[Re:] [erdoke:] Miért vesz bárki margarint? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


zolee5016
(őstag)
Blog

hosszú leszek...
Élelmiszeriparban dolgozok...heti 1-1.5t margarint használunk fel (vajat is)hogy megértsd mireutaltam fentebb,egy mostmár bebizonyított,és elfogadott példa a múltból:
Hús..90-es évek eleje..váltsuk ki szójával,és milyen egészségesek leszünk..eltelt egy fél generácoónyi idő,és rájöttünk..oppá ez biza inkább káros(főleg ha teljesen kivettük a húst és szójával pótoltuk) rákkeltő meg miegymás nyavalya elterjedésében szerepe van...most a hús megint humánabb lett...
Akkor a margarin.vs vaj....
A vaj eredendően ÁLLATI (tej) zsiradék,míg a margarinok 75-80% növényi....(ugye én sem vagyok margarinfogyasztó, és mindig a" Milyen növényből lehet margarin?"- ra,komoran a "kutyatejből " választ szoktam adni.....de nem : a margarinoknak is van előnye táplálkozási szempontból,mégha kevesebb is mint a vajban.....másrész,a margarin összetevőinek,és tulajdonságainak kihasználásának legfőbb területe a cukrász,ill édesipar...margarin nélkül számos élelem nem,vagy jelentős módosításokkal lenne elérhető..
Azonkívül most már egy ideje (igaz ipari szinten) vannak,elérhetőek a margarin pótlására,kiváltására specializált termékek....na ezekről irtam feljebb....ezekhez képest maga a margarin,egészséges alapanyag..és ez is lényeg..az hogy divattá vált ízesiteni,meg krémesíteni a margarin alapvetően további felhasználásra szánt alapanyag,és nem közvetlen fogyasztásra előállított élelmiszer...

[ Szerkesztve ]

üzenetek