üzenetek

hozzászólások


Skyline15
(tag)

Én már másodszor voltam tavaly ott, 2018-ban Emirates-el ~240.000Ft volt az oda-vissza út Szeptemberben, úgy hogy 2 héttel az út előtt vettem meg a jegyet Bécs - Tokió.
2023 Szeptemberben 270.000Ft volt Air Chinaval a jegy (eléggé korrekt volt a társaság is), de ~250.000 Ft lett volna, ha nem variálok hogy Tokióba érkezek, de Oszakából megyek haza :DDD

Ami változást vettem észre az 5 év alatt, hogy nagyon sok kisboltba már Indiai, külföldi eladó, ez főleg a "nyugati" részre igaz, Tokióba még annyira nem volt elterjedve, viszont ők is perfektül beszéltek Japánul.

Japánba érdemes kimenni, legalább egyszer, nagyon szép hely, nagyon jó kultúrával, egyszerűen leírhatatlan, hogy mennyire más a felfogás kint, a biztonságérzet, az hogy odafigyel mindenki mindenkire, még véletlenül se legyen semmi gond.

13 nap szállás 4 helyen (Tokió, Kiotó, Fuji mellett Onsen, Oszaka) , reggelivel együtt nagyjából 155.000Ft volt összesen.
Ami drága az a tömegközlekedés, és ezt még jobban megemelték most.

Fuji hegyre felmenni is élmény - aki tehetei, tegye meg, nekem mindkétszer sikerült szerencsére felérni a tetejére, bár másodiknál fel kellett futnom a hegyre, mert szorított az idő, jött a tájfun :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek