Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


DanielLong
(aktív tag)
Blog

No offense, de igazság szerint te is hülyeséget beszélsz, mert ő sem azt mondta, hogy kissebb a kibocsátott hő, hanem, hogy nem melegszik -> ergo alacsonyabb a hőfoka -> ergo a szellőzés megfelelő a kártyánál, amiben a kártya hűtésének is nagy szerepe van.

Mindenki: Szerintem felesleges ilyen stílusban kezelni EclipseGT kommentjeit, valószínűleg neki egy jól szellőző házban nem volt igazán problémája a korrekt hűtésű Pulse RX 580 kártyával. Az viszont általánosságban igaz, hogy típuson belüli olcsó kártyára elégtelen hűtést tesznek, ami elégtelen lesz az RX 580 meg a GTX 1660 esetében is, bár a kisebb fogyasztású kártyát így is könnyebb lesz kezelni.

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

sztem megsülni egyik sem fog, odáig már eljutottak a gyártók, max magas hőmérsékleten üzemel és hangos lesz


DanielLong
(aktív tag)
Blog

No, igaz, hogy mondjam, a kifinomult felhasználó számára elégtelen. :)) Szóval ne 3000rpm-en forogjon, mert az hangos lesz.


dugo_
(veterán)

Én beraktam az RX580-at egy Node 202-be és tényleg 2700-3000rpm-en megy, a Furmarkot pedig inkább kézzel állítottam le 91°C-nál... ;] 140W köré vissza van véve, de sehogy sem tud kiszellőzni.

Persze úgysem lesz meg a gari végéig, addig meg hadd szóljon. Jön helyette majd az aktuális best buy, ha váltásra kerül a sor. A vételkor ez volt az.

[ Szerkesztve ]


Peter13
(senior tag)

Köszi a tesztet és hogy beletoltad az időt, jó volt a "mezei júzer" szemszögéből látni a dolgokat. Egyébként én is azt hittem hogy jobban teljesít majd az 580, de hát a tényekkel vitatkozni felesleges :)

A 1660 hatékonyságán nem lepődtem meg annyira: nálam a 3 gigás (tudom, fúj) 1060 simán 100w alatt hozza a gyári turbo feletti értékeket (1860-on megy, 0.85-ös magfeszültség mellett, hangja szinte semmi), a 1660 pedig előre lépett ezen a téren (is). Remélem sok örömöd lesz még benne :K


b.
(nagyúr)
Blog

Jó kis kártya ezt nem vitatom, csak az Urban legend részével nem értettem egyet. :DDD


EclipseGT
(addikt)
Blog

[Ez volt a 1050Ti], [Ez meg van most].

(#46) b. :

New Urban Legend lesz ez, hanem egyszerű tévedés. Fentebb írták, hogy a Radeon szoftver csak a GPU fogyasztást írja.


d@vee
(senior tag)
Blog

Köszi a cikket, nálam épp aktuális :R Tetszik a pártatlanságod, bár minden cikk így készülne itt :U
A fogyasztás engem pont nem érdekel, a hőelvezetés is meg van oldva, 3 ventis a gépház, de azért amiket itt írtatok elbizonytalanít.
Az RX580-on gondolkodtam eddig, mert a monitorom támogatja a FreeSync-et na meg teljesítményben bőven hozza ami nekem kell. Jelenleg egy ROG STRIX RX560-am van, az is kiszolgálja az igényeim 99%-át, de rákaptam a 144Hz előnyeire :DDD Nem mondom pl. egy Assassin's Creed-nél elvagyok ha hozza a stabil 45+-t, de multis címeknél azért legyen már meg a 100 körüli. BF5-nél 85 felett volt a képkockaszám közepes-magas beállításokkal viszont nem is emlékszem most hirtelen, de feltettem egy játékot pár hete és nagyon gyatrán futott. Azóta érlelődik bennem a váltás.
Viszont a lélektani határ nálam 60 körül van, a 8GB-s AMD-t ki lehet fogni 50-ért is aprón garival, az 1660 viszont 70-80 körül megy.

[ Szerkesztve ]


MZsoltee
(veterán)
Blog

Ez a mini config kategória sajátossága. Ahogy laptopba se lehet belerakni 150W-os kártát, úgy ilyen nem jól szellőző kicsi házakba sem. Ha valakinek ez az igénye, akkor az elsődleges optimalizálás a fogyasztás, amivel arányos a hőtermelés. Aztán ha megvan ez a limit akkor utána lehet azok közül a kártyák közül válogatni, amiknek a fogyasztása még megfelelő és a grafikus teljesítménye pedig elfogadható. Ja és pénz is van rá! :B


#00137984
(őstag)
Blog

Nekem is feltünt a Single vs Dual channel RAM mérések szinte értelmetlen tesztelése. CPU limites helyzetet nőveli a Single Channel RAM használata, de ez már annyiszor elhangzott téma... Mégis egyeseknek az 1x8GB DDR4 RAM mellett fps problémák lesznek. Kérdeznek és ez a fórumon sokadjára elhangzik... :) Szerintem már alapnak számithatna a gépfejlesztésnél a 2x4GB vagy a 2x8GB RAM választás. Aztán mégsem, mert még mindig téma...

[ Szerkesztve ]


EclipseGT
(addikt)
Blog

Azt azért nézd meg, hogy milyen tartományban aktív a FreeSync, mert nem úgy működik, hogy van és kész.
Az én monitorom esetén 48-60FPS között aktív. Alatta, felette nem. Ezért is limitálok mindent 60-ra.

