Villanyszerelés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


PROTRON
(addikt)

Igen, ezzel a fotóval már lehet dolgozni.
A márkát ismerjük, nem szeretjük, de a teljes elektromos felújításig szódával elmegy...szószerint csak ideiglenes elosztókba, lakás felújításig szoktuk használni, meg akivel ki akarunk szúrni. :D
Szörnyű hogy hány éven keresztül szereltek ezzel a márkával villanyászok...csak tavaly dobták ki a boltok, a panaszáradat miatt, de ugye nekik is le kellett selejtezni a készleteket. :D

Amennyire tudom a cégnél aki már 3 éve meló mellett maszekol, azok konnektorok, kapcsolók, lámpatestek nélkül csak a vezetékezést egységárban nettó 15/nm-ért szokták vállalni, ebben a védőcső, falon kívüli kábelcsatorna, kötőelemek, kötődobozok és persze a vezetékezések vannak benne.
Ez 28 nm esetén nettó 420 körül jön ki, ez bruttóban 534.
De akkor nem csak 4 áramkört épít, hanem azért a mostani szintnek megfelelően kicsit többet, tehát belefér +1 áramkör a konyhába főzőlaphoz, +1 áramkör a konyhába mosogatógéphez, +1 dedikált áramkör a klímának.

Erre jön még rá a lakáselosztó, ugye igények szerint, amit fentebb befotóztál a 4 db kmsz csere, egy új falon kívüli 12 mod elosztóban, 1 db új Fi relével anyaggal nettóban 40k, tehát bruttó 51, aztán megy szépen felfele a leágazás mennyiségek és Fi relé igények alapján.
Persze ez akkor ha teljes felújítással együtt kéred.
Például ha csak Fi relét akarsz berakni, akkor annak külön nettó 40k a díja, anyaggal, kiszállással, de megmarad az elosztó és minden más.

De mint írtam, dugaljak, kapcsolók és lámpatestek nélkül, de azok bekötését tartalmazza.
Aztán ugye laikusként nehéz megmondani hogy milyen dugalj-kapcsoló család az amivel az adott szerelő szeret dolgozni, melyik az amivel gyűlöl, melyik milyen minőségű.

Tehát ha minimális elosztóval számolunk, akkor egy 2x12 modulos elosztóban 10 db kmsz és 1 db Fi relé azért ki szokott jönni br. 65-ból, ehhez jön a br. 534-es alapszerelés.
Ez br. 599 ezer huf.
A dugaljak-kapcsolók esetén egységárban darabonként lehet mondjuk br. 2500-al számolni, azért már belépő, de nem ratyi minőséget lehet kapni. Azt Te tudod hány szerelvény kell.
A fürdőbe, illetve konyhába az IP44 fröccsenő vízzel szemben védett dugaljak esetén biztosabb 3500-4000-el számolni.

De ez olyan illető, aki még "csak" 3 éve szerel...és már Ő is tele van maszek melókkal meg céges túlórákkal, mert nem bénázik.
Valamin panelnál a falban meglévő csövezés mindig problémás, nem lehet tudni hogy tényleg el lehet-e húzni benne, de ehhez a helyszínen kell megnézni a helyzetet.

[ Szerkesztve ]

üzenetek