üzenetek

hozzászólások


hahakocka
(tag)

Nem igazán értem az összehasonlítást mert a 8gb os 580 al kellett volna ezt az 1660 at! A 3 gb 1660 pl nem kapott volna ekkora előnyt mert az egál a 4gb AMD-vel ahogy a 6 gb os a 8al.

Az új leakek szerint viszont hamarosan 1 hónapon belül , 100-110e ft ig minden videókártya szegmensben az AMD Navi lesz a jobb ár /telj. választás! :)

https://prohardver.hu/dl/upc/2019-05/352617_navi_2.jpg

(Vega56-nak megfelelő Navi12=1070Ti $200$ vs. 1660Ti-GTX 1070 $280, RTX 2070-nek megfelelő Navi 10 $300 vs. $500 RTX 2070)

[ Szerkesztve ]


hokuszla
(aktív tag)

És mindezt a gtx 120 Wattból hozza 185W ellenében :DD


Chaser
(titán)
Blog

ezt az eredményt hozza sok más teszt is rx 580 vs 1660 témában, akár 4, akár 8gb verzióról van szó
a 3gb-os 1060 nem kizárólag a vram méretében kevesebb, butítottak rajta
a 1660 gyorsabb, és jóval kevesebbet eszik az rx580-nál, ahogy itt láttam, 580-ból zafír nitro+ verziót érdemes venni igazán, ott finomítottak a brutális fogyasztáson - ehhez a tudáshoz képest brutális - , talán oc-ben is többet tud, és hűtése is jó

___
jó cikk lett :R
rx580 oc nem feltétlen anomálisa, cpu-nál is megesik, h magasabb oc-vel stock eredménynél is rosszabbat hoz, sztem a gyártástech végét jelzik ezek az eredmények

szerk:
navi majd kiderül, sok világmegváltó amd vga-ról hallottunk már, csak mire befutottak elmúlt a világ megváltásuk, de legalább rendesen zabáltak...hátha most:)

[ Szerkesztve ]


Cifu
(nagyúr)
Blog

A tesztet köszönjük szépen, érdekes volt! :)

@hahakocka: Az elmúlt években az összes új AMD GPU esetében ez a csodavárás ment, hogy majd az új kártya mennyivel gyorsabb lesz és mennyivel olcsóbb, mint az nVidia konkurensei. Ez ment a Fury, RX480 (470, 460), amit ugye RX580 (570, 560) néven árulnak ma is, Vega 56 és 64, majd Radeon VII esetében is. Sehol sem történtek csodák. Az AMD kártyák ár/teljesítmény szinten kb. az nVidia mellé álltak be, maximum némileg alá lőttek, amire válaszul az nVidia a versenyhiány miatt pofátlanul drágán kínált kártyák árait hozzáigazították az AMD új kártyáihoz. Ők tudtak így reagálni, az AMD nem tudja árversenybe kényszeríteni viszont az nVidiát.

Szóval először is felesleges a csodavárás és a hype. Először tegyen végre le valamit az asztalra az AMD, mert a GPU-k terén azért lett kvázi egyeduralkodó az nVidia mostanra, mivel egyszerűen az AMD hosszú-hosszú évek óta képtelen utolérni a zöldeket.

Szerk.: no igen, azt is tegyük hozzá, hogy például fogyasztás terén az AMD folyamatosan el van maradva. ZeroCool meg PowerPlay meg minden egyébb marketing rizsa ellenére...

[ Szerkesztve ]


bobalazs
(addikt)
Blog

Nekem abszurdnak tűnik a 75 wattból kihozott rx 580 teljesítmény.
Nem is értem a logikát, hatalmas lépés lenne.

Ma 130-140 wattból jön ki rx 580 teljesítmény nvidia ágon is, amiről tudjátok hogy sokkal energiahatékonyabb.
Szóval elsőkörben az utolsó sort élből kizárom, még ha csökkent a sávszélesség is, a moore törvény sem ér semmit akkor sem bírom elképzelni, hiszem ha látom.

