Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


L3zl13
(nagyúr)

Erre a "másodlagos kamera nem működik" "2 megapixeles kamu modul" dologra kicsit kitérhettél volna bővebben.


Silenzio
(addikt)
Blog

Fasza ez a telefon. Ismét a 300 ezres ligából vettem magamnak, először egy S10-et, amit pánikszerűen adtam el a túlhájpolt és megbízhatatlan kamera, laggoló videó, a drasztikus merülés és a már megszokott Exynos-bugok miatt. iPhone XR lett az utód, remek üzemidő és kiváló videominőség jellemezte. Még egy elég ambíciózus pszichohorrort is forgattam vele. Ha elkészül a vágás, megosztom majd itt is. Most egy P30 Prót nyúzok, kíváncsi voltam a kamera fícsörökre, egyelőre úgy érzem, nem volt jó csere az XR-rel szemben, sajnos a videók itt is laggolnak, kivéve 60 fps-sel. Elég sokoldalú eszköz azért, egy filmet ezzel is összehozok majd. Lelkes környezetvédő aktivistaként megakadt a szemem az alábbiakon.

"Egy kicsit elszomorít a felhalmozott felesleges papír mennyisége, a környezetvédelemről nem nagyon hallottak a srácok."

Valahol jogos. De szerintem mégsem annyira.
A mondat egy kicsit arra emlékeztet, amikor a műanyagmentes vásárlás pár hónapja akkora divat lett, hogy mindenki súlyos ezresekért vásárolta a nem-műanyag hordozóeszközöket, elkezdték befőttes üvegekben lefagyasztani a kaját (nagyon praktikus), és minden második FB-csoport csakis arról szólt, hol és hogyan lehet mindenféle alternatív megoldást VÁSÁROLNI, hogy műanyagmentes légy. Ha megint minden a fogyasztásról szól, akkor ideidézhetem "a pokolba vezető út..." kezdetű mondást, a fogyasztás és a környezetszennyezés közé ugyanis szükségképpen szinte(!) egyenlőségjel tehető.

Egy minőségibb (tehát mondjuk 600 Ft-os) műanyagdoboz akár 20-30 évig is kiszolgálhat, vele annyi műanyagszemetet termelsz ezen idő alatt, mint az amúgy rém fölösleges üdítő és ásványvíz (palackozott csapvíz, hahó) fogyasztással egy hét alatt. Nem itt kell spórolni. Tudni kell mérlegelni, nem kell teljesen papír és műanyagmentesnek lenni, elég a fölösleges köröket, mint a papírbürokrácia, ásványvízfogyasztás, agyomcsomagolt készételek vásárlása, mással helyettesíteni.

A papírtermelésnek és felhasználásnak kimutathatatlan részét adják ezek a csomagolt brossúrák, amikor az egész Cubot Quest-kihozatalban összvissz kb. annyi papír lehet, mint amennyit egy átlagos vidéki Telekom üzlet egy nap alatt kinyomtat. Dolgoztam ott két évig, még az elektronikus átállás előtt, egynapi nyomtatás nem fért volna bele egy többszáz kilós kétajtós szekrénybe.

Szóval persze, a legjobb, ha nincs papír, de higgyétek el, ez sem oszt és nem is szoroz.


nyisziati
(veterán)
Blog

Nem rossz teló, látszik a fejlődés, legalábbis kamera terén. Jók a képek.
A kijelzője mondjuk átlagos, az a 293 PPI lehetett volna több is.
Anyag, összerakás, kávák hozzák a kategóriaátlagot.
Azért a teljesítményen meglepődtem, gyengébb, mint az elődje?!
Ráadásul kicsit vitábaszállnék veled, mert lehet, hogy te nem érzed (főleg üres rendszerrel), de kicsit több appal, erősebben multitaszkolva bizony beszaggat.
Persze a hosszútáv majd eldönti, mi a fontosabb.


Silenzio
(addikt)
Blog

A kommentemből pont a lényeg maradt le: egyre kisebb létjogosultsága van a csúcstelóknak, mikor már 30-40 ezres osztályban is vannak vállalható készülékek, extrákkal.


UnA
(Korrektor)
Blog

És szerencsére a tacsi is szerepel ;)


szupermacs
(veterán)
Blog

Ezt a 2 megapixeles kamu modult nem értem.


bolvar
(senior tag)

És kisvárosomban Kalocsán készült a kép like :D
Az mit takar hogy a másodlagos kamera nem működik? Szoftveres gond van vele?


bloggiold
(tag)
Blog

"másodlagos kamera nem működik" - a másodlagos kamera ezúttal csak a mélységadatok begyűjtésére szolgál (bokeh).
Elméletileg a szoftver felhasználja mind a kettő kamera adatait és a mélységérzékelő funkció révén meg tudja állapítani, hogy a térben hol található a például fotózott alany arca, hogy a mögötte lévő területet látványosan elhomályosítsa, vagyis körülbelül olyan hatás érhető el, mint egy profi portréobjektíves tükörreflexes fényképezőgéppel. Igazából az nem érzékelő minősége számít már (általában Sony, Samsung, szóval jók) hanem a szoftveres rásegítés, az, ahogyan feldolgozza az érzékelt adatokat. Egy jól megírt algoritmus kell hozzá elsősorban, ami itt nincs és a top gyártók is küzdenek ezzel, nem kicsit, nagyon. Néz meg egy top kategóriás Huawei vagy Samsung fórumot, arról, hogy mit írnak a fotózásban jártas amatőr, vagy fél profi felhasználok.

