üzenetek

hozzászólások


gbors
(nagyúr)
Blog

Ha össznépi konszenzust keresünk, akkor bármilyen témáról eleve felesleges beszélni :)
A PC Masterrace tagjai kiesnek a potenciális APU-s közönségből, APU-n az gondolkodik, aki tényleges vizuális kompromisszumokat is el tud fogadni. Az 1080p + med sok játék esetében nem különbözik nagyon drámaian az 1080p + Ultrától, az 1080p + Low meg sokszor nem annyival gyorsabb, úgyhogy azért jó kitűzni a Mediumot targetnek. A felbontás csökkentésének sokkal láthatóbb hatása van a képminőségre.

720p-ben tényleg kevesen játszottak, az 1366x768 volt a népszerű felbontás, csak a memóriám sikeresen összemosta a kettőt. Gépigény terén hasonlóak, annyit akartam mondani, hogy ebben a felbontásban anno a 3870k / 5800k nagyságrendileg hasonlóan muzsikált, mint most az 5700G 1080p-ben. Akkor még vállalható kompromisszum volt az alacsonyabb felbontás, ma már nem igazán az (ie. sokkal kevesebben vállalnák - nyilván van olyan, aki igen).

Ha pedig az AAA játékokat kivesszük a képből, akkor sokkal jobb az APU-k helyzete. Az 5700G-n még gondolkodtam is, csak aztán úgy voltam vele, hogy a franc fog venni Vegás chipet 2023-ban (meg amúgy sem kell nekem 8 CPU-mag), lássuk meg, mit tud az RDNA.

üzenetek