üzenetek

hozzászólások


GoodSpeed
(őstag)
Blog

A felolvasásnak az előnye, hogy az embernek nem kell imrovizálnia, kevesebb az ö-zés, nyögés, meg a "jaj basszus mit is akartam mondani, na még eszembe jut, bedobok valami gondolatot", nem kell annyit vágni, és főleg nem mond az ember hülyeségeket (többnyire). Illetve lecsökkenthető, a jaj ezt meg elfelejtettem mondani rész is.

Pl Tech2-es srác mutatta, hogy neki "súgógépe" van, arra kerül rá a Script. A legtöbb profinak scriptje van. De mondjuk T2 és egy papírra olvasós srác között az a különbség, hogy nála folyamatosan scrollozódik a szöveg, meg nem kell lefelé néznie szemmagasságban van és hát mivel tech videókat csinál, telefonokat, így pl sokszor nem is látszana még akkor sem ha papírrol olvasná, hiszen a telefonokat mutogatja egész képernyőn. Viszont az tényleg meg kell tanulnia, hogy valaki úgy olvassa fel a scriptet, hogy ne csak NE látszódjon, hogy olvassa, de ne is hallatszódjon, hanem úgy tűnjön, mint az a Youtuber, aki gameplay alatt, fejből mondja a nem különösebben mélyenszántó gondolatait. Csak ugye könnyebb gameplay alatt, vagy rádió podcastben (ilyet legutóbb tegnap hallgattam) hübögni, mint komoly témáról felolvasva beszélni.

Azt gondolom, hogy ahogyan korábban is írtam, ez a csatorna az adiovizuális tartalomnak nem a vizuális részén bukik el, bár nekem erről a karakter animációról a LEO jégkrémes arculat ugrik be :D

Látványvilágra olyan, hogy akár gyermekeknek is alkalmas lenne.

Három dolgon bukhat el a csatorna: vagy magán a tartalom érdektelenségén, vagy az audion, vagy a képi megvalósításon. Itt az a kérdés, hogy az első vagy a második eset. Ha az első, akkor váltani kell.

A magyar Youtuberek közössége kicsi a globális angolhoz, némethez, stb.. és ennek a monetizációnál is van jelentősége, mert nemcsak kevesebben nézik meg - persze egy amerikai Youtuberre meg arányosan több konkurens jut - ,de még az is hátrányosan érinti a hazai Youtubereket, hogy amennyiben valaki csak a magyar piacra, magyar nyelvű tartalmakat készít, ott van egy 1:8-hoz arány.

Arról van szó, hogy a magyar Youtuber nézői, magyar reklámokat néznek, de a magyar piacon a reklámokért nyolcad annyit fizetnek a hirdetők, mint egy német Youtubernek a német reklámokért. Speciel én ezért is döntöttem úgy, hogy nemcsak a magyar nézőknek csinálok tartalmat.

Van olyan Youtuber is idehaza, aki fenttart egy csatornát magyar nézőknek, de ugyanazt a videót elkészíti angolul is, és azt egy külön másik csatornáján teszi közzé.

üzenetek