[ Szerkesztve ]


Viktor77
(félisten)

Azért biztosra mentek, mindenhol adtak egy +1000-est a névbe, hogy mindenkinek világos legyen, hogy a GTX2000 széria felett vannak. :D


Chaser
(titán)
Blog

nekik hatalmas, egyébként elvárható lenne lassan már, 1660 és ti verziókból van ami 100w körül eszik, főleg ahogy néztem a ti verziók - nagy eséllyel ddr6 kevesebbet eszik mint az 5 -, és azért rápirít 1060/rx580-ra nem kicsit a ti, 75w-ra visszafogva simán hoznia kell annak tudását


bobalazs
(addikt)
Blog

Akkor jól le vagyok maradva, mert nem vagyok képben a 1660 és ti teljesítményével. Tehát, annak is szép hatékonysága van.


Chaser
(titán)
Blog

igen, megmaradt az 1060-as fogyasztási kerete, viszont a teljesítmény nőtt szépen, és meglepő módon a ti általában kevesebbet eszik valamennyivel - de ez biztos a ddr6-nak tudható be ahogy fentebb mondtam -
az rx-ek sajnos technikailag nagyon elavultak már, már egy 1060 mellett is nézve, ott a teljesítmény kb ekvivalens, de az rx fogyasztása + 50-80%, nekem érthetetlen, h gyárilag mért feszelik annyira az rx kártyákat, rx 580 nitros tesztekben 120-130w-ból is megvolt, ugyanakkor szintén zafír itx pulse 570 evett 150w-ot...na pfffffff


Prof
(addikt)

Egy kategoria +22% fps-el is ugyanazokkal a cimekkel lehet jatszani kb ugyanolyan minosegben.

Jelenleg 2 VGA van a piacon 2080Ti amivel lehet 4kban jatszani es a tobbi masik amivel nem.


Silenzio
(addikt)
Blog

"Hogyan teljesít az új GTX 1660 6GB az RX 580 4GB ellen?"

SPOILER ALERT(!!!):
Jól.


solfilo
(veterán)
Blog

Pletykákról ne sugalljuk már, hogy tények! Ráadásul a Navi Q3-ban jön, AMD megerősítette:
AMD’s next-gen Navi graphics cards confirmed for Q3 2019

Szóval egy hónapon belül biztos nem lesz itt a Navi, s arra sincs semmi garancia, hogy olyan lesz, mint a linkelt képen, ami tán még egy 2018-as leak/rumor sokadik reinkarnációja...

[ Szerkesztve ]


Joci10
(senior tag)

"Nem igazán értem az összehasonlítást mert a 8gb os 580 al kellett volna ezt az 1660 at!"

Pedig csak el kellet volna olvasni az első mondatokat, és akkor rá lehet jönni, miért is ez a két VGA lett összehasonlítva:
"Saját magam számára már régóta készítek vázlatos összehasonlításokat minden hardverfejlesztés után, de most úgy gondoltam, hogy érdemes a méréseimet másokkal is megosztani, így remélhetőleg sokan tudtok értékes információkat kinyerni a tapasztalataimból, amit az RX 580 -> GTX 1660 váltás alatt szereztem."

Vagyis leegyszerűsítve: mert az 580 volt a régi kártyája, a 1660 meg lett az új kártyája. És ehhez csinált egy 'ilyen volt - ilyen lett' írást. Nem bonyolult, még egyetemi diploma sem kell hozzá. Igaz, szövegértés viszont igen...

[ Szerkesztve ]


Stonerice
(őstag)
Blog

Sziasztok!
Engem megleptek az eredmények.
Erősebbnek gondoltam valamivel az 580-at. Mármint nem az 1660-nál, de azért jobb eredményeket vártam.


DanielLong
(aktív tag)
Blog

A Frostpunkot leszámítva szerintem azt hozza az RX 580, amit más nagy tesztoldalakon is olvashatsz. Igazság szerint meg is voltam lepődve, hogy gyakorlatilag 1-2 fps eltéréssel ugyanazt mértem, mint nagyobb oldalak abszolút topkategóriás i7-es konfigokkal. Természetesen számold bele, hogy az RX 580 csak 4GB-os, de pl. a Division 2 alatt így is szépen helytáll.

