Carlytoo blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • A maszkviselés etikai szabályai

  Eme írás némi megvilágosodást kíván hozni, azoknak, akik a sötétségben tévelyegnek.

  - A maszkot zárt térben, közösségben, arra kijelölt területen kötelező jelleggel hordjuk.
  - A hétköznapi szövet, orvosi maszkok nem okoznak fulladásos tüneteket. Tehát hordjuk őket.
  - Ha nem érzed magad betegnek és utálod a maszkot, akkor is hord mások megnyugtatása végett.
  - Nem vagy kivétel.
  - Az orrodra is húzd rá. Elég hülyén nézne ki, ha az alsóneműdet is úgy hordanád, hogy kilóg belőle.....az orrod.
  - Ne az álladon hordjad. Nem oda való. Az arcodon hordjad.
  - Ne hord ugyanazt a maszkot 2 óránál tovább, csak ha egyszerűen nincs más mód.
  - Mindig legyen nálad több maszk a biztonság kedvéért. A kimosható maszkokat magas hőmérsékleten mosd és fertőtlenítsd rendszeresen.
  - Ha úgy néz ki a maszkod, mint ha egy iszapbirkózáson vettél volna részt, akkor azt már ne vedd fel. Nem csak azért, mert sz*rul néz ki, hanem egészségtelen.

  Rengeteg útmutató van, de terjesztem én is az igét, mert borzalmas, ahogy az emberek ehhez hozzáállnak.

  Természetesen kiegészíthető.

  Blogbejegyzés 1 hete 111

 • Ne telefonálj fizetés közben!!!

  Üdvözletem!

  Ismételten itt vagyok, hogy egy érdekes dologról beszéljünk. Itt konkrétan a pénztárnál való fizetésnél, vagy egyébként egy idegen emberrel, vagy nem idegen emberrel való kommunikáció során óriási tahóság telefonálgatni. Ehhez természetesen értem a telefon nyomkodását. Tehát nem csetelgetünk és nem telefonálunk miközben kiszolgálnak minket. Egyszerűen tahóság. Ha fontos, akkor jelzed az illetőnek, hogy ezt sajnos fel kell venned és egy pici türelmet kérsz. Felveheted, de a vonal végén lévőnek jelezni kell, hogy később visszahívod, mert most nem alkalmas. Mostanában nagyon sok embert látok így viselkedni. Személy szerint én nem kezdem el az ügyintézést addig, ameddig le nem teszi a telefont. Bunkóság. Én sem teszem. A milliárdokról meg amúgy sem tárgyalunk közemberek előtt (már ha ekkora kutya vagy).

  Vélemény?

  Blogbejegyzés 2 hete 64

 • Napi f*szság!

  - Mondtam az asszonynak tegnap, hogy majd hamvasszanak el. Úgy egyszerűbb lesz.

  - Most hívott, hogy hétfőre elintézte.

  Blogbejegyzés 3 hete 18

 • Vegyünk hitelre drága cuccokat 160 ezres fizetésből?

  Nos a kollégák inspiráltak a vidikaris topikból a kérdés felvetésére.

  Nem személyes példám. Egyébként nagyon is aktuális. Alig keressük meg a kenyérre valót, de kell az ÁJFON, kell a RTX 3090, kell a sokmilliós autó hitelre. Nagyon is elterjedt szokás. Mi van akkor ha nem tudjuk fizetni a hitelt? Akkor roló le? Ha ez az egyetlen dolog, ami boldoggá tesz minket (hobbi), akkor ne sajnáljuk rá a pénzt? Megéri?Jobban járnánk ha sok hónap/év alatt összespórolnánk rá a pénzt- már ha tudjuk- és, akkor felhőtlenül élvezhetjük a munkánk gyümölcsét?

  Mi a ti meglátásotok?

  Blogbejegyzés 2 hónapja 152

 • Több profillal rendelkező kereskedő vagyok.

  Igen. Ez valóban érdekes. Kaptam nemrég egy ilyen jellegű "vádat". Az vagyok. Minden termék rettegjen itt a Hardveraprón, mert felvásárolom és haszonnal eladom.

