[Re:] [kenwood:] Az etelhordok alkonya ? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Hieronymus
(addikt)
Blog

Felénk az elmúlt 5-6 évben nagyon beszigorodtak a konyhai szabályok.

Én az étel közelébe sem kerülök, csak a konyhák irodáinak számítógépeivel van dolgom. Régen elég volt egy fehér köpeny a belépéshez. Ma be kell öltözni műanyagba. A cipőkre kék védőköpeny kerül. A térdig érő plasztik "esőköpeny" alatt izzadok minden évszakban. Hajvédő is van. Gondolom munkavédelmi okok maitt alakították ki szellőzőre. Ne folyjon az izzadság a szemekbe. Egy ilyen belépőcsomaghoz szájmaszk is jár. A gumikesztyű kötelező viselésének bevezetését jövőre várom.

A konyhákban steril tisztaság van. Vészhelyzeti műtőnek bármikor bevethető lenne, bármelyik konyha.

A kézmosásra szolgáló mosdóknál nem lehet kézzel kezelt csap. Ha oda tartod a kezed, folynia kell a víznek.
Minden kézmosás, kötelező fertőtlenítéssel ér véget. A konyhákban az a kézvédő krém sem használható, ami megakadályozza bőr kiszáradását.
A konyhadeszkák, amik már nem lehetnek fából, színnel jelöltek. A húsok feldolgozásához használt deszkák még véletlenül sem használhatóak zöldséghez. Persze fordítva sem. Még az eszközök felhasználási ideje is korlátozva van. Ha letelik az idő, cseréli a dolgozó az eszközt.

A kiadóablaknál semmit sem foghat meg a dolgozó, ami már kikerült az ablak vonalából.
Van olyan konyha, ahol átmenetileg, szellemi mozgáskorlátozott fiatalokat szolgálnak ki. Ha a fiatal kér valamit a normális adag mellé, megkapja egy másik tányéron. Az ebédhez saláta bár jár nekik. Ami megmarad, az megy a speciális hulladékgyűjtőbe. Még akkor is, egy salátához senki sem nyúlt hozzá. Ami kikerült a konyhából az nem térhet vissza.

Ilyen szintű előírások mellett nem lehet mit kezdeni egy ételhordóval.
Illetve lehet, csak akkor bérelni kellene az ételhordót. Egy ablaknál leadod a használtat. Ezt mossák és fertőtlenítik majd a másnapi használathoz. Egy frissben meg viheted az ételt,
De ez egy kis konyhának hatalmas beruházás. Az egyik ételhordót kaució formájában kifizeti a fogyasztó, de másodikat a konyha állja. Raktározni is kell, pedig a konyhák kivétel nélkül helyhiánnyal küzdenek.
Gondolom külön mosogató helyiség és gép is szükséges lenne. Teljességgel kivitelezhetetlen a legtöbb konyhában.

üzenetek