üzenetek

hozzászólások


gbors
(nagyúr)
Blog

Mehet az újabb könyvjelző a "for the ages" folderbe :D Nagyszerű munka (mint mindig), nagyon alaposan tekinti át a megcélzott témát (mint mindig), és rengeteg információval szolgál további elemzésekhez (mint mindig). Első körben végigolvastam a cikket, és megnéztem az utóbbi 4-5 év APU-inak, IGP-inek az eredményeit, de a korábbi versenyzőkre is alaposabban rá fogok nézni.

Egyelőre az 5700G és a két 4000G azt mutatja, hogy már majdnem "ott" vagyunk, már csak 1-2 év kérdése, hogy az APU-k alkalmasak legyenek ésszerű kompromusszumok mellett játékra - a probléma csak annyi, hogy immár majdnem 12 éve itt tartunk (ill. ha az 5700G-t vesszük jelennek, akkor 10 éve), és a helyből átugorhatónak tűnő 1-2 évet csak tolja maga előtt az ipar. Nagyon kíváncsi leszek egy RDNA-s APU-ra.

A diszkrét VGA-k kapcsán: a GT1030 és az RX550 nélkül félkarú óriás lenne a cikk, az APU-kat és az IGP-ket össze lehetne hasonlítani, de senkinek fogalma sem lenne, hogy viszonyul ez ahhoz a világhoz, amiről játéktesztek általában szólnak. A GTX 1630 és az RX 6400 a legutóbbiságuk folytán hasznos adatpont, de már korántsem annyira fontos, mint a másik kettő. Engem mondjuk a legkisebb mértékben sem zavarnak.

üzenetek