Ha most akarsz VGA-t venni, akkor szerintem az 580 már felejtős. Főleg 144Hz-re.

[ Szerkesztve ]


d@vee
(senior tag)
Blog

Amivel én multizok, ott nem lenne gyenge (Killing Floor 2, Counter Strike 1.6, mostanában megint Battlefiled 4).
A single címeknél meg elvagyok, ha stabilan hozza a 45+fps-t.
A FreeSync-et eddig még ki sem próbáltam, de gondoltam maradok AMD mellett ha a jövőben kellene. Viszont kiderült, hogy már a zöld oldalról is elérhető, tehát nem vagyok egyik oldalhoz sem láncolva miatta.

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Mivel a cikket nem akartam feleslegesen bővíteni az indokokkal, ezért akkor itt írom le a single/dual channel mérés mögötti okokat.:
1. Amikor novemberben építettem a gépet, még jóval magasabbak voltam a RAM árak, de lehetett tudni, hogy folyamatos csökkenés várható a jövőben.
2. Volt egy limitem, amit a gépre akartam szánni. Gondoltam az első hónapokban megleszek 8GB RAM-mal is, majd aztán veszek hozzá később még egy modult, ha már csökkentek az árak.
3. A GTX 1660-nal egy időben vettem az új kitet, így akkor már gyorsan leteszteltem, hogy mennyit is nyertem vele.

Természetesen köztudott, hogy jelentős javulást hoz a dual channel, de ha épp gépet építesz és sejted, hogy a RAM-nak várhatóan felére fog esni az ára 4 hónapon belül, akkor lehet, hogy nem dobsz ki rögtön 60ezret 16GB RAM-ra, ami 4 hónap múlva csak 30ezerbe fájna.

Úgy gondolom, hogy sokan lehetnek ilyen dillemmában, arról nem is beszélve, ha pl. veszel egy laptopot, amiben 2 memória slot van, de csak 1 modul. Akkor megint gondolkozhatsz, hogy hagyod a fenébe single channelnek vagy veszel egy másik kitet, vagy veszel még egy modult, ami mondjuk egy szem 16 gigás modul esetén összességében overkill(32GB) lesz, valamint lehet, hogy nehezen találsz pont olyan modult, mint amit a gyártó tett a gépedbe. (Persze ez csak mobil gépnél tud problémás lenni, ahol nem olyan egyszerű a kompatibilitás.)

Még annyit hozzá tennék, hogy szerintem sosem rossz többször bizonyítani azt, amit elvileg tudunk. Pl. a relativitáselmélet is szinte évente elő van rángatva, bár ugye jóval megfoghatatlanabb, mint két RAM modul.


CJ4567
(veterán)

Nem mindenki zárt fejhallgatóval játszik, nagy hangerőn.


Chaser
(titán)

a gb kártyán nincsen hőcső, csak egy böhöm alu borda, a zafíron viszont vmilyen korrektebb hőcsöves megoldás van, az 1050ti hűtésével biztosan sokkal melegebb lenne az rx, ezért mondtam ha hőmérsékletet/hangot hasonlítunk két kártyánál, csak úgy mérvadó, ha pontosan ua. a hűtés van rajtuk


EclipseGT
(addikt)
Blog

Valóban. Nekem eszembe sem jutott volna, hogyha egy 75W-os kártya hűtését teszed egy ~150W-os kártyára, akkor utóbbi jobban fog melegedni, és még hangosabb is lesz.

Nos ebből, ami engem érdekel az az, hogy semmivel nem hangosabb. A hűtését meg nem terveztem átszerelni. :D

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

( :
"A 1050Ti egy 2 ventis Gigabyte volt, a Radeon meg egy szintén 2 ventis zafír Pulse.
200W-nak a környékén sem járt szerintem soha, de majd megnézem gyári fesz mellett, FPS limit nélkül."
erről beszéltünk, nem releváns így kártyák hűtését hasonlítani, mivel akkor még típus sem volt, két ventis meg kb semmit nem jelent, az asus dual pl frenetikus, két kisebb venti, hűtőborda fele meg lelóg a kártyáról, "dícsérik" is nagyon ( : talán 1660-ról v ti-ről láttam tesztet, lazán nyaldossa a 90 fokot is, de legalább nem is halk :d


CJ4567
(veterán)

Nálam egy G4560 mellett elég sokat jelentett 1x8-ról 2x8-ra váltani, Horizon 4-ben pl. eltűnt szinte az összes input problémám 60FPS-nél.


#00137984
(őstag)
Blog

Előrelátható fordulatok... Ezért magyaráztam a cikk írójának, hogy a CPU limites helyzet szinte biztosra vehető a Single channel módban. Nekem a 2133MHz-es DDR3 kit jó árban volt, miközben az egy-egy modul DDR3 RAM drágábbra is jőtt volna ki (egyszer rövid ideig lehetett szerezni 1x8GB kiszerelésben, de sokáig nem volt igy kapható). Játékra már kihasználható a 2x8GB RAM kit, de nekem a 2133MHz CL9 fejlesztésnek is megvolt a maga kis előnye. Az i5 -> i7 proci váltás, vagy a videókártya fejlesztések után a teljesitménytöbblett jól érezhető volt. Hardvereknek meg kell adni amit a rendszer követelményben elvárnak. Gyors proci mellé Dual Channel, és jó időzitésű RAM kit való... :)

[ Szerkesztve ]


Chaser
(titán)

kitt a nájtrájderben' volt:) amiről beszélsz az a kit

üzenetek