,,kicsit vitába szállnék veled, mert lehet, hogy te nem érzed (főleg üres rendszerrel), de kicsit több appal, erősebben multitaszkolva bizony beszaggat." - Soha nem üres rendszerrel tesztelek, minden alkalmazás rajta van, ami a fő telefonom is használok (Snapi 855 6GB RAM) és úgy hasonlítom össze 1-2 héten keresztül, sőt ismerősi körben maradnak a kütyük, szóval látom pár év múlva is, hogy minként muzsikálnak.

,,egyre kisebb létjogosultsága van a csúcstelóknak, mikor már 30-40 ezres osztályban is vannak vállalható készülékek, extrákkal." - Ja, főleg, hogy egy kezdő rendőr, mentős, tűzoltó aki készenléti szolgálatban van, szóval kint az utcán 170 ezret keres. A helyzet közel 20 éves szolgálati idővel és magasabb beosztással sem sokkal rózsásabb.

,,És szerencsére a tacsi is szerepel" - teszt nem létezhet nélküle.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(veterán)

Köszi a tesztet! Nem foglalkoztam soha a márkával, meg úgy általában a kínai B kategóriás gyártókkal, viszont a strapatelós teszteket mindig elolvasom.

Szóval a cikked után pozitív csalódásnak tűnik a készülék, és ez örömteli! Szerintem az árát nézve AJÁNLOTT plecsni járt volna neki, ha a MA tesztelte volna.


eFeMeR74
(aktív tag)

Akkor már inkább a ule Fone Amor 6E 56000Ft.


Fred23
(veterán)

Az nálam rögtön kiesik a nagysága miatt. Ez a CUBOT QUEST is hatalmas számomra, de talán még kibírható lenne valami hasonló, ha azt érezném, nagyon sokat kapok a pénzemért. (Lenne benne hőkamera, távolságmérő, légszennyezettség-mérő, 5x optikai zoom, stb.)


bloggiold
(tag)
Blog

Hamarosan elkészül az Amor 6E tesztem, jó telefon, családban marad.


bloggiold
(tag)
Blog

Van Quest Lite is, itt is lesz majd teszt arról is.
,,Lenne benne hőkamera - jó vicc. A Cat telefonokban van, de annak annyi köze van az igazi hőkamerához , mint egy Opel Corsanak egy Forma 1-es autóhoz.
Csak tájékoztatás kép ennyibe kerül

Szoktam használni tesztekhez, meg persze arra is amire való :B
,,légszennyezettség-mérő, 5x optikai zoom olyat nem fogsz kapni telefonba


eFeMeR74
(aktív tag)

Nagyon várom. Mindig nézegettem a strpafonokat, de a belbecs miatt megbuktak ez az első amit megláttam megnéztem és megvettem. Go Ámor 6E
Ja és a hétvégén nem győztem mérni a szemüvegek UV allosagat mindenki a kezembenyomta, hogy nézzem meg. Gondolkodtam rajta kiírók 1 euro/ szemüveg😆

[ Szerkesztve ]


Fred23
(veterán)

Hőkamerából ami az S60/S61-ben van, nekem elég lenne, 5x-ös optikai zoom meg már van telefonban, illetve a Cat S61-ben van "indoor air quality sensor" is.
Ja, zoom ügyben a Samsung is elkezdett már ügyeskedni.

A Quest Lite tesztet is tuti el fogom olvasni. :K

[ Szerkesztve ]


bloggiold
(tag)
Blog

Ezek a hőkamerák meg légszenyezetségmérők csak parasztvakításnak jók b(10 ezer Euro felett van a hőkamera). Az általad említett telefon meg 240-260000 ft, ami egy rossz vicc
5× optikai zoom meg a csúcskategóriás (3-400 ezer forinos)telefonok kiváltsága, így már elérik egy 50-60 ezer forintos tesco gazdaságos fényképezőgép szintjét.
Jelen telefon meg 40 párezer forintocska, ezen az árszintnen kell alternatívát keresni.

[ Szerkesztve ]


Fred23
(veterán)

Engem viszont pont a magasabb árkategóriás strapatelók érdekelnek jobban. Ha egyszer lesz valami tényleg szuper, nem sajnálnék 200k-t sem érte. (Kábé ez a végső határom.)

Simán lehet, hogy 2 év múlva 200k-ért már nagyjából olyan strapatelót kaphatok, amilyet szeretnék. Az S60/S61 hőkamerája meg tényleg elég kis vacak, de nekem az is elfogadható lenne, pláne az árát nézve.


DonElvis
(tag)

Ez akkorát ütött mint a S71-es vonat:

"Maradva az ókori görög filozófusnál, „Gnoti se auton”, avagy ismerd meg önmagad akció helyett fedezzük fel, hogy mit tartogat nekünk a Cubot Quest doboza."

De azért jó a cikk, hasonló strapafont keresek énis.


TCSZ
(senior tag)

3 hete használom ezt a telefont. Eddig tetszik. Csak egy valamit kell megoldanom vele. Hogy ha víz éri a kijelzőt, akkor azt ne érzékelje úgy mintha az újjammal tapicskolnám a kijelzőt. Mert így nem lehet vele vízes környezetben fényképezni/videózni.
Bár, a szoftververes támogatás milyenségére és időtartamára kíváncsi leszek....


UnA
(Korrektor)
Blog

A vizes hamis érintés az nem egyedi dolog, hanem az érintőképernyős technológia problémája, nekem más eszköznél is előfordult.

üzenetek