Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


_q
(addikt)

Van azért segítsége aki beállítja a fényeket stb. vagy minden saját maga csinál és minden a saját eszköze amit felhasznál (kocsin kívül :D )?

[ Szerkesztve ]


MrChris
(nagyúr)

Szerintem attól függ milyen szemmel nézzük. Ha teljesen professzionális, TV-ben vagy akár nemzetközi szinten, mint reklám akkor nem menne át a szűrőn. Mint próbaproject, kamera mozgásirányok és egyebek próbálgatása, mit tudunk kihozni a kötöttségekből, cuccokból és magunkból akkor azt mondom jól néz ki, majdnem olyan mint egy autóreklám.
A gyűrött lepedőn kívül 0:10-nél a lepedővarrat nem túl szerencsés 140cm-es a csíkszélesség lehetett volna arrább helyezni, 0:12-nél a fókusszal nem stimmel valami (in focus, ugyanakkor a környezeten ez nem látszik, meg szerintem nem illik bele, mert ilyen tárgytávon a többi snitt mélységéles), 0:21-nél pont egy fehérpötty a gumin, 0:23-nál porszemes a szárnyacska meg a helye, 0:26-nál túl gyors a mozgatás vagy kellett volna valami a fókuszba, 0:38-nál ott a stáb látszik, 0:41-nél az autón egy nagy piszokfolt, 0:45-nél a padlón kígyózó kábelek.
Jó cucc az IBIS, meg a gimbal, de szerintem az ilyen mozgásokhoz, hogy igazán mai profi legyen ahhoz ezek már kevesek, állandóan ott van a kar nem kívánt kicsi mozgása, a cél pozicionálgatása, a gimbal ellen dolgozás és ez látszik a tárgyak folyamatos parallaxis elmozdulásain. Gondolom ezért látni a profiknál steadit, kránt, slidert, dollyt, meg a mit még kitaláltak, hogy olyan legyen mintha zsinóron húznák.


Tuninger
(addikt)
Blog

Egy darab “fénykardot” használt itt csak.
mindent saját maga csinál és a saját eszköze. Nekem is majdnem ugyanez a cuccom, mégsem tudnám ilyen szépre meglőni.

a mikrolagokat én nem látom ugyan, de valószínűleg ez a 25p-s felvételből is fakad, a lassított felvételek amikkel én is szoktam csalni, adnak egy extra smoothságot. Bár nekem lassítva is jobban rezeg mint neki nem lassítva :D

szerk: ezek facebookra készülő promó videók, neki az a munkája hogy az érdekesebb mercik online marketingjét csinálja a pappas autonal.

[ Szerkesztve ]


_q
(addikt)

Elég komoly a mozgás, olyan mint ha sliderrel menne, mondjuk egész gyorsan mozog, de akkor is. Kap már annyi megrendelést, hogy teljes állásban tudja csinálni? Persze sok munka van egy ilyennel, de annyira sok promó videót gondolom nem kell csinálni, hogy hetente kerüljön ki facebookra.

[ Szerkesztve ]


Tuninger
(addikt)
Blog

Havi 160 nettoert csinalta 2020-ban, havi 4 video.
Tavaly szeptemberben felvettek foalllasba, 450 bruttó + ceges merci (25 ev alatti, igy szja mentes). Övé a facebook manadgement, a fotók az összes hirdetésbe és heti 1-2 videó.
Lehet ízlelgetni ezeket a számokat, meg összevetni hogy mennyit keres egy Aldi pénztáros. Jó, nem szakad meg.


hibavissza
(veterán)

Lehet beküldték a szalonba és kapott egy órát felvenni valamit. Pont akkor járt arra a takarító az autótakaró ronggyal. Ebben az esetben zseni. :D
A lényeg, hogy a "sziauramok" zabálni fogják.


_q
(addikt)

Pedig többet is érne amit csinál. Ezek szerint a mercinél is fukarkodnak.


Kukcaman
(senior tag)

Lehetne még több is, viszont az önéletrajzba elég jól mutat, az meg többet ér a pénzél.


MrChris
(nagyúr)

Csináltam egy nem túl változatos egysnittes tesztet a telómon lévő videórögzítő progikkal, főképp a rawvideó miatt, Samsung gyári kamera app, FilmicPro, Opencamera és Motioncam.


