[Re:] [erdoke:] Miért vesz bárki margarint? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


erdoke
(titán)
Blog

Amikor még ettem cukrász termékeket, azonnal éreztem, miből csinálják. Ha egyszer megszokod a minőségi alapanyagok ízét, különleges harmóniáját, rögtön feltűnik az ócsítás.

[(#115) Loha
Számomra a margarin hidrogénezett növényi olajat jelent. Magyarul ami zsirmány és folyik, az olaj, ami nem, az zsír. A margarin azért nem került egyik kategóriába sem, mert azt olajból mesterségesen zsírosítják. Ami természetes növényi zsiradék, és 30 fok alatt nem folyik, az zsír. Növényi zsír, de zsír, nem margarin.

(#118) Fr0z3n
A csülökpörköltet én is eszem, ahogy a valódi (=nem pasztőrözött) savanyúságokat is, viszont a kenyérre semmi szükség az egészhez. Inkább kanál azok mellé vajat. :K

(#119) Dany007
Az, hogy mennyivel drágábbak a kevésbé, vagy csak egyszerűen, hagyományos módon feldolgozott kaják, leginkább attól függ, honnan indul az ember. A másfél évig érlelt Serrano sonka nem olcsó feldolgozott kajaként sem, és akkor ott van még belőle a fekete makkon hizlalt verzió... Viszont rohadt ott lágy sajtból túrhetőt, alig adalékoltat lehet kapni egészen elfogadható áron. Pl. a madaras teszkóban is van ilyen fehér, belül nagyon krémes, mégse durva ízű, amit nálunk a gyerekek is megesznek. Persze a Munster vagy a Reblochon még jobb, de azoknak már ára is van.
Másik példa: fél kiló körüli dobozban 300 Ft körül van a Zott görög joghurt. 10 % zsír, hozzáadott cukor nélkül. Átlag férfiember jóllakik két cikk fenti sajttal, egy marék dióbéllel és ezzel a doboz joghurttal. Nyomtam még a vacsi végén hozzá egy pohár citromos vizet és két szelet 90 %-os csokit, és királyul érzem magam.

üzenetek