Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Puma K
(veterán)
Blog

Laptop korszakom: Nvidia- AMD - 1-0

Asztali korszakom: Nvidia - AMD - 2-0

A laptopoknál mind a két esetben ugyan azon a tévén próbálva megjelenítéssel kapcsolatos gondjaim akadtak...

Asztali gépnél azonos monitor mellett 2 Nvidia VGA-val minden rendben volt, 1db AMD VGA-val felbontással kapcsolatos problémákba ütköztem... amit driver-en belüli ini fájl szerkesztéssel és javítással tudtam orvosolni...

Nvidia + Intel mindig a plug and play érzetet adta... az AMD meg mókolós, de utána jó...

[ Szerkesztve ]


Hopkins95
(őstag)

Oké, mondok pár címet: Battlefield V, Metro Exodus, Kingdom Come: Deliverance, ilyenekkel játszom...

Én azt mondom még sok víz lefolyik a Dunán, mire PC-n elérhető áron lesz a 4K 60 FPS, nem még a 120 FPS... :U


kolopele
(addikt)

Méret függő, pl. 27" - os 60HZ - est már kapsz 300-400 ezer között, mégpedig nem is rosszat. Az enyém is g-synces, IPS paneles, és ezen két ár között mozgott. Azt azért tudomásul kell venni, hogy a minőségnek, teljesítménynek (pl. videokártya) ára van. Akinek meg sok ez, ott a FHD, olcsón lehet játszani ma már gond nélkül, de már az 1440p sem drága.


janos666
(nagyúr)
Blog

300-400 közt IPS, 27", ? LOL ;] :O :P CSAK LOL, olyan vacakét 100k-t adni bűn.
400k körül már kapsz egy LG 55C9-et: 2160p120 HDR G-Sync (40-120 VRR tartomány) és OLED képminőség kényelmes méretben, ami előtt hátra lehet dőlni a fotelben és elég messze ülni a mellé rakott hangdoboztól, hogy a hangminőség is jó legyen.

Vagy várj, most a VGA-ról beszélsz? Úgy tűnt, hogy túlárazott monitorokról.

[ Szerkesztve ]


Hopkins95
(őstag)

Nekem nem is a 4K monitorok árával van a legnagyobb bajom, hanem a meghajtásával kellő VGA árával. 4K 60 Hz-es monitort tudtam volna venni, de minek, inkább beneveztem egy 34-es 100 Hz-es UQHD ultrawide monitorra és nem bántam meg.

Sokkal jobban kijön a cinematic képarány miatt az játékélmény, mind a filmek, mind a játékok alatt, mint 4K-ban. Azért mondom, hogy a 4K monitor méretre gimmick. Nagy TV-n az más tészta, abból én is 4K-sat vennék.

[ Szerkesztve ]


kolopele
(addikt)

A monitorom egy ASUS ROG SWIFT PG27AQ, a tévém meg egy 77" OLED 4K (LG 77EC980V).
Oké, HDR nincs benne, de ugye nem baj ha ez annyira nem érdekel? Elvileg ezt csak tévének vettem, és általában arra is van használva, max. a konzolokat kötöm inkább csak rá. Ugye nem probléma, ha számomra megfelel egy szar, fos 27" - os g-synces, 60 HZ - es IPS 4K monitor is?
Közelről szoktam játszani, plusz amikkel játszom bőven elég a 60 fps, nálam nincs e-sport mánia, meg placebó hatás sem.

[ Szerkesztve ]


kolopele
(addikt)

Miért, szerinted a 77" - os OLED 4K nem elég nagy? Az, hogy ívelt meg egyáltalán nem zavar, tudom, szokás ezt is lesz....ni.

[ Szerkesztve ]


Hopkins95
(őstag)

Na az már más, arra a TV-re kimondottan kell a 4k! :K


kolopele
(addikt)

Szerintem is elfér rajta :) Jó, nem volt éppen olcsó, még a keresőben fel vannak tüntetve az utolsó árai, de nekem nagyon megérte. Az ívelt kialakítás kimondottan tetszik, a legtöbbször azok szokták kritizálni akik még az életben nem láttak olyat, de csakis rossz lehet. Az íveltségnek egy 27" - os monitor esetében nem lenne sok értelme, de ekkora méretben már inkább előnye van mint hátránya. A hírhedt beégésnek sincsen semmi nyoma, amit oly előszeretettel szokás rámondani az OLED - ekre.

[ Szerkesztve ]


janos666
(nagyúr)
Blog

Nekem nem baj, de én már 10 éve csak ~50" TV-ket használok PC játékra (és filmre is), a Pioneer LX5090H volt a kedvencem (9G Kuro, a legjobb plazma, még a sötét kép sem volt zavaróan zajos mozgás közben sem, mindig éles volt a mozgókép 60fps-el is), így most már el sem tudnám képzelni sem azt, hogy akár egy kis egérlukat nézzek játék közben (~27"), akár azt, hogy IPS (vagy igazából bármilyen) LCD-t (nekem az mindig olyasmi, mint egy műanyaghálón át nézni valami fakó fényképet). Főleg ma, mikor már itt a G-Sync OLED-re is, 55" méretben egy csúcskategóriás kis LCD monitor ára környékén.