(#3) Chaser
Nálam az RX580 fogyasztása durván 140W köré esett le az alulfeszelés hatására. A hőmérsékleten és a zajon sokan lehet vele nyerni. Viszont ami durvább, hogy a GTX 1660-on is kis ügyeskedéssel el tudok érni 30%-os fogyasztás csökkenést, csak leveszem a power limitet 60%-ra és párhuzamosan teszek pluszt a mem clock értékre. Úgy tűnik nekem, hogy annyira szűk keresztmetszet a memória, hogy az alacsonyabb core clock gyorsabb memóriával kifizetődőbb a fogyasztást tekintve.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)
Blog

nem értem gyárilag mért nincs korrektül beállítva, lehet a villamos energia szolgáltatókkal vannak szerződésben...( : de ahogy mondod, nv-t is lehet alulfeszelni és finomhangolni


yericho800
(tag)

jó cikk lett! még ilyet. :D

[ Szerkesztve ]


b.
(nagyúr)
Blog

Így szűrik ki a GPU energia szivárgást és jobb kihozatalt tudnak elérni vagy pedig így tudják tartani a lépést a konkurenciával.Esetleg mindkettő.

DanielLong : nagyon jól,érthetően szépen megfogalmazva írtad meg és kerültél mindenféle " pártiságot" amit mindig nagyon tudok becsülni a cikkíróktól/ amatőr bloggerektől/ tesztelőktől, ezért külön köszönet. Remélem sok örömed telik az új kártyádban ! :R

[ Szerkesztve ]


Aprósólyom
(őstag)
Blog

Én úgy láttam a piaci kínálatot, hogy minden 4gb vramos amd gpu 7GHz eff. memóriát kap. A 8G-sek vagy mindig vagy jellemzően 8GHz memót kap.
Nekem most ideiglenesen van egy Rx480 8G és egy 1060 6G. Mindkettő hasonlóan melegszik. Nincsen jelentős különbség.
A 8G vram miatt pedig biztosan az rx480-t fogom megtartani, mert ma már van olyan gém ami feleszi a 6GB vramot, miközben ezek a kártyák szépen viszik a mai játékokat fullHD-n. Ha tényleg többet eszik az amd akkor is max 50-nel, de az már mit számít? Ha elfogy a vram az sokkal kardinálisabb kérdés.

[ Szerkesztve ]


noisia
(aktív tag)

Jajj az a picsogás a fogyasztás miatt.. Egy asztali konfignál nem pont lesz@***d, hogy mennyit fogyaszt egy gpu? Totál teljesen mindegy, hogy 75 vagy 140 w-t eszik. Anyagilag kb egy ezres a lehet a villanyszámlán, ha sokat játszom egy hónapban. És nem kell álszentnek lenni, az senkit nem vág földhöz. A zaj? Mit hallasz mikor fenn van a füles vagy ropog az M416 a hangfalból? Semmit.. Melegedés? 10 rongyért van 3 ventis zalman ház, innentől nincs is miről beszélni.


bobalazs
(addikt)
Blog

Lehet hülyeség de nálam a nagy fogyasztás magasabb hibaarányt jelent.


b.
(nagyúr)
Blog

Persze, semmi sem számít. Mit gondolsz az RX 580 nal miért jön előbb könnyebben a coil whine? Mert 50 %kal nagyobb fogyasztashoz jobb VRM és kondifelhizatal kell, ami éppen nincs, erre nem költenek a gyártók ebben a szegmensben, illetve egy kaptafara használják őket egy adott fogyasztás keretig.
A cikk is pont ezt hozta fel, hogy milyen hangos volt és a fogyasztás mérséklésevel javult csak a dolog. é+ nem mindenki 14 éves tini hogy egyedül él vagy játszik a szobájában, hanem vannak családos emberek akiket korulvesznek a csaladtagjaik, akiket ugyan úgy zavar egy coil whine. Havi 1000 forint baromi sok erre szerintem, de itt nincs akkora különbség.

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Amíg nem mini-ITX házam volt, addig a fogyasztás engem sem kifejezetten érdekelt, bár megjegyezném, hogy egy 180W-ot fogyasztó kártya esetén fokozottabban érvényes az olcsó húsnak híg leve, már gondolván itt a zajra. Mostani házamban barkácsolás nélkül nagyon rossz a szellőzése a VGA-nak, a 144Hz mellett az RX 580 félpasszív hűtője percenként ki-be kapcsolt böngészés alatt.

Kisebb házzal egyre inkább előtérbe kerül a hűtés és zaj problémája.


Viktor77
(félisten)

Ja, mindegy mennyit fogyaszt, mindegy mennyivel több a számla, mindegy mennyivel hangosabb, mindegy mennyivel melegebb, cserébe még lassabb is. Észszerű választás lehet.


