Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


hibavissza
(veterán)

Évente pár alkalommal én is fotózok másnak. Átvett jpg/tiff után pár héttel törlök mindent. Az eredetit nem adom ki, de mivel megvették a képeket máshol amúgy sem tudnám felhasználni a dng-ket. Szerintem etikus törölni. A videókkal ugyan így járnék el, ha csinálnék megbízásra.


Tuninger
(addikt)
Blog

Kis érdekesség Potato Jet Arri Alexa 35 videójából:

A MILC-ek a legtöbb esetben 12 bit linear processinggel dolgoznak és (mostanság már) 10 bit log-ba vesznek fel. Az external RAW változó, az A7s III elvileg 16 bit linear rawot küld ki a külső felvevőre de pletykák szerint csak 12 bit a kiolvasás és ditheringel "upscalel" 16 bitre.

Ebből a 12 bites kiolvasásból 11-12 EV dinamikát tudnak kipréselni.
A tegnap bemutatott X-H2s talán az első a MILC-ek közül ami 14 biten képes kiolvasni 4K 30-ig, bár érdekes módon ez nem fordítódik le nagyobb dinamikára, mindenesetre Gerald tesztje alapján 12-12,5 EV körül van zajszűrés nélkül.

Az Arri 18EV dinamikára képes, APSC szenzorból.

szerk: ha jól tudom a Blackmagic kamerák 16 biten olvasnak ki és 12 bit BRAW-ba kódolnak ami szintén LOG. De ez lehet csak a pocket feletti szintre érvényes.

[ Szerkesztve ]


narumon
(őstag)

Nah nekem egy átlag esküvő 300-400GB, de volt már 600GB-os is (jó volt a buli :D), és amikor összejön pár ami feldolgozásra vár már az halál. Azon kívül szerződésben vállalom, hogy ha nagy csomagot rendelnek, hogy 2 évig megőrzöm a megvágott anyagot is (jó oké azok "szarrá" vannak tömörítve de így is 15-20GB /esküvő). Szóval kell a redundáns tárhely rendesen.


nozs23
(addikt)

Gerald tesztje alapján 12-12,5 EV körül van zajszűrés nélkül.
Az Arri 18EV dinamikára képes, APSC szenzorból.

Na tegnap még azt írtad, hogy Alexa képminőség, akkor most melyik lesz? :D


Tuninger
(addikt)
Blog

Az original alexa classicra gondolok, azt hozza. Az 14 EV dinamikát tud, ezt a fuji is hozza kis zajszűréssel.


vond
(MODERÁTOR)

Csak nagy vonalakban, mert nem akarom ezzel untatni a népet: :)

Az egyik most futó, nagy projekt egy kerékpáros, turisztikai cucc, ebből végül lesz 8 darab 2-3 perces kisfilm. A másik meg egy DTK - Elviszlek magammal szerű produktum, aminek lesz 15 darab kb. félórás epizódja. Mindkettő rengeteg nyersanyagot termel, leginkább a több órás GoPro és Insta360 felvételek miatt.

Ezeken kívül lesz idén 5-6 esküvőm, meg pár kisebb videós melóm, plusz elég sok grafikai, kiadványszerkesztői munka is, bár ez utóbbi azért nem igényel olyan sok tárhelyet.

A munkahelyen meg felmondtam (egyelőre szóban, pár héten belül írásban is). :DDD

[ Szerkesztve ]


narumon
(őstag)

Továbbra sem boldogulok az S5 focus peakinggel.
Tudtok ajánlani valami normális field monitort ami ezt a funkciót tökéletesen látja el és nem teljesen elszállt az ára? Mi ebből az a márka amit érdemes nézegetni?


hibavissza
(veterán)

Appstore-ban van Field Monitor app. [link] Nem próbáltam.


nozs23
(addikt)

FieldMonitor has the same latency, resolution, and reliability as your camera’s native app - Kuka

