Villanyszerelés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


PROTRON
(addikt)

28 nm a teljes lakás, vagy csak az az oldala amit most cseréltetni fogtok?
Melyik város?
800 és még külön 60-100 között az elosztó?
bruttó vagy nettó?
Mert ha csak nem Siófok-aranypart-luxus wellness szállók árnyékában és van másik szerelő is akkor azért kérjél még pár árajánlatot.

Szabadpiac van, mindenki annyira áraz amennyit gondol, csak ez nem jelent automatikusan minőségi javulást, vannak akik kóklerként is elkérik a profi pénzeket.

Pl 4 db kmsz meg 1 db Fi relét, 1 db 12 modulos elosztóval (tehát összesen még 6 db kmsz-t tudsz belerakni) önmagában 40 alatt szoktak cserélni kata-s vállalkozó, számlával, pláne ha mellette mást is berendeltél, mert hogy felújítás.

Ezt azért merem ilyen bátran megírni, mert ugye nagyobb szerelésre kértél ajánlatot, nem csak egy elosztó cserére, így illene egyesével az egyes feladatokra kedvezményt biztosítani.

100K-ért már teljeskörű, 18 áramkörös elosztókat illene összerakni, elkülönítve 1 Fi relét a lakásra, 1-et pedig külön a hűtőre, de van hogy belefér hogy még a klíma is kap 1 sajátot...
Az még luxusba szokott menni hogy esetleg a fürdő világítás+dugalj kapjon egy 4. különálló Fi relét...van hogy + összegért, bár most épp őszi schneider akció van, jó áron lehet alkatrészeket vásárolni.

Persze van olyan villanyász aki azt mondja hogy annyira tele van megrendelésekkel, hogy ha feltétlen Őt akarod, akkor Ő személyesen prémium termék.

Ezért fura a 800k-s anyag+munkadíjat, gondolom teljes vezetékezés csere, de akkor is fura.

Tavaly egy 54 nm lakásnak a teljes villanyszerelés anyagköltsége haver számára kb br. 400k között jött ki, erre jön rá a munkadíj.

Igen, az a lámpa nagyon valószínű hogy kötéshiba, ami elég hamar ki fogja égetni a körtédet. :D

A Fi relé esetén tényleg gondod szokott okozni hogy alu vezetékek szigetelése elöregedett, meg a kötések is kontaktosak, tényleg le tud oldani olyankor is a Fi relé, amikor nincs veszély...ami idegesítő, mert lehet hogy csak miután végzett a villanyász, 2 héttel utána kezdi véletlenszerűen...

A kmsz-ek önálló cseréjének szükségességéhez kéne fotó a jelenlegiekről, mert az csak pár ezres anyag költség önmagában a 4 db, mivel lehetnek olyan régiek amik mostanra úgy elöregedtek hogy, valójában nem védenek semmit.

[ Szerkesztve ]

üzenetek