Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Rick4
(félisten)

Mindezzel valójában viszont mások semmire se mennek, ugyanis nemcsak a router és a telefon közötti meglévő falak anyaga, vastagsága, ezáltal csillapítása marad titokban, hanem a helyszínen mérhető, szomszédok által tulajdonolt routerekből áradó wifi telítettség is.

nálam T-s 1G/1G-s nettel, kertes házas környéken hasonló a mérhető, de digis 1G/1G-s nettel panelben, 3 "vékony" falon keresztül, fele akkora távolságon alig 30-50 Mbit megy át. Mivel ott van 80-100 router a közelben, a legkevésbé telített csatornát kézzel kiválasztva kapom ezt az eredményt, ami több, mint tragikus.


Golyo69
(senior tag)

Ez rendben is van.
azert írtam hogy érdeklődnék hogy nála mit jelent a gyenge wifi.
Ez kerteshazas övezet, kevés routerrel a közelben.
Tégla falazat. Nem a vékony fajtabol :) kb 20 cm, a külső fal pl 40 cm+10 cm szigetelés :)

De egyébkent csak azért is érdeklődöm mert ugye mindenhol az értékelesekbe lehuzzak de oda se irjak ki hogy milyen közegben próbálták. Mert értelelesek alapján nem sok jót olvasni róla :) viszont sok mindennel kapcsolatban nem hiszek ezeknek mert már több olyan terméket vettem amit leirtak, lehuztak és mégis normálisan működik.
Csak ugye Pista bácsi megvette és nem tudja hogy kell használni ezért leirja hogy szar :U


woodworm
(veterán)

Köszi szépen!
Ha bejutok ssh-n nekem mindig első a teljes mentés a partíciókról és most valahogy nem stimmelt az összméret. Arról van valami információ, hogy miért ez a nagyvonalú nand használat? Szinte felét sem használja a teljes méretnek.


Rick4
(félisten)

Soha nincs azonos körülmény két eltérő helyen így a router sebességét konkrétan jónak- rossznak értékelni, és egymáshoz hasonlítani se lehet, pláne a körülmények alapos elemzése és beállítás előtt nem!
Nálam is érezhető- mérhető a különbség a kertes ház- kevés wifi, vs panel sok wifi között, és még számtalan másik, de amúgy fontos pataméter is bejátszik, pl sokan meg se nézik, az a sáv mennyire telített, amiről sugároz a router, és már írják is a véleményt. Az olyanokkal, akik a mérés előtti beállításokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolni se tudnak, felesleges foglalkozni, itt is volt pár ilyen, aztán mindről kiderül, hogy csak a szokásos..

Viszont a paneles mérésnél ott volt a router mellett egy régebbi tp- link wdr 3600-as openwrt-vel, többször teszteltem, ugyanonnan ugyanoda kellett volna jelet küldeni, tehát nem csak a csillapítás, de a többi körülmény is azonos volt, az nem tudott folyamatos kapcsolatot sem tartani, megszakadással, és 0-6 mbit közötti sebességgel tudott dolgozni, tehát annál egy egy nagyságrenddel jobb volt, már ha ez mértékadó összehasonlítás.


dynax
(tag)

ahogy volt a leírásban reseteltem az fw felrakása után , az admin és a generált jelszo nem léptet be , biztos jo amit irsz és biztos én rontom el csak nem tudom hol :(


dchard
(veterán)
Blog

A/B partíció. A teljes rootfs kettőzve van, hogy amikor upgrade-elsz, legyen egy teljese másolat, és ha "sikeres" akkor partíciót vált. Persze ott a hiba a logikában, hogy az hogy mikor számít sikeresnek az upgrade, azt nehéz "megállapítani", így valójában számos olyan hibás állapot lehet, ahol ez a megoldás nem menti meg az egyszeri user-t, és recovery lesz a vége. OWRT alatt lesz olyan megoldás a teljes kapacitás kihasználására, hogy nem kell újra partícionálni az egészet (overlay), de még azt hiszem nincs benne a kódban.


trance89
(őstag)

Melyik fw van telepítve?