#29767 narumon

- Atomos Shinobi - drága, de jó (143k)
- Portkeys PT5 II - olcsóbb, jó, de 500 niten kimaxol, így kint nem lesz a legjobb viszonyításképpen a beépített monitor 1000 nit körülre fel tud menni, ha feltolod (63k)

- Feelworld monitorok - Ez már bugosabb szoftver, nem annyira színhelyes, de vannak fényesek olcsóbban

- Atomos Ninja 5 - Nagyon jó, de drága, viszont nem lesz rekord limit, lesz 5.7k RAW, viszont ehhez kell még egy SSD is (jelenleg 200k, ami fasza, mert 300 körül szokott lenni)

[ Szerkesztve ]


_q
(addikt)

Működik még? Arról volt hír még év elején talán, hogy megszűnik és sokkal kevesebb lesz a max tárhely amit ad a google. Közben láttam megválaszoltad. Vajon meddig húzza a google. Magyarországra minden lassabban ér el, de lassabban is szűnik meg :D ?

[ Szerkesztve ]


_q
(addikt)

Itt most csak a TV-n kívüli munkákat érted ugye? A TV-s munkák tárolását nem saját zsebből finanszírozod?


hibavissza
(veterán)

Arra pont jó lehet, hogy kipróbálja egyáltalán így jobban látható a peaking vagy sem. Ha nem jó neki az app, megreklamálja a hibát amivel nem tud együtt élni és visszakapja az árát. Ez a field monitor annyira primitív dolog. Fura, hogy nem tudták még megoldani telóval. A Sonynak mintha lenne valami dedikált telója erre. Persze horror áron.

A másik tipp, hogy végig kell tarhálni a nagyobb fotós boltokat ahol kipróbálhat esetleg egy Atmost vagy valamit. Ha bejön neki, akkor a 143 ezer kisrubel nem a világ vége.

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Alap latencyt monitorra, TV-re kötve ki tudod próbálni, G9-el láthatóan jelen van. Nekem ez a hdmi-usb cucc van hozzá, aszem 2 tized a késlekedés. Sajnos peakinges programra még nem leltem.


Tuninger
(addikt)
Blog

Az Aston Martinos videós haverom updatelte a cuccát, A7r2 + Zeiss 24-70 F4-ről A7 III + Sigma 24-70 F2.8-ra.
Itt az első videója az új cuccal
8 bit meg sony colors mi? :P


Márton
(nagyúr)

Hmm. 3D, szemüveg nélkül! :DDD
Gratula neki!


syC
(addikt)
Blog

Nem lett ügyetlenebb azóta. :)


Kukcaman
(senior tag)

Szép munka, Gratula neki. Még mindig nem biztonsági játékos? :D (25fps felvétel?)
Egy fényt használt végig?
Egy hiba azért van benne - 0:38-nál benne van az üvegbe...


MrChris
(nagyúr)

Tőlem csak raw videó próbálkozásokra telik munkából hazafele. Ebből tanulva bőven alá kell majd expózni, postban nyugodtan lehet alulról felhúzni. Bocs a stabi hiányért, DR-é szerintem nem túl jó, mindig észreveszek kocsonyás anomáliákat. Kaptam egy ígéretet, hogy a Motioncam-ben lesz gyro log is. Pro változat stabilabban működik, pixelbinningtől nem omlik össze, clipping is helyre került.


hibavissza
(veterán)

Nekem a gyűrött, toldott lepedő és a jàrólap lógott ki a kontextből. Ettől mèg profi munka. Viszont vègig mikrolagot tapasztaltam böngészőben nézve.


hibavissza
(veterán)

Letöltve is megmaradt a mikrolag. Olyan recegős a mozgás. Vagy kétszer beránt az Ibis vagy gimbal is. Én ezt így biztos nem adtam volna ki a kezemből. Szóval revideálom az álláspontom. Nem profi.

üzenetek