Cifu
(nagyúr)
Blog

A probléma, hogy az AMD adott teljesítményszinten fogyaszt többet. Tehát ha X teljesítményt akarsz, akkor az AMD kártya még többet is fogyaszt és a magasabb fogyasztás miatt azonos kaliberű hűtésnél még zajosabb is lesz.

Ezek után érthető, hogy miért fontos a fogyasztás. Mondom egy olyan videókártyával, ami 300W felett is tud fogyasztani... :DDD


snecy20
(veterán)
Blog

Single vs Dual Channelt mérni mi értelme van? Teljesen egyértelmű az utóbbi sok-sok évben már, hogy a Dual Channel teljesen alap. És az is nyílt titok, hogy a single channel visszafogja a gépet.


vhunor
(őstag)
Blog

Igazából 130-140 wattból kb. GTX 1070 Ti / GTX 1080 teljesítményt simán ki lehet hozni Nvidia oldalon. Az RTX 2060 gyárilag 160 wattra van specifikálva. Kicsit alulfeszelve (nálam a gyári 1,03 helyett 0,93 V) máris ott vagy 140 W körül, de teljesítményben az RX 580 fasorban sem lenne.


Chaser
(titán)
Blog

lehet picsogásnak hívni, lehet olcsójánosozni, részemről némi környezettudatosság, ha mindenki úgy gondolkodna mint te, még hamarabb lesz élhetetlen a sárgolyó, globális szinten az ilyen kis apróságok azért elég sokra mennek
villanyszámlán mennyit érződik mennyit nem az felhasználás függő, ha egy pc-n több családtag játszik akkor már meg lehet az említett ezer ft difi is havonta, ami egy évnél 12e ft, máris nem volt olcsóbb az rx 1060-hoz képest, teljesítményben meg nem tud többet
jelenleg az egyetlen vitatható kártya amd-nél ilyen szempontból az 570, az már számottevően jobb egy 1050ti-nél, 1650-nél is gyorsabb, de dupla akkora fogyasztása is lehet, árban viszont akár jobb is lehet a felsoroltaknál


gbors
(nagyúr)
Blog

Azért, mert te leszarod, másnak ne legyen már kötelező :)
Amúgy ha a havi egy ezrest leszarod, az csak azt bizonyítja, hogy nem gondolkodsz - az 3 év alatt 36e pénz, amiből nem egy, hanem két lépcsővel gyorsabb kártyát tudsz venni.
Egy survival horror mellett pl. elég zavaró a hangos ventillátor, még fülessel is. És így tovább - rá kéne ébredni, hogy nem csak a te igényeid és szempontjaid vannak a világon.

A cikkhez: jó kis írás, érdekes volt. Annyit javasolnék, hogy a konfigurációkat / órajeleket táblázat formában tedd be, sokkal áttekinthetőbb.


vhunor
(őstag)
Blog

Érdekes egyébként, látszólag milyen sokaknak mindegy, hogy nyáron 150-200 watt fűti a szobát vagy 300-400. Pl. -0,1 V-tal offsetelt Ryzen 2600 (no tuning) és ha mondjuk megelégszem 1850 MHz körüli boosttal, akkor 0,86 V-ra alulfeszelt RTX 2060 négy SSD-vel megáll kb. 150-160 W körül konnektorból mérve (nem stressz teszt alatt persze), ami szvsz marha jó a kapott sebességhez képest.

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Köszi, megnézem a dolgot és frissítem a cikket!

(#30) vhunor
Azért mérd le egy játék alatt, hogy mennyit nyersz így. Úgy sejtem, hogy átlagban max 60W-ot. :)) Nem hiszem, hogy nyáron kifejezetten éreznéd a különbséget.
Heti 8 óra játékkal pont 1000Ft-ot lehetne így spórolni egy év alatt. Igazság szerint ilyen tételeknél baromi olcsó az elektromosság, adott esetben jobban megérheti inkáb maxra húzni a konfigot, persze csak ha engedi a hűtés és a füled.

[ Szerkesztve ]


EclipseGT
(addikt)

Egy normálisan szellőző házban egyáltalán nem melegszik az RX 580 sem.
Kicsit alul lett feszelve, a freesync miatt 60-ra limitálva az FPS, és 100-120W körüli fogyasztással minden játék megy FHD High / Ultra beállítás mellett.
A kártya hűtését meg kb. nem is hallom.
Szóval egyáltalán nem olyan horror a helyzet, mint ahogy páran be akarják állítani.


b.
(nagyúr)
Blog

60 ra limitált FPS sel ez azért nem túl pozitív nyerő kijelentés. A 120 wattot nagy jó indulattal talán elhiszem de a 100 wattot akkor sem. És ez így nem RX 580 teljesítmény , ha így használod.


