Videós, mozgóképes topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


MrChris
(nagyúr)

Szerintem attól függ milyen szemmel nézzük. Ha teljesen professzionális, TV-ben vagy akár nemzetközi szinten, mint reklám akkor nem menne át a szűrőn. Mint próbaproject, kamera mozgásirányok és egyebek próbálgatása, mit tudunk kihozni a kötöttségekből, cuccokból és magunkból akkor azt mondom jól néz ki, majdnem olyan mint egy autóreklám.
A gyűrött lepedőn kívül 0:10-nél a lepedővarrat nem túl szerencsés 140cm-es a csíkszélesség lehetett volna arrább helyezni, 0:12-nél a fókusszal nem stimmel valami (in focus, ugyanakkor a környezeten ez nem látszik, meg szerintem nem illik bele, mert ilyen tárgytávon a többi snitt mélységéles), 0:21-nél pont egy fehérpötty a gumin, 0:23-nál porszemes a szárnyacska meg a helye, 0:26-nál túl gyors a mozgatás vagy kellett volna valami a fókuszba, 0:38-nál ott a stáb látszik, 0:41-nél az autón egy nagy piszokfolt, 0:45-nél a padlón kígyózó kábelek.
Jó cucc az IBIS, meg a gimbal, de szerintem az ilyen mozgásokhoz, hogy igazán mai profi legyen ahhoz ezek már kevesek, állandóan ott van a kar nem kívánt kicsi mozgása, a cél pozicionálgatása, a gimbal ellen dolgozás és ez látszik a tárgyak folyamatos parallaxis elmozdulásain. Gondolom ezért látni a profiknál steadit, kránt, slidert, dollyt, meg a mit még kitaláltak, hogy olyan legyen mintha zsinóron húznák.

üzenetek