Tartósítószer, ami a húsfélékben előforduló Clostridium botulinum baktérium ellen hat, ami ugye botulizmust okoz. Kérdés mivel váltanánk ki? 0,06 g/testsúlykilogramm a napi maximum megengedett beviteli érték. 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőknek nem ajánlott, mivel nekik eltér a hemoglobinja a normától.
Sokszor vannak szidva a tartósítószerek, de ne feledjük azt el, hogy nélkülük az étel hamar megromlana. Rettegünk, rettegjünk! Tiltsuk be, mert nagyobb mennyiségben káros lehet. Oké, de az élet színvonalunkat nem vagyunk hajlandóak feladni, ördögi kör ez. Vágjon mindenki csirkét, meg disznót otthon, de azt se etessük táppal, azt mehet a fagyasztóba.
erdoke: konkrétan nem is írtad le, de kiolvasható belőle.
[ Szerkesztve ]