Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


TheHardOne
(tag)

zsoltapagyi, CaRlose, meg aki még jelezte.

"örülök", hogy gyűlünk ide. természetesen jó eséllyel (95-99%) nem nálatok van a hiba, nem is a kábelezésben (gondolom ott is évek óta működött bárminemű változás nélkül, csak a felvásárlás, majd modem firmware változás óta van gond). Ahhoz, hogy mi magunk tudjunk rájönni az okára, ha már a Voda szerint minden rendben van, az alábbi, két dologra egy igen/nem-el ha válaszolnátok nekem, az szupi lenne.

1. Mobiltelefonjaitokon, ha Telekomosok vagy DIGIsek vagytok, engedélyezve van-e a VoWIFI, azaz amikor az otthoni hálózat Wifijéhez csatlakoztok, a mobil hanghívások is a vezetékes Voda neten bonyolódnak-e.

2. Tartósan eléritek vagy meghaladjátok-e egyidejűleg a 450-500 nyitott portkapcsolatot TCP és UDP együtt a külvilág felé, azaz fut-e sokminden, pl. torrent, plex, discord, streamek, böngészés, ftp, frissítések, spoti, multiplayer játétok stb. az összes PCk-telefonok-tvk-nas stb. tekintetében, illetve hogy inkább akkor szarakodik-e, amikor sokan használjátok egyszerre.

Ugyanis valószínűleg újabban QoS problémák, meg egyéb szolgáltató oldali kapacitás korlátozások merülnek fel, ami rendszeresen megfekteti a modemet. Vagy csak szimplán elégtelen már a fehér és a fekete (500as) modem képessége 2022 (2023) felhasználói igényeinek kezelésére.

[ Szerkesztve ]

üzenetek