Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Plazmacucci
(nagyúr)
Blog

Az a baj, a címben lévő kérdésre egy szóval lehet válaszolni :D


Zoz
(őstag)

Volt BP6-om, nagyon állat masina volt. Win2000-el használtam, és nagyon jó volt, hogy olyan dolgoknál, aminél egy egy procis rendszer totál beállt, ez még simán használható volt. Pl videó digitalizálás, vagy párhuzamos portos szkenner használata közben mást is csinálni a gépen.


kenand
(veterán)
Blog

775-ös desktop procik nem támogatják a több CPU-s működést, a 771-es 53xx és 54xx-es Xeonok igen, de kevés kivételtől eltekintve FBDIMM DDR2-es RAM-mal mennek, amik 100 fokosak, külön hűtést igényelnek és lassúak.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Korai Core2-es gépemen szépen látszott, hogy pl. egy egy szálon futó mencoder szépen vieót kódolt, az OS többi folyamata a másik magot használta :)


Ipse89
(tag)
Blog

Megláttam a címet, egyből gondoltam, hogy Te írtad :DDD :C


Lord Myn
(senior tag)

Érdekes látni, hogy VMware alatt magasabb 3DM pontszámokat kapok, pedig a virt. Win7 gép 2 mag/4GB memóriára és 60 fps-re van korlátozva:

(Na jó, Vantage-ban csak az 1 procisnál... :B )


Robitrix
(aktív tag)

Na jó azért ezeket az ösi matuzsálemeket már a ryzen r5 3600-os procim is körbe röhögi egy GTX 1660-nal. Ilyen öreg csatalovakat nem kell 5950X-el rugdosni. :) Például az egyik tesztben Unigine valley tesztben Nagyobb felbontásban és ultra minőségben is vagy 3-szor annyi pontot kap. Bár eme teszt évekkel ezelőtt készült és tényleg csak 4 magot használ a prociból. Vagyis nem is használja ki igazán a CPU lehetőségeit. Ennek ellenére érdemes lefuttatni mind az elődjét a Havent, mind a Valleyt.(van egy harmadik újabb rész is, de az már unalmasabb és szárazabb) Nagyon kis hangulatos tesztek. Ha valaki rászánja a kb 500-500 MB letöltést és a 8-10 percet, ahogy végig futtassa őket. :)


Vesa
(addikt)

Feladat függő, hogy mire jó még egy ilyen. Mondjuk én a határt a 1366 platformnál húznám meg, és már ott is rezeg a léc. Ár/érték arányt kell itt nézni, nem a nyers erőt. Játékra ezek nem igazán jók, munkára még sok helyen beválnak, főleg a sok magot kezelni képes alkalmazásokban. Itt azt érdemes megnézni, hogy ezekhez fillérekért hozzá lehet jutni, tehát akinek mondjuk kell egy render gép, de nem akar milliókat költeni, azok számára ideális.

[ Szerkesztve ]


mmdms
(őstag)

Metro-nál a mérés saját grafikonjait is beilleszthetted volna, azon elég jól látszik amit írtál, hogy "kisimul" a játék.
Amúgy tök jó cikk lett, érdekes volt olvasni.

[ Szerkesztve ]


Alpi.
(addikt)
Blog

Bootol. :) Régebbi rendszerek is gond nélkül mennek ssd-vel. Már ha sata ssd-re gondolsz. :)

"a két processzor és a chipset (pci-ex vezérlő) közti kapcsolatnak a sávszélessége lesz a limitáló tényező, azok a programok/tesztek amik láthatóan visszafelé skálázódnak 4-8 mag között azok ebbe akadtak bele."

A 2 cpu közti Hyperlink (és a chipsest fele is) elég komoly cucc. Sávszélre legalábbis, de mint minden bus rendszernek, a sávszél mellett van egy latency-je is. (mekkora info :DDD ) Itt a gond inkább az szokott lenni, (több cpus rendszereknél) hogy a jelen esetben 16 GB ram, az 2x8 -ként áll össze. 2 külön imc, egyenként 2x4 GB rammal. (dual channel / imc) Ezért ha az egyik mag épp egy olyan adatra lenne kíváncsi, ami a másik socket-ben lévő cpu imc-jére bízott ramokban figyel, akkor azt át kell "húzni" a 2 cpu közti Hyperlinken, ami nem tesz jót a sebességnek.

https://www.legitreviews.com/amd-quad-fx-system-review-with-fx-74-processors_425/2Alpi.
(addikt)
Blog

Kicsit hasonló a dolog a Zen2-esek CCD/CCX -enkénti felépítéséhez. Amíg egy 3-4 magos darabkán belül dolgoztatunk, addig nagyon jó minden mutatónk, viszont ha nekiállunk egymás közt ide-oda adatot dobálni adatokat az látványosan agyon tudja verni a mutatványt.
(akár cache to cache adatcseréhez is igénybe kell venni az inf. fabric-ot)
Zen3 egyik legnagyobb újítása az volt, hogy egybe nyitották az L3-at, azaz egy sor adatcsere immár "házon belül" az inf. fabric kihagyásával lebonyolítható. Nem kicsit javult itt-ott. :)

[ Szerkesztve ]


Bolobi
(tag)

Jó kis irás :)
Pont elgondolkodtam hogy gamingre egy dell t5600 dual E5-2643 xeon-nal, jobb lenne-e mint a mostani 3570k 4.5-tel :D valakinek tapasztalat?