Tuninger
(addikt)
Blog

Az utcai rawod batárul néz ki megintcsak.

Ez az appteszt is jó, Filmic Pro-ban is le tudtad volna tekerni az élességet meg ott érdekes lehetett volna még egy log profil.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

Kicsit off, de a topik hatására ugrottam bele egy hónapja a MacBook Air M1-be (371k MM-ből). Tegnap bemutatták az M2 verziót, annak már 599k lett az ára és gyártásban marad a régi M1 is, de már 499k az ára.

Biztosan hasznos az M2-ben a videó encoder/decoder, meg kb 20%-kal erősebb a proci, de azért örülök, hogy idejében meggyőztetek az M1-ről.


MrChris
(nagyúr)

Érdekes kihívás lenne a Mercis klipp, vagy hasonló készítésének nekivágni egy ilyen rawos mobillal. Az alap nagylátó kamera mellé egy eq 85-100-as objektívű kamera elkélne, jobban mint a fos ultrawide.

A Filmic kodekje elmarad az Opencam-hoz képest és az AF se annyira pöpec, pedig nagyon jó a kezelőfelülete és az OIS-t is használja. Mindkét proginál erősen látszik a homogén felületek elsimítása és a kulcsképek ritmusa is látható. A Motioncam bár kevésbé látszik élesnek, mégis részletesebb és nyugodtan lehet élesíteni, a zaj is szép folyamatosan zsizsikel, amit a Neat gyönyörűen tud leszedni, nincs tömörítési blokk. Nagyon lassú vele dolgozni, ramból, kártyára, kártyáról számgépre, majd számgépen átkonvertálni... időrabló. Az ACR színekben többet, szebbet konvertál mint a DR.


Tuninger
(addikt)
Blog

Én fel vagyok háborodva, raktak bele +2 gpu magot és megpattintották az árat 180 ezerrel. Azért egy Air ne legyen már 600 pénz. A régi M1 +80 ezres árcédulája is erős.
A 14" és 16"-os Macbookoknak is 120-al ment feljebb, és az SSD/CPU upgradek is +80 ezerről +100 ezerre ugrottak.

Annak mondjuk örülök, hogy tetszik.


kovsol
(titán)

Csak a magyar hivatalos ár nőtt, vagy globálisan növeltek árakat?
600k nagyon erős szerintem is. :(


p_adam
(addikt)

1200$ vs 1000$ USA-ban. A kijelző is nagyobb, fényesebb lett.
Itthon nyilván jelentős mértékben változott a beszerzési áruk.


Tuninger
(addikt)
Blog

Ahogy néztem csak beárazták a jóféle forint árfolyamot, mert az amcsi árak maradtak.


Stauffenberg
(nagyúr)
Blog

200 dollárral nőtt az USA ár az M2-nél, de az M1 változat továbbra is gyártásban marad a régi alapáron, de annyit romlott a forint árfolyam, hogy most lépték meg a korrekciót. Eddig 410k volt az Apple weboldalán, onnan ugrott fél misire.

Pont azon poénkodtunk a MacBook topikban, hogy többet ér most használtan a gépünk, mint amennyiért vettük pár hete... :(


kovsol
(titán)

A 1,5 éves kocsimat is kb többért tudnám eladni, mint új ára volt. Ilyen világot élünk.


hibavissza
(veterán)

Gyorsan rákerestem a notikra 600-ért. i7/3070 teljesítményszint van ennyiért SDR sRGB 16' körüli kijelzővel, bővíthetőséggel. Én biztos nem MBA-t vennék 600-ért.
Annak érheti meg aki sokat utazik. Akkuidőben biztos verhetetlen lesz az M2.

Ahogy nézem az Apple itt is megtartja azt a jó szokását, hogy 3-4 generáció után érdemes egyáltalán elgondolkozni a cserén.

[ Szerkesztve ]


hibavissza
(veterán)

ACR/Lr Develop alatt nekem marha lassan vált egyik RAW képről a másikra. Ez a lassúság 4 képnél vagy 40 képnél ugyan úgy megvan. Bridge még mindig nem natív. Néha napernyőzik. Más panaszom nincs. Adobe monnyon le.

üzenetek