Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Locutus
(veterán)

Én nemrég láttam valamelyik doku csatornán egy műsort, ahol angolok 2 egypetéjű ikerrel kísérleteztek. Az egyiket cukormentes, a másikat zsírmentes diétára fogva egy hónapig. Sajnos baromira nem találom mi volt ez, talán más sikerrel jár.
A lényeg a végére kb az volt, hogy egyik anyag sem ellenség, és mindkét embernél jelentkeztek fontos negatív elváltozások a hiányos étrend miatt. A végén arra a megállapításra jutottak, hogy a legjobb különválasztani a cukor és a zsírbevitelt, ugyanis a legtöbb kárt a kevert, tehát a feldolgozott élelmiszerek okozzák, mert ezek emésztése "megterhelő" a szervezet számára. Tehát a cukor és zsír egyidejű bevitelét kell kerülni, de külön étkezések alkalmával, vagy akár másik napon fogyasztva semmi gondot nem jelentenek.

A magam részéről nemtom, nem próbáltam, tipikusan kevés az önfegyelmem az ilyesmihez. 195 centimhez a 100-110kg között mozgok, de a tömeg tipikusan nem a jó helyen van rajtam :) Ez a Ketogén étrend érdekes téma, de félek tőle, hogy a negatív hatásai el vannak bagatelizálva jelen cikkben, és/vagy az orvosilag sem megfelelően alátámasztott dolog ez. Mert az hogy milyen látható hatása jelentkezik (fogyás), egy dolog, de mi van a nem látható folyamatokkal? A szervezet azért bonyolultabb ennél.

üzenetek