  Szerintem egyértelműsítsük a dolgot.

  Ez vagyok én:

  Ha valaki nem a Carlytoo nevű nickel esetleg megtalálna és így nézne ki, akkor szóljatok, mert szeretnék magammal személyesen találkozni.

  Blogbejegyzés 2 hónapja 32

 • A hardveraprós vásárlók típusa

  A fiktív termék fiktív ára: 100.000 HUF

  1.: Csáó! Figyi, most azonnal indulok értek 50-ért. Hova kell mennem?

  2.:Jó napot! Megvan még a termék? Ha meg, akkor mennyi lenne?

  3.: Szia! Mit lehet tudni róla? Garancia van? Doboza van? Honnan származik? Miért adod el? Biztosan eladod? Miért? Hogyan? Hány? Mennyi? HOL???? Tudsz róla küldeni képet 256 perspektívából?

  4.: Hali! Posta van? /Nincs/ . Akkor ha nem postázod el tudnád hozni? /250km/

  5.: Hali! Megvenném, de még gondolkodok rajta. Meddig lesz meg? /Nem tudom/. Ha biztos vagyok benne, akkor írok. Jó úgy neked? /4 nap múlva, amikor a termék már jegelve van/. Azt hittem félre teszed nekem. /Nem/. Ez így nem volt tisztességes!!! Jelentelek a moderátoroknak, hogy kár (KÁR???) ért. Az a baj, hogy ilyen olcsón már nincs fent hasonló itt.

  6.: Hali! Figyi gond van!!! Az a helyzet, hogy véletlenül leejtettem és mozaikokra tört. Vissza kéne venned, mert így nem tudom használni. (Megtörtént.)

  Kolléga kérésére: Bárminemű egyezés a valósággal csupán a véletlen műve!!

  Blogbejegyzés 2 hónapja 57

 • A munkavállaló szemszögéből vs. munkáltatói szemszögből.

  A jelenlegi gazdasági recessziót megelőző időkre kanyarodunk vissza egy kicsit, majd elérjük a mai frontvonalat is. Nagyon érdekes függetlenként munkáltatói és munkavállalói panaszt hallani. Néha elgondolkodik az ember, hogy akkor most kivel is van probléma. Ezt a képet egyébként nem annyira nehéz összerakni.

  Kanyarodjunk vissza egy kicsit a korábbi időkre. A standard munkáltatói hozzáállás enyhén szólva is munkavállaló ellenes volt. A korábbi Mt. rendelkezései is munkáltatói nyomásra. Ezzel kár vitatkozni, mert ezek tények. Aztán ez szépen lassan elkezdett nagy általánosságban felpuhulni és ma már eljutottunk egy olyan fázisba, ahol elég sokat engednek a korábbi időkhöz képest. Persze ez is munkáltató függő. Valahol rosszabb a helyzet, valahol jobb. Na most eközben a két fél közötti feszültségáradat most csapódott ki kellőképpen és ehhez még hozzátartozik a nagyobb szabadságvágy is, hogy a munkavállaló a legkisebb őt ért sérelemre - akár valós, vagy vélt- lelécel. Munkám során nagyon sokszor találkoztam - főleg a fiatalabb korosztályból- megdöbbentő munkavállalói hozzáállással.

  Példa.: Nem tetszett a fizetése. Szólt a munkaadójának, hogy emeljen valamennyit. Megtette zokszó nélkül. Utána a munkát kifogásolta. Változtatott az elvégezendő munkán, hogy ne legyen túl monoton. Rá egy hétre kilépett, hogy még keresi önmagát és nem tudja mit szeretne.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 39

 • Honnan indult az élet?

  Az univerzum születése vagy teremtése után van még egy fontos megválaszolandó kérdés.

  Honnan indult az élet?

  Konkrét válaszokat úgy sem találunk és az életünkben valószínűleg nem is találhatunk, de mindig is foglalkoztatta és foglalkoztatja az embereket a kérdés. Csak úgy a véletlenek közrejátsztása nyomán lettünk, vagy teremttettünk? Az élettelen anyagból hogyan lehet élő? Molekulák és atomok véletlenszerű elrendezése formálta, vagy szándékos dologról van szó? A választ itt sem fogjuk megtalálni, de véleményeket és álláspontokat cserélhetünk.

