[Re:] [pelgrim_v1:] Műhús a jövő? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Apollyon
(Korrektor)

Én két szempontból veszem figyelembe.
Egyrészt a makrók (fehérje, szénhidrát, zsír aránya), másrészt pedig az összetevők.

Előbbi aránya az esetek majdnem 100%-ában (vagy több) nem stimmel.
Utóbbi fontos a minőség miatt, azaz a feldolgozott kajával nem tudhatod pontosan mi történik a gyárban, leesik a földre stb. Ugyanígy amikor elmész étterembe vagy rendelsz pizzát, nem tudhatod, hogy pl. beleköpött-e a szakács, rakott bele extrát stb.. Másrészt van amit gyártás során pl. túlsóznak, nem véletlenül. Ilyen a csíkozott bacon, abban még jó kis tartósítószer is van, szét van sózva, de olyan szinten hogy ha beleteszed valami kajába, azt a kaját egyáltalán nem kell sózni, mert maga a bacon besózza az egészet. Felvágottak dettó, a jobb minőségűek is (már ha van ilyen). De lehetne még folytatni a sort.

Ha valaki viszont egészségesen szeretne élni, annak mindenképp magának kell elkészítenie az ételt, válogatott, nyers alapanyagokból.

üzenetek