Aki azt mondja túl nagy játékra az ~50", annak mindig csak annyit tudok mondani, hogy nem kellett volna lebetonozni a szék lábát az aljzatra. :DDD

Én azt se bánnám túlzottan, ha beégne nálam, szerintem ez olyan, mint egy hobbi-jármű (amin a fékbetétet és gumit is úgy cserélgetik, mint más az olajat). Nem befektetés, hanem szórakozási eszköz, az avulásával vásárlod meg a szolgálatát, és az OLED-től most olyan szintű szolgáltatást kapsz, amit mástól nem.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Mi ez az 55 colos gsynces tv?


Puma K
(veterán)
Blog

Az Asus, HP és LG akik gyártanak ilyet: [link]

Az Asus és a HP külön az Nvidia BFGD "szabványa" szerint készítette el a szóban forgó megjelenítőit.

Az LG meg csak kompatibilis vele, de nem 100%-ban azt tudja mint a másik kettő monitor.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Az oké, de ezek millió+ TV-k.


dabadab
(titán)
Blog

A 2019-es LG OLED TV-k (B9, C9 stb) év végén kaptak egy firmware update-et.

Tudásban a szokásos, 1440p-n 40-120 Hz, 4K-n 40-60 Hz.

A legolcsóbb ilyen tévé az 55"-ös LG B9, az most olyan 360k táján van.


D1Rect
(félisten)
Blog

:R


dabadab
(titán)
Blog

Van ugyanez sima VA LCD-vel (QLED néven) is a Samsungnál, ott az 55"-ös kétszázért van már.

[ Szerkesztve ]


kolopele
(addikt)

A monitort közelről szeretem nézni, a tévét meg messzebbről. Ezért is elég a 27" PC - hez, a 77" meg tévénél. Egyébként más oka is van annak, hogy játékra inkább a kisebb monitor a jó nekem, de ez nem ide tartozik. Már a 27" is nagyon határ, az IPS - el meg semmi bajom nincs.
Egyébként én is azt írtam egy másik cikknél, hogy nem lényeg az sem, ha az OLED mondjuk beég, legfeljebb vesz az ember másikat, így van ez az autónál is, teljesen igazad van, az ember nem azért vesz luxus autót sem, mert azzal foglalkozna mennyiért tudja majd eladni ( ergo mennyit bukik teszem fel 3 év múlva). Ezért sem foglalkozok soha ezzel az ár/érték arány dologgal.


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Az oleddel nekem kifejezetten problémám van. Fejfájást, émelygést, hányingert okoz. Maradt az Acer Predator 27" G-Sync 2560*1440 144Hz IPS.


capulet75
(addikt)
Blog

Jó lenne ugyanilyen paraméterekkel, csak 3440 x 1440, és emberbaráti ár. Mert elképesztő mennyibe kerülnek a normális UW monitorok.

[ Szerkesztve ]


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Tervezésre használnád? Vagy ennyire bejön az Ultra Wide?


janos666
(nagyúr)
Blog

Ha azonos árú, vagy akár olcsóbb a 16:9-es 4k (ez most elvi feltevés, nem tudom, csak a hsz-ből tippelem) ugyan olyan szélességi méretben (centire), akkor csak ízlés kérdése lehet, mert egyébként "ingyen" vannak az extra sorok, és GPU skálázással akár tehetne oda fekete kereteket is.

[ Szerkesztve ]


capulet75
(addikt)
Blog

A második.

[ Szerkesztve ]


kolopele
(addikt)

Magával az oleddel? Akkor is ha tévé és nagy képernyős? Vagy csak ha monitorként használnád? Nekem a magas fps -től van émelygésem, meg ha gyors a kameramozgás. Mindig lassabbra szoktam venni.

[ Szerkesztve ]


janos666
(nagyúr)
Blog

kolopele kérdését még kiegészíteném azzal, hogy ha filmek, vagy TV adás közben szédülsz, akkor hol állt a mozgásinterpoláció beállítás, és hol hol szokott állni legtöbbször már TV-n (amin bekapcsolható)?
Nekem attól szokott olyan érzésem lenni, mint ha valami tudatmódosítót kaptam volna.
A menüben általában valami Motion a neve, LG OLED-en TruMotion, Sony-nál úgy rémlik MotionFlow, Panasonic-nál IntelligentFrameCreation(50/60Hz) vagy 24pSmoothMotion(24Hz). Általában a Sony-é a legtűrhetőbb, az LG-é a leggyengébb, de igazából nekem mind borzasztó, ki szoktam kapcsolni.
Ja, és legalább kadenciahelyes a lejátszás (külső lejátszó olyan Hz-en küldi ki a képet, mint ami fps-n a film ketyeg)?

üzenetek