VoIP telefonálás - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


schferenc77
(aktív tag)

Boldog Új Évet mindenkinek!

Gigaset telefonnal lenne problémám. Van egy A510IP bázis és rajta egy saját A510-es kézibeszélő. Korábban volt egy másik kézibeszélő is (szintén A510H), a kettő között ment rendesen a kézibeszélők közötti közvetlen hívás (jobb vezérlő gomb, majd call-all, vagy kiválasztani a listából a hívni kívánt kézibeszélőt).
Az egyik A510H-t lecseréltem egy E290-esre (nagyitelefon, nagy gombokkal), szépen be is regisztrált, működik minden, kivéve a kézibeszélők közötti hívást. Az A510H-ról működik az internal call, az E290-enen hiába nyomom azt a gombot (ugyanúgy jobb vezérlő gomb), nem jelenik meg sem a Call All, sem a kézibeszélők választása menü. Az a gyanúm, hogy bizonyos funkciók elvesznek, ha nem típusazonos kézibeszélők vannak. Valakinek van ötlete/tapasztalat ilyen setup-pal?
Másik ötlet: az összes kimenő hívás pbxes.org központon keresztül megy. Ott van két extension regisztrálva (100 és 200 számmal a két kézibeszélő) és így szépen lehet routolni a hívásokat kifelé, befelé. Sajnos nem jöttem rá, hogyan lehet megoldani, hogy az egyes extensionöket lehessen közvetlenül egymás között hívni. A call monitorban látszik, hogy megkapja a hívást a pbxes.org a 200-as cél számmal, de nem tud rá routingot/trunkot azonosítani, így nem megy sehova a hívás....

üzenetek