Skipper
(tag)

Sziasztok!
Azt jól hámoztam ki az összefoglalóból, hogy ha a 1.1.19+SSH+MI+txpwr.zip patchelt kínait rakom fel, akkor is jelentgetni fog Kínába?
Tehát vagy Mi app (és jelentgetés) vagy privacy?


trance89
(őstag)

Igen, jól


Skipper
(tag)

Köszönöm; tegnap üzemeltem be a routert, feldobtam rá a Mi nélküli patchelt kínait.
Egyelőre bridge (repeater) üzemmódban megy, de így meg annyira le van butítva a felület, hogy azt sem látom, melyik kliens épp melyik wifi hálózaton van.
Illetve mióta a kínai fw van fenn, a mobilom 2,4 GHz-re csatlakozik (a globallal egyből 5 GHz-re mászott).


FingR86
(őstag)
Blog

legyen szétválasztva a kettő és csak az 5G-re jelentkezz be


sodapepsico
(friss újonc)

Hi, thank you so much for sharing the custom firmware :R .

As you mentioned, this firmware 1.1.19+SSH+MI+txpwr.zip will ping the Chinese servers, right? What is the reason behind this?

I have installed your 1.1.19+SSH+txpwr.zip (without MI app function) and it works flawlessly. However, I also changed the bdata to CN country code before I saw this thread. I'm not sure if my router still sends data to the Chinese servers, is there a way to check this?

[ Szerkesztve ]


Rick4
(félisten)

Ezak a dolgok mindig az ismeretlen homályába vesznek:
A kínai és a global azonos csatikat (frekiket) támogat?
A kolléga routere biztos, hogy nem egyből kettős frekire van állítva?
Nem lehet, hogy a kínai kettős sávos megoldás alapból másik sávon dolgozik, aminél pl az 5GHz telített nála, ezért lerakja a 2.4-re?


FingR86
(őstag)
Blog

hát abból főzünk amink van :D


Rick4
(félisten)

Oké, persze, 10-ből 9 ember kihagy fontos részleteket, így működik ez minden topicban, viszont szerintem az még rosszabb helyet, hogy kínai és a global által használt sávokról senkinek sincs semmiféle infója! :D


TommyX_
(őstag)
Blog

Meg tudod mondani, hogy hol lehet ezt beállítani, mert én nem találom ezt a lehetőséget? :Y


FingR86
(őstag)
Blog

app-ban plug-in-ok között
piros szivecske
health care

[ Szerkesztve ]


trance89
(őstag)

Toolbox -> More tools -> Health mode

#4712 sodapepsico
You can find more info regarding these phone home functions here: [link]
He is the author of the xqrepaq script, the txpwr patch was made by russians: [link]
All of the patched firmwares linked here are from 4pda forums.

#4710 Skipper
"Illetve mióta a kínai fw van fenn, a mobilom 2,4 GHz-re csatlakozik (a globallal egyből 5 GHz-re mászott)."
Ennek semmi köze a kínai fw-hez. Sőt a frissebb kínai alatt a wifi roaming még talán jobban is működik. Emellett az sem mindegy milyen eszköz amivel csatlakozol rá és milyen szennyezett környezetben mint ahogy Rick4 is írta előttem. Nálam 5db router megy mesh-ben (AX1800/AX3600), mind azonos SSID-vel, a rácsatlakozott eszközök mindig az 5G sávra ugranak először. Elég okosan kapcsol a 2.4G/5G sávok között.

[ Szerkesztve ]


TommyX_
(őstag)
Blog

Nagyon köszönöm :R és trance89-nek is.


woodworm
(veterán)

A csatorna állításánál mutatja a lehetőségeket. Globalt nem állítgattam, úgyhogy tényleg nem tudom mi az elérhető. A kínainál a 36-64, 149-165 állítható be 5GHz-en és 1-13 2,4 GHz-en.

üzenetek