam, hogy jól emlékszem-e. Pedig a a hetekben nézegettem. :DDD


carl18
(addikt)

Magyarországon mikor megjelenik valami új termék szokás felárazni. Nyilván most nincs bőség zavara így nem véletlen a vastag árazás. Várni kell vele hogy az árak normalizálodjanak, egy pár hét hónap is barátságosabb lesz a árazás.

Ha a procik ára beáll, az alaplapok még akkor is méreg drágák lesznek.
Egy B660 Strix amazonon.de oldalon 300 euro+ szállítás.
Szóval szerintem az alaplap árak sokkal jobban elszáltak, így ebből nem lesz olcsó platformváltás. :F

A H610 meg alapbol kerülendő,mert még az évek óta alap Dual Channelt se tartalmazza.
Több évig alap felszereltség volt, de az intel rájött ebből is lehet pénzt csinálni.
Így mindenki terelnek a drágább B660 alaplapok felé. :U

[ Szerkesztve ]


lemusz
(addikt)

Majd ha lemegy pár nap/hét múlva 70K-ra veszek egyet szerintem. Valami olcsóbb B660 lappal igazán ütős kombónak tűnik. 5600X árcsökkentésről gondolom nem esett szó tegnap, nem tudom ki fogja így az 5600X-et venni... 1-2 esport címben magasabb maxFPS-t tud mint a 12400F, de kb ennyi, minden más játékban és alkalmazásban jobb a 12400F. Sőt még ahol nagyobb maxFPS-e is van ott is jellemzően nagyobb a minFPS-e az intelnek. Ráadásul van egy érzésem, hogy ezeknek a bencseknek a többségében még csak el sem engedték bioszban a korlátozó limiteket, tehát ugrált az órajel összevissza, ahelyett hogy stabilan ment volna 4Ghz-en. Kb 10 fokkal hűvösebben is operál, ez is fontos tényező lehet sokaknak.


arabus
(őstag)
Blog

Az ár magas de mihez viszonyitunk?Egy 5600x-hez képest olcsó és enyhénszólva bucira veri.


fatpingvin
(senior tag)
Blog

megint csak a videojátékokra tudsz gondolni, mintha ennyiből állna a számítástechnika... semmilyen videojátékkal nem játszom.

CUDA alá viszont jó ha van minél több VRAM, nem annyira meghatározó hogy amúgy a GPU-ban hány mag van. a 1030-asom ami van, hivatalosan nem is támogatja a CUDA-t, bár életre lehet rajta kelteni. a szűk keresztmetszet viszont a VRAM mérete szokott lenni, nem a GPU teljesítménye maga. legutóbb is, az a TensorFlow task amit meg akartam csinálni az egyik beadandóhoz, azon hasalt el hogy elfogyott a 2G.


PuMbA
(titán)

Bucira azért nem veri, ezek pár fps-es különbségek :) Jó vételek most mindkettő oldalon vannak.

[ Szerkesztve ]


arabus
(őstag)
Blog

Végül is mindegyik közt csak pár fps van.
Azért ha valaki böngészgetne ott az amd már nagyon sokkal gyengébb.
Én például imádom mikor kattintok és abban a pillanatban bent is az oldal.
És ez a guru teszt szerintem ráadásul elfogultan gyenge eredményeket mutat.


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Ősöknek nem elég valami egyszerűbb?
Mondjuk egy 14nm gyárott i5-6500 gép?
14nm és a 6. gen i5 Core már elég fejlett, hogy keveset is fogyasszon, de már teljesítménye is legyen, ami hosszú távra is elég.
Egy ilyen gép prociból is lejátszik 144p@60fps videót. Intel HD 5** magas felbontást is támogat és annak ellenére, hogy nem támogatja a hardveres VP9 dekódolást, ami youtube-hoz fontos lehet, ez az iGPU a wiki írásai szerint már részlegesen besegít a videó dekódolásában a procinak, idézet innen:
"The Skylake microarchitecture adds a full fixed-function H.265/HEVC main/8-bit encoding and decoding acceleration, hybrid and partial HEVC main10/10-bit decoding acceleration, JPEG encoding acceleration for resolutions up to 16,000×16,000 pixels, and partial VP9 encoding and decoding acceleration

