Csúnya népbutítás eredménye, amit írsz, és sajnos nem sok köze van a valósághoz.
Orvos ismerőseim csodálkoznak, amikor elmagyarázom nekik, hogy pl. az agy milyen "üzemanyagon" képes működni, ill. hogy ezek közül melyiket preferálja.
Ismerek olyan embert, aki veszettül egészséges mind ránézésre, mind a labor eredményei alapján, és közel 5 éve él napi 50 g szénhidrát alatt, de gyakran 20 g alatt fogyaszt, aminek ráadásul a nagy része élelmi rost.
Fehérjét akkor kezd bontani a szervezet, ha mind a szénhidrát, mind a zsír (= az üzemanyagok) bevitele alacsony! Elegendő fehérje és zsír fogyasztása mellett miért bontana fehérjét a szervezet? Mellesleg zsírból és fehérjéből (egészen pontosan glicerolból és bizonyos aminosavakból) is tud a máj glükózt szintetizálni.
A világ legnagyobb baromsága cukorbeteggel sok cukrot etetni!
Abban egyetértek, hogy már a keményítőben szegény zöldségek és az alacsony cukrot tartalmazó gyümölcsök tartalmaznak elég szénhidrátot. Gabonára viszont semmi szüksége a szervezetnek, ellenben jó sok kábszert és allergént tartalmaznak.
[ Szerkesztve ]