üzenetek

hozzászólások


sebgutkopf
(őstag)

Ebike-al a normál láncoktól ne várt jötteb 900-1000km-nél, ez a realitás, mivel ez a hajtás eleve rásegítés nélküli bringákra lett tervezve, ez esetben a hajtás megugrasa pedig azt is mutatja, hogy a sort is megette ez alatt az 1000km alatt. Ebike-al a láncot jóval gyakrabban kell mérni.
Ettől jobb élettartamot a spéci kemény és kopásálló bevonatos láncokkal és sorokkal lehet elérni, vagy egy eleve ebike-ra tervezett hajtáslánccal. Ez utóbbinál a shimanonak a cues 11s rendszere az, aminél vastagabb mind a lánc mind a sor, vagy a sram-nál a T-Type transmission system, amik már a tervező asztalon ebike kompatibilisnek készültek. A kettő közül a shimano képviseli a könnyen megfizethető árkategóriát, míg a sram a csúcs termék színében tetszeleg ahhoz tartozó árcédulával, súllyal és technikai megoldásokkal.

Mit tehetnél többet: Ha elég sűrűn nézed a láncot és 0,5-nél cserélded, akkor jó eséllyel több láncot is el tud vinni egy sor. Viszont akkor a láncod lehet már csak 700km-t fog bírni (érdemes lehet magasabb polcos láncot nézni), de egy lánccsere csak olcsóbb mint a sor.

üzenetek