Ősi, jól ismert kollégánk régóta hirdet ilyesmi gépeket nagyon jó áron. HP 800 G2-es gép: 5teve
Ráadásul 200W Gold+ Platinum táp. :Y Gondolj bele... 20% loadon, ahol a tápnak hoznia kell a 90% feletti hatékonyságot a szabvány szerint, egy 200W táp esetében még csak 40W. Egy i5-6500 egy nagyon hatékony konfigban, meg 40w körül kell legyen, de inkább alatta. Szinte biztosra veszem, hogy 40W alatti lehet az idle fogyasztás. Eszméletlen jó konstrukció ez átlag felhasználásra véleményem szerint.
Egyedül azért nem vettem, mert a manual szerint, a PCIe x16 foglalat csak 45-50W max. körülig támogat VGA-kat, nem úgy mind a "DIY alaplapoknál" megszokott 75W max.


PuMbA
(titán)

Nem tudom, nekem azonnal bent vannak az oldalak 5600X-en is :) Itt mindig az a kérdés, hogy ezek a tesztek hogy viszonyulnak a valóságra kivetítve: ha két proci között 40ms betöltési időkülönbség van, az még semmi, de ha már 300ms-nál több az már valami.

[ Szerkesztve ]


arabus
(őstag)
Blog

Ugyanugy mint ahogy a tesztekben egyik gyorsabb mint a másik.
Nyilván ezért vannak a tesztek hogy különbséget lehessen tenni.


PuMbA
(titán)

Így van, de ez a Google Chrome - Jetstream v2 teszt pont értelmetlen, mert nem tudjuk, hogy a valóságban mennyi különbség van 200 és 215 pont között :) VGA tesztnél egyértelműbb a helyzet, mert a 225 és 235 fps között tudjuk értelmezni, hogy a különbség nem számottevő, mert szabad szemmel senki sem tudja megmondani a kettő közötti különbséget, ha nincs kiírva az fps szám, azaz emberi érzékelésünk szempontjából a különbség 0.

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Szóba került a 750 ti 30k-ért. -> Erre megemlítetted, hogy hol, mert te nem látsz..
Most is kapni 30kért 750 Ti-t. Ha azért nem találsz ennyiért, mert neked a 4Gb-os modell kell, attól még kapni 750 Ti 30-ért. Csak ennyi nem több.
A játék példa ilyen szempontból irreleváns is, mert hogy lehet-e kapni vagy nem, az eldőlt.
Hogy 4Gb-os modell nincsen 30k-ért, arról sajna tehetek. :B
Nem csak játékban tudok gondolkodni, de azon meglepődöm, hogy valaki 750Ti-t munkára használna. Nem egy izmos kártya, no...
Milyen feladattal dolgoztatod a CUDA-t?


fatpingvin
(senior tag)
Blog

oké, fair :)

a kérdésedre válaszolva, ebben a félévben volt egy data mining and machine learning nevű tárgyunk, és volt egy-két olyan assignment amiben volt TensorFlow-s blokk. ugye google colab-on csak google fiókkal belépve lehet dolgozni, nekem a régimbe nem lehet belépni, újat csinálni meg nem vagyok hajlandó mert kb csak az anyám leánykori vércsoportját nem kéri be kötelező jelleggel, szemben egy civilizált szolgáltatóval mint pl a Proton, ahol csak egy authenticationre van szükség.

szóval így. ez válaszolt a kérdésedre? :)


Cassi
(senior tag)

A Jetstream egy elméleti Javascript benchmark, a világon nincs olyan website, aminek ilyen terhelése lenne - > félrevezető.

üzenetek