Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Tim82
(nagyúr)
Blog

Nemtom, feltűnt-e (érzésem szerint nem, de ez nem lep meg), hogy nem a következtetésedet vitattam, hanem azzal kapcsolatban tettem észrevételt, korrekciót, hogy nem sikerült elolvasnod pontosan, amit írt a cikkíró és úgy kérsz rajta számon valamit.

Ha már bele akarsz valakibe kötni, akkor ajánlott lehet talán ilyen nüansznyi apróságokra is figyelni.

Az megint más dolog, hogy feltehetően ez a vas áll a szerző rendelkezésére és kész, korábbi cikkében is ez volt a tesztgép. Egyébként meg az a fülszöveg/disclaimer része, hogy "hogyan szuperál egy gyenge (régi) számítógépen?" -> gondolom, ezt sem sikerült még abszolválni.

Ubuntuék egyébként úgy definiálják, hogy "recommended minimum...", szóval az igazság valahol kettőtök között van, én ezt amúgy továbbra is inkább "ajánlott"-nak és nem "minimum"-nak értelmezném (az idézett szövegen túl a forráslinken részletesebben is kifejtik, hozva konkrét(abb) példákat lejjebb):

"Recommended Minimum System Requirements

The Recommended Minimum System Requirements, here, should allow even someone fairly new to installing Ubuntu or Gnu&Linux to easily install a usable system with enough room to be comfortable. A good "rule of thumb" is that machines that could run XP, Vista, Windows 7 or x86 OS X will almost always be a lot faster with Ubuntu even if they are lower-spec than described below. Simply try Ubuntu CD as a LiveCD first to check the hardware works."

Forrás: [link]

üzenetek