üzenetek

hozzászólások


Falcon C.
(tag)

Kedves Cathfaern!

Nagy tisztelettel köszönöm a leírtakat. Soha nem hallottam a ketogén étrendről.

Ha megengeded, elmesélnék valamit.

Tavaly év elején már nagyon-nagyon-nagyon sok a plusz súly volt rajtam. (Most 37 éves vagyok, 4 éves korom óta küzdök a túlsúllyal.) 2015 január táján - pontosan nem emlékszem, de karácsony után volt -, elértem a másfél mázsát. Igen, ez nagyon sok egy méter-nyolcvanas embertől. Néztem mérleget és elgondolkodtam. Itt van két gyerek, ha szeretném látni az unokáimat, ez nem mehet így tovább.

Napokon, heteken át agyaltam, gondolkodtam, kondicionáltam az agyam, a lelkem. Nem írom le ezeket, ha érdekelne, keress meg bátran, elküldöm, mire jutottam.

Hallottam már a paleolit étrendről, de láttam olyanokat, akiknek erre ráment az egészségük (valószínűleg valamit nem jól csináltak), s amúgy is riasztott ez a fajta táplálkozás. Mert én szeretek enni. Jókat enni. S nem szeretem, ha megmondják, mit igen, mit nem, csak azért, mert azt egyszer valaki, valahol kitalálta. Én nem ő vagyok, én én vagyok. Más ízlés. Nem ragozom, nem akartam paleózni.

Elkezdtem hát magamnak kialakítani egy étrendet, szokást, gondolkodást. Ahogy nekem jól esett. Elhagytam a cukrot, ha mégis kellett, mézzel pótoltam. Jóval kevesebb kenyeret ettem, ha mégis, akkor rozs kenyeret, vagy extrudált szeleteket (abonett, konyhanyelven). Párolt és nyers zöldségek, saláták, savanyúságok, sajt, tojás, hús, kolbász, szalámi, szalonna, májkrém, halkonzervek, kefír, tejföl... minden mennyiségben.

Megengedtem és megengedem magamnak a rizst, krumplit, vagy ha olyan az étel, akár a tésztát is, de jóval kevesebbet, mint korábban. A 2015 előtti adag fele a mostani maximum.

Nem tartok be semmiféle táblázatot, nem számolok se kalóriát, se energiát, nem sportolok aktívan (bicaj, séta van napi szinten, de csak amennyi jól esik). Eszek, ha éhes vagyok, iszok, ha szomjas vagyok, annyit, amennyi jól esik.

Orvos minden hónapban lát, valamint az esetleges vitamin- és ásványi anyag hiány megelőzésére multivitamin készítményt szedek napi szinten. Emellett nagyon odafigyelek a só pótlására is.

Sok a blabla, mi? :)

OK, 2015 január óta eltelt 20 hónap. Azóta így táplálkozom és élek.

Ezen idő alatt leadtam 27 kilót.

Sokak szerint erős az akaratom. Pedig szó sincs erről. Nem volt megterhelő. Na jó, az első 2-3 hét igen, de azóta minden megy a saját kerékvágásában.

Most már biztosan érted, miért örülök az írásodnak! Köszönöm! :C

[ Szerkesztve ]

üzenetek