[Re:] [kenwood:] Az etelhordok alkonya ? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


kenwood
(veterán)
Blog

Emberfuggo.
Joparszor ettem mar vendegsegben,es az emberek kb. fele 40-50 eves korara sem jut el arra a szintre, hogy a kozepesnel csak egy fokkal jobb fozeleket keszitsen.(mondjuk lencset a kifozdek sem tudnak csinalni,jot en meg nem talaltam sehol. fozelekfalo,don pepe es tarsai a meg viccnek is rossz kategoria)

Egyik haverom nagyon jol foz, de az almas pitere 1.5 ev es 10 sutes utan mondta azt, hogy mostmar rendben van.
Nyilvan meg igy is vagy 20 olyan hely van csak pesten,ahol klaszisokkal jobban keszitik el.

Aki szerint a fozes-sutes ugy mukodik, hogy patikamerlegen kimered az osszetevoket,majd stopperrel betartod a receptet, akkor az tokeletes lesz, az nem csak fozni nem tud,de izlese sincsen.
Nyilvan vannak trukkok,technikak, amiket meg kell tanulni, anelkul meg egy hagymat sem tudsz megpiritani,vagy rantast elkesziteni, de ez csak az egyik fele.
A masik az,hogy a felkesz kajarol tudd, hogy hol tart,merre kell tovabbvinni.
Ezt egy bizonyos pontig fejlesztheted, fole csak akkor jutsz,ha orokeltel ra affinitast.

Pont tegnap commentelte be valami okostoni egy ettermes cikk ala,hogy fozzel inkabb otthon.
Nyilvan haszons tanacs ez egy vadidgennek.
Latatlanban megmondta rola, hogy :
jobban fozz a varos/orszag/vilag osszes chefjenel, rendelkezik az osszes szukseges konyhai eszkozzel,geppel (5-10 millio volt csak a konyhaja), es megvannak azok a beszerzesi forrasai is,amiket egy normalis etterem kiepitett.

Szerencsere mara sokat fejlodott a gasztro itthon,es mar 2000 forint alatt is lehet olyan eteleket napi szinten venni, ami par eve meg a 4-5000 forintos ettermekben is ritkasagnak szamitott.

52: az egyik Nagyi palacsintazotjat iden bezarattak az ott uralkodo allapotok miatt.

[ Szerkesztve ]

üzenetek