Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


pisti222
(csendes tag)

Én értem miért szeretné... Egyszerű stabilitási szempontból szoktunk külön wifi ezközt alkalmazni adott hálózatban, mert az okos kütyükből egyre több van és egy mobilon épp nagy méretű videókat töltögető, vagy kisebb vendégsereg által beterhelt wifi akár stabilitási gondot okozhat az adott hálóban. Ha leválasztjuk az okos eszközöket, nagy darbszám, de kicsi sávszél és zavarmentasség a kimenet. Ez okból lehet jó egy külön wifi ami nem wirtuálisan külön wifi hanem fizikailag.
A hazatelefonálásról olyan sok árnykép van, hogy már mosolyogtató. Ez előző ASUS routerem többet beszélgetett az ASUS szerverrel , mint a gyomlálatlan AX3600. Aki fél, az használjon belső szeparációt, és csak tűzfalon kommunikáljon kifelé és csak VPN használatával :)
Ez mellett igen csak vicces, mikor valakihez elmegyünk aki barkács tolja ezerrel, és kapunk wifi kódot a youtubhoz, és a sok ikeás és egyéb kis tuya cuccokat máris kezelésbe lehet venni.... A külön wifi ezt is megoldja, főként ha valaki már a tartomány kezelésekben is otthon van. Bocs ha OFF volt esetleg... :R :R :R

üzenetek