Tanuljunk angolul! - Tudomány, oktatás fórum

üzenetek

hozzászólások


Narxis
(nagyúr)
Blog

Ez jó ezeket, ezekről külön-külön olvastam vagy láttam már videót, de azért az az oroszul tanulás több emberrel csetelve egy kicsit hihetetlen.

#4044 ok, nyilván ezek jó érvek csak piszok idegesítő és inkább amiatt zavar mert elbizonytalanít a tanulási módszereimben, de nem nézem őket többet. :)

#4046 szerintem csak akkor felejtős ha rendszert csinál belőle, nem tudom mennyi jó orosz tanár van de gondolom nem sok.

#4048 kb. a felét ha értettem elsőre. :D Nem egyszerű ez biztos, de amúgy ne ez legyen szerintem a cél. Én 10 évvel ezelőtt a Doktor House-t se értettem felirat nélkül, sőt sokáig magyar felirat kellett. Most meg udemy-n egy skót csávó IT kurzusát nézem, felirat nélkül és értem minden szavát. Annyi történt, hogy töménytelen mennyiségű sorozatot, filmet néztem meg angol felirattal, aztán nélküle de természtesen lehet könyvet olvasni is csak ahhoz kell a hanganyag is, hogy halld és megszokja az agyad. Lényeg, hogy ezt máshogy nem lehet persze előtte meg kell egy bizonyos szintű szókincs, hogy értsél is valamit.

üzenetek