EclipseGT
(addikt)

Az AMD szoftvere szerint ennyi.
Ha valaki elhiszi, akkor jó, ha nem, akkor is jó :K

"És ez így nem RX 580 teljesítmény , ha így használod"

Nem is az volt a cél, hogy RX 580 teljesítmény legyen, hanem az, hogy a stabil 60FPS meglegyen FHD felbontáson. Az meg megvan.
Amikor vettem, akkor a 3GB-os 1060 kb. 15 ezerrel volt több, mint a 4GB-os 580, a 6GB-os meg durván 30 ezerrel. Teljesítményben meg kb. pariban vannak. 3GB-os kártyát meg már nem akartam venni.
Ezért vettem meg életem első Radeon kártyáját.
Ha most kellene venni, akkor nyilván 1660 lenne, mert a 6GB-osat ki lehet már fogni 80 alatt is.

De ettől függetlenül egyáltalán nem rossz a Radeon sem. Normális házban nem melegszik, és nem is hangos.
Semmivel nem zajosabb, mint előtte a 1050Ti volt.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)
Blog

"Semmivel nem zajosabb, mint előtte a 1050Ti volt."
annyit azért elárulok, mindkettőből lehet kapni hangosat ( : teljesen ugyanolyan hűtővel összehasonlítva azért meglepne, ha mindkettő uo. hangos csak uo. hőfokok mellett, gyári állapotában talán a nitro+ kártyáknak van csak értelmes fogyasztásuk, többieknél 180-200w repked, de egyéb zafíroknál is


EclipseGT
(addikt)

A 1050Ti egy 2 ventis Gigabyte volt, a Radeon meg egy szintén 2 ventis zafír Pulse.
200W-nak a környékén sem járt szerintem soha, de majd megnézem gyári fesz mellett, FPS limit nélkül.
Pontosan már nem emlékszem, hogy úgy mennyi volt.


domos
(senior tag)
Blog

“Egy normálisan szellőző házban egyáltalán nem melegszik az RX 580 sem.”

Hülyeségeket ne beszéljünk már. Minden gépházban, vagy akár anélkül is, ugyan úgy fűt, max könnyebb/nehezebb elvezetni a hőt. Ennyi.

Maga a GPU lehet kevésbé lesz meleg, de ugyan annyi watt hőt tol be a szobába.

[ Szerkesztve ]


gbors
(nagyúr)
Blog

Az AMD szoftvere a GPU fogyasztását mutatja - abban nincsenek benne a memóriák meg a kártya többi része.


Chaser
(titán)
Blog

abból h egy vga hűtése két ventis, nem sok minden derül ki:) pontos típus kell ha hasonlítunk, elég sok tesztet megnéztem az 580-akról fogyasztásméréssel, nitro+ 120-130w, többi 180-200w


EclipseGT
(addikt)

Ha a GPU hűvös marad, a hűtése meg halk, akkor ki a franc foglalkozik azzal, hogy hány W-ot tol a szobába? :D
Ennyi erővel 1060-nál erősebb kártyát ne vegyél, mert meleged lesz a szobában.


DanielLong
(aktív tag)
Blog

No offense, de igazság szerint te is hülyeséget beszélsz, mert ő sem azt mondta, hogy kissebb a kibocsátott hő, hanem, hogy nem melegszik -> ergo alacsonyabb a hőfoka -> ergo a szellőzés megfelelő a kártyánál, amiben a kártya hűtésének is nagy szerepe van.

