Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


snyper990
(őstag)

Nem nagyon létezik ilyen kompatibilis-nem kompatibilis megoszlás. Vannak szabványok, minden hálózati eszközt úgy terveznek, hogy ezeknek megfeleljenek. Bár vannak rosszabb minőségű termékek, ez tény, de alapvetően minimális utánajárással ezek elkerülhetőek. Nem tudom, hogy nálad ez a „nem szereti” mit takar.

A szerelő szerintem hülyeséget beszélt. Ha valaki előfizet egy szolgáltatónál internetre, akkor nyilvánvalóan nem lopja a netet. Ha lemondja, akkor a szolgáltató leköti az oszlopról és visszaveszi a HGW-t, továbbá nem tartozik hozzá a továbbiakban regisztrált, élő kapcsolódási adat. Ezek nélkül nem fog tudni az internethez kapcsolódni a szolgáltató hálózatán. Ez nem áramszolgáltatás, hogy kb. bárhol „meg lehet csapolni”.
Torrentezők diszkriminálásáról sem hallottam még T esetén.

A Telekom honlapját meglátogatva konkrétan 3 kattintásba, kb. 10 másodpercbe kerül kideríteríteni, hogy az okoswifijük KAON AR1344E típusú AP-kat használ.

Ha nem írtad volna, hogy nem értesz hozzá, OpenWRT-kompatibilis routert ajánlottam volna. Azokkal meg lehet mindent oldani, viszont ahhoz már tényleg érteni kell és rászánni az időt.
Így inkább azt mondom, ha belefér a keretbe, fizess elő az okoswifire. Ha gondod van vele, jár hozzá asszisztencia szolgáltatás is.
Vagy vedd elő azokat az eszközöket, amikkel eddig próbáltad (ha megvannak még), és ugorj neki megint a kiépítésének (vezetékezéssel, stb.), rászánva az időt és az energiát a rendes konfigurálásra, utánajárva a dolgoknak

Rengetegszer körül volt már járva itt is a téma, visszaolvasással, visszakereséssel sok mindent meg lehet tudni. Illetve a problémádhoz illő, otthoni hálózatos topikban is sok információ elérhető, és segíteni is tudnak, ha elakadnál.

[ Szerkesztve ]

üzenetek