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

Hát a 2643v1 az kb egy i7 2600 szint plusz persze ott van a 2x4 csatorna ram. (8db 4gb-os ecc reg ddr3 ramot fillérekért is megkapod). Ahol kihasználják a játékok, és már egész jól kihasználják ott gyorsabb mint a 4 magos i5)
Ha sok ramot szeretnél akkor ajánlott a dual platform, vagy ha sok magot használó progi kell de akkor valami nagyobb procit néznék.
Szerintem inkább egy procis kínai x99 platformot nézz, 2620v3 all core hackel is erős és olcsó de ddr4 (ecc reg) kell hozzá. Vagy drágábban 2678v3 12 magos aliról (kb Ryzen2700 szint) és ahhoz jó a ddr3-as kínai lap filléres ramokkal.
Ha mindenképpen dualt akarsz akkor jó a Dell T5400-as de optimálisabb lenne egy eleve 6 magos pl 2667 vagy ha találsz még olcsón akkor 8 magos 4640-4650-es.

[ Szerkesztve ]


kenand
(veterán)
Blog

Volt nekem Dell T5400, 2 54xx-es , 1366-ra váltottunk nem bántuk meg.
Olvastam a Kínai lap írásodat én is kacsingattam, de az all core hack nem olyan egyszerű...
Azért 30 000-40 000Ft a Kínai lap, egyelőre jól meg vagyunk a 6db 1366-os lapunkkal
Ha nem lenne 1366-s egy sem lehet a kínai x99-et venném ECC reg RAM-okkal


Vesa
(addikt)

Én nem bízom a kínai lapokban, de ez egyéni szoc.prob. Az all core hack pedig jópofa, de gondolom fogyaszt is rendesen, annyit meg nem hiszem, hogy érne. Főleg hosszabb távon.
1366 még nekem is van egy, bár már erősen gondolkodom a cserén. Fiam játszik vele, de már kezdi az utolsókat rúgni...2011-ből a V1/V2 szerintem nem igazán éri meg, V3/V4-re érdemes ugrani, már azok sem drágák. Kivéve a lapokat, de néha ki lehet kapni egy jobb vételt. Vagy eleve egy WS-t kell venni és kész. A világból kimennek.


kenand
(veterán)
Blog

Sajna az x79 és x99 es lapok még a x58-nál is ritkábbak és drágábbak, ezt az űrt tölti ki a kínai lap...de persze szerintem sem említhető egy lapon egy Gigabyte vagy ASUS x79/x99-es lappal.
X58 az utolsó szabadon tuningolható Intel platform, csak már 10 éves...
Most jóval nagyobb probléma a criptovaluta őrület és az agyatlan VGA ár....még karácsony óta is jelentősen nőtt..


arty
(addikt)
Blog

tetszik, hogy csak 20x drágább a xeon és majdnem 50%-al erősebb is :D
ez ám az ár-teljesítmény :D


MasterDeeJay
(addikt)
Blog

All core hack nem dobja meg a fogyasztást szinte semmivel mert nem befolyásolja a TDP-t, pontosabban a proci nem lépheti túl a limitjét. Illetve a hackhez társul szinte kötelezően alulfeszelés is, pont az miatt hogy ne throtlingoljon le. Így előállhat az hogy összességében kevesebbet fogyaszt hackelve kicsi-közepes terhelésen, de valamivel pedig többet teljes minden magot kihasználva.

arty
s3647 procikat lehet kapni 5-10-20eft-os kategóriában is tizenx-huszonx számú maggal amik sok szálon bizony árukhoz képest igencsak erősek. [best buy 6130 és 6138] Ramból is olcsó ecc reg-et megesznek. (elég hozzá 2133-as is, 6 csatornával sávszélben így is bőven a dual 3000-4000-es ddr4 kategóriát verik de sajnos 6 modul kell nekik.
A legnagyobb gond mégis igazán az hogy alaplapot szinte nem lehet hozzájuk kapni. (néha van 70-80eft körül aprón)

kenand
Kínai lappal egyszerű (már biosba is integrálható az EFI driver) de van hogy gyártó eleve azzal adja ki, ha kell segítek benne. Brand gépeknél bonyolultabb.

[ Szerkesztve ]


kenand
(veterán)
Blog

Köszönöm. Leírásodat láttam, ott még bonyolultabb volt...
Ha rá veszem magam majd kérdezek :)


Vesa
(addikt)

Ok, de Dual Xeon rendszereket mezei user szinten csak használtan érdemes venni. ott viszont döbbenetesen esnek az árak, mivel a cégek 3-4 év után selejtezik őket tonnaszámra és ellepik a piacot. Szemben a desktop procikkal, főleg a HEDT platformoknál.

üzenetek

Hirdetés