Mindenki: Szerintem felesleges ilyen stílusban kezelni EclipseGT kommentjeit, valószínűleg neki egy jól szellőző házban nem volt igazán problémája a korrekt hűtésű Pulse RX 580 kártyával. Az viszont általánosságban igaz, hogy típuson belüli olcsó kártyára elégtelen hűtést tesznek, ami elégtelen lesz az RX 580 meg a GTX 1660 esetében is, bár a kisebb fogyasztású kártyát így is könnyebb lesz kezelni.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)
Blog

sztem megsülni egyik sem fog, odáig már eljutottak a gyártók, max magas hőmérsékleten üzemel és hangos lesz


DanielLong
(aktív tag)
Blog

No, igaz, hogy mondjam, a kifinomult felhasználó számára elégtelen. :)) Szóval ne 3000rpm-en forogjon, mert az hangos lesz.


dugo_
(veterán)

Én beraktam az RX580-at egy Node 202-be és tényleg 2700-3000rpm-en megy, a Furmarkot pedig inkább kézzel állítottam le 91°C-nál... ;] 140W köré vissza van véve, de sehogy sem tud kiszellőzni.

Persze úgysem lesz meg a gari végéig, addig meg hadd szóljon. Jön helyette majd az aktuális best buy, ha váltásra kerül a sor. A vételkor ez volt az.

[ Szerkesztve ]


Peter13
(senior tag)

Köszi a tesztet és hogy beletoltad az időt, jó volt a "mezei júzer" szemszögéből látni a dolgokat. Egyébként én is azt hittem hogy jobban teljesít majd az 580, de hát a tényekkel vitatkozni felesleges :)

A 1660 hatékonyságán nem lepődtem meg annyira: nálam a 3 gigás (tudom, fúj) 1060 simán 100w alatt hozza a gyári turbo feletti értékeket (1860-on megy, 0.85-ös magfeszültség mellett, hangja szinte semmi), a 1660 pedig előre lépett ezen a téren (is). Remélem sok örömöd lesz még benne :K


b.
(nagyúr)
Blog

Jó kis kártya ezt nem vitatom, csak az Urban legend részével nem értettem egyet. :DDD


EclipseGT
(addikt)

[Ez volt a 1050Ti], [Ez meg van most].

(#46) b. :

New Urban Legend lesz ez, hanem egyszerű tévedés. Fentebb írták, hogy a Radeon szoftver csak a GPU fogyasztást írja.


d@vee
(aktív tag)
Blog

Köszi a cikket, nálam épp aktuális :R Tetszik a pártatlanságod, bár minden cikk így készülne itt :U
A fogyasztás engem pont nem érdekel, a hőelvezetés is meg van oldva, 3 ventis a gépház, de azért amiket itt írtatok elbizonytalanít.
Az RX580-on gondolkodtam eddig, mert a monitorom támogatja a FreeSync-et na meg teljesítményben bőven hozza ami nekem kell. Jelenleg egy ROG STRIX RX560-am van, az is kiszolgálja az igényeim 99%-át, de rákaptam a 144Hz előnyeire :DDD Nem mondom pl. egy Assassin's Creed-nél elvagyok ha hozza a stabil 45+-t, de multis címeknél azért legyen már meg a 100 körüli. BF5-nél 85 felett volt a képkockaszám közepes-magas beállításokkal viszont nem is emlékszem most hirtelen, de feltettem egy játékot pár hete és nagyon gyatrán futott. Azóta érlelődik bennem a váltás.
Viszont a lélektani határ nálam 60 körül van, a 8GB-s AMD-t ki lehet fogni 50-ért is aprón garival, az 1660 viszont 70-80 körül megy.

[ Szerkesztve ]


MZsoltee
(veterán)
Blog

Ez a mini config kategória sajátossága. Ahogy laptopba se lehet belerakni 150W-os kártát, úgy ilyen nem jól szellőző kicsi házakba sem. Ha valakinek ez az igénye, akkor az elsődleges optimalizálás a fogyasztás, amivel arányos a hőtermelés. Aztán ha megvan ez a limit akkor utána lehet azok közül a kártyák közül válogatni, amiknek a fogyasztása még megfelelő és a grafikus teljesítménye pedig elfogadható. Ja és pénz is van rá! :B


Zsébernardo
(őstag)
Blog

Nekem is feltünt a Single vs Dual channel RAM mérések szinte értelmetlen tesztelése. CPU limites helyzetet nőveli a Single Channel RAM használata, de ez már annyiszor elhangzott téma... Mégis egyeseknek az 1x8GB DDR4 RAM mellett fps problémák lesznek. Kérdeznek és ez a fórumon sokadjára elhangzik... :) Szerintem már alapnak számithatna a gépfejlesztésnél a 2x4GB vagy a 2x8GB RAM választás. Aztán mégsem, mert még mindig téma...

[ Szerkesztve ]

üzenetek