üzenetek

hozzászólások


totron
(őstag)

akinek a világnézetéből teljesen hiányzik a "szabadidő" vagy a "hobbi" fogalom
Ismerem ezt én is, a hobbinak tényleg van helye egy értelmes ember életében, de még az értelmetlennek a pszichéje is megkívánná, csak nem tud róla. Nagyon be volt-van épülve több generációba is a gürizni kell és túlélni kényszerfilozófiája. Emellett modernkori nyűgnek, úrifiúi hóbortnak hat egy hobbi, arról nem is beszélve, hogy megannyi lánynak-nőnek a mai napig nincs személyre szabott kikapcsolódása, tehát konkrétan nincs semmi. Ami azért csak meredek.

Bár azt a választ kaptam, hogy saját örömére csinálja és így ezt kell elfogadnom, elhinnem, rendben, mégis a legtöbb gyerek és fiatalfelnőtt zsenge tudata előtt az lebeg, hogy népszerűség ami kell, ami az online médiában jól elérhető* és az ehhez vezető út elbírja a legplafonszaggatóbb önámítást, környezet ámítását is, miszerint ez "nem az" és hogy más a cél valójában. Meg kell várni amíg differenciálódik az érdeklődés/irányultság, vagyis kiforr a személyiség, egyben lekerül a dobogós célok közül a népszerűség, mint olyan, amit legkésőbb a középiskola végééig illik tudni meglépni.
Szenvedéllyel és önazonossággal minden eladható az arra fogékony rétegnek. Az, hogy mindenféle is vagyok mindenki részére az mindig csak egy híg, szürke massza marad, a készítő önmaga előtt is, legalábbis a szenvedéllyel megélt állapothoz képest. Elő lehet venni például kisgyerekkori találkozásokat, azok jó alapjai egy későbbi ilyennek.

*értelemszerűen csak páraknak, hiszen egy piramist elvén működik a dolog, máshogy aligha tudna

(#20) bkercso, miért, a pUFÓ-k is a kultúra része, jó kiindulópontja egy csillagászati, elmélkedési fejezetnek.

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Mert megosztó és sokak számára komolytalannak hat.
Vagy: mert Én nem hiszem, hogy ők építették! :DDD


totron
(őstag)

Én sem ezoterikus értelemben gondoltam a megpendítését. De az emberiség java eleve komolytalan, valamilyen szinten muszáj(?) vagy érdemes rájuk kötni (ha már mindenkihez szólunk mindennel). Mi van, ha éppen a téma érintése gyújt fényt egy olyasvalakiben a valóság irányába aki addig billegő volt? Jó, tényleg ez a ritkább. :)


ComingSun
(újonc)
Blog

Sajnos én úgy vélem, hogy már messze vagyok a fiatal felnőtt jelzőtől a magam 33 élet évével.
Viszont amiket leírtál azokkal egyetértek. Ez egy ilyen világ. A tudás és akarás nem nagyon számít, a látszat igen. Van egy extra információm is számodra. Sokszor a szülök is hathatós közreműködői az általad leírt jelenségnek.
Rengetegszer hátulról részt vesznek, vagy rosszabb esetben irányítsák a lurkókat, akik a neten mutogatják magukat, vagy éppen teljesen hülyét csinálnak magukból egy kis pénzért.
Néhány éve volt egy olyan magyar YouTube csatorna is, amit egy tanár hozott létre, és a diákjai szerepeltek rajta, a pénzt pedig szépen zsebre vágta.

A probléma inkább ott kezdődik, hogy a mostani tízen-huszonévesek már teljesen másfajta nevelést kaptak és az értékrendjeik teljesen felborultak.

Az online média működése, szerepe pedig nagyon zavaros, és olykor elítélendő, bár nem mindig, mivel sok valódi tehetséget is ezáltal lehetett megismerni.

Egyébként vannak receptek, hogy milyen jellegű videókkal és témákkal lehet gyorsan sikereket elérni.
A politika, a magamutogatás, illetve mások cikkizése, kibeszélése könnyű út a feliratkozók, követők szerzéséhez. Engem ez a fajta ismertség sosem érdekelt, sem fogyasztóként, sem tartalomgyártóként.


ComingSun
(újonc)
Blog

Én is ismerem ezt az embertípust.
Furcsa, hogy valakiből ezt ennyire ki lehet irtani.
Kíváncsi lennék, hogy náluk mi jelenti az örömforrást.
Köszönöm a támogatást. Sok erőt és örömet a hobbidhoz.

[ Szerkesztve ]


ComingSun
(újonc)
Blog

Köszönöm a tippeket.
Még nem tettem le teljesen a videó befejezéséről, de mindenképpen komolyabb és hosszabb utánajárást igényel, mind azt elsőre gondoltam.
Az UFO-s rész verte ki nálam is a biztosítékot egyébként.

[ Szerkesztve ]


lugosi
(félisten)
Blog

Szia!

Én megnéztem 1-2 videódat, nekem kifejezetten tetszett, fel is fogok iratkozni rá. Eleve szeretem az ilyen jellegű videókat, érdekességek, hasznos infók, szórakoztatóan tálalva. Szerintem teljesen jók.

Ami miatt tetszett: érdekesek a témák (tornádó, puzzle, coca-cola stb.), és nekem a rajz is tetszik, a stílus is nagyon jó. Ami viszont szerintem a legtöbbet dob rajta olyan értelemben, hogy az ember hasznosnak és profinak érzi, hogy érezhető, hogy a szöveg meg van írva előre, van script, tehát nem rögtönzöl a videók alatt és mondod ami eszedbe jut, hanem fel van építve, ki van dolgozva.

Összességében nekem kifejezetten tetszett, szerintem nagyon jól csinálod amit csinálsz, és csak bátorítani tudlak, hogy folytasd, mert jó az ötlet, jó a kivitelezés, tetszenek a videóid.


ComingSun
(újonc)
Blog

Nagyon szépen köszönöm a biztatást!
Elég sok munka van egy ilyen videóval. Tényleg nagy hangsúlyt fektetek a szöveg megírására, tökéletesítésére, hogy a végeredmény kellően legyen tömör, szórakoztató, de mégis érdekes.
Örülök, hogy tetszik.
Az előadókészségemen még azért kell majd csiszolni, az ez irányú kritikáknak tényleg vannak alapjai.
Igyekszem fejlődni minden téren.
Köszönöm még egyszer.


Honkydoo
(őstag)
Blog

Szia!

Lehet csak én nem olvastam elég figyelmesen, de nem derült ki, hogy hány éves vagy. :)
Ha érdekel az animáció talán ez egy jó irány lehet.

Viszont ide nehéz (nagyon nehéz) bekerülni...
Érdemes lehet eljárnod rajztanárhoz aki pár év(!) alatt felkészít, hogy legyen egy portfóliód és az alkalmassági vizsga sikerüljön.

Ahogy nézem a itt van előkészítő is.

Viszont a pontszámítás az egyetemen nem tudom már, hogy hogyan megy. Régen az is fontos volt, hogy elegendő felvételi pontod legyen! (Érettségi, nyelvvizsga, OKJ)
A szakirányú OKJ is egy jó irány lehet kezdetben, hogy legyen elég pontod az egyetemhez. :) Meg ha jó OKJ-s képzésre mész ott megtanulod az alapokat. Nem tudom még működik e ez a trükk, de régen sokan jutottak be így egyetemekre. :)

üzenetek