  Hajrá!

  Blogbejegyzés 2 hónapja 18

 • Matematikai képletekkel megmagyarázható a világegyetem működése?

  Sok konfliktust eredményező téma a materialista és a klerikus/idealista világképek között. Valóban minden megmagyarázható, vagy csupán megmagyarázhatónak gondoljuk? Amit nem magyaráztunk még meg az talán azért van, mert még nem értjük a működését, vagy soha nem is érthetjük meg?

  Vallási dogmák közé zárt gondolkodásmód egy felsőbb hatalom/lény létezését feltételezni? Az embert mindig foglalkoztatja ez a kérdés. Miért van az, hogy amit nem értünk egy nálunk magasabb dimenzióban létezővel asszociálunk?

  Várom a válaszokat.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 214

 • Szürrealizmus

  A mai nap margójára akkor:

  Tengelyes pót fejű tücsköt mosdattam egy kanna vajas pacalban.

  :))

  Blogbejegyzés 3 hónapja 4

 • Átverés! Figyelem!

  Megkérek mindenkit, hogy nagyon figyeljen oda a következő ártalmas, bankkártya adatokat is elkérő scammer weboldalra: www.knenik.com

  Az EMAG, Magyar Posta, Extreme Digital és egyéb más nevesebb intézmények/cégek nevében küld promóciós, vagy nyereményjátékot. Használja az elektronikus levelezési rendszereket és a Samsung internet alkalmazást is előszeretettel. Szerencsére a többség időben kiszűri a turpisságot, de aki esetleg nem jártas a témában és találkozott vele, annak erősen ajánlom hogy kerülje el.

  Bankkártya adatokat soha semmilyen körülmények között ne adjuk meg online!

  Blogbejegyzés 3 hónapja 27

 • Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?

  Rommá lett büntetve az egyik műszaki cikkeket forgalmazó áruház.

  Nem vagyok érdekelt a védelmükben, de egy kissé túlzónak érzem. Persze a hiba megvolt és valamilyen szinten érthető az elmarasztalás, de ez szerintem már felesleges szájhúzogatás. Van azért velük tapasztalatom, mert elég sokszor vásárolok ott és érdekességképpen én mindig meg tudom nézni és meg is lehet nézni az adott termékekre vonatkozó árat. Tettem ezt a "Black Friday" nevű gazdaságélénkítő "ünnepély" alkalmával is és ha nincs olyan áru, aminek a megvételére erős késztetést érzek, akkor egyszerűen nem vásárolom meg. Azt is megértem, hogy a megtévesztés nem egy szép dolog, de egy fénykép alapján megítélni a portréka mibenlétét elég felületes emberre vall.

  Mi a véleményetek? Vitára fel!

  Blogbejegyzés 4 hónapja 11

 • A biztonsági öv megment?

  A KRESZ hatályos szabályzata alapján a biztonsági öv használata kötelező. Sok esetben életmentő lehet, de számtalan esetet ismerhetünk, amikor pont ez a biztonságért felelős funkció okozza a bajt.

  Az egyik kollégám még jó pár évvel ezelőtt közúti balesetet szenvedett és állítása szerint csak azért élte túl, mert nem volt bekötve. Hozzáteszem én biztonsági öv párti vagyok. Most a napokban halálos közúti baleset történt Inárcson.

  Ismerem a baleset körülményeit és azt is, hogy majdnem teljesen biztos, hogyha be van kötve az áldozat, akkor túléli a balesetet. Ugyanis szerencsétlen az ütközés után kibucskázott az ablakon és a B oszlop és egy villanyoszlop közé csapódott szabad testtel.

  Mi a véleményetek?

  Blogbejegyzés 4 hónapja 113

 • A személyes szféra védelme

  Borzasztóan bosszant, amikor emberek áttörve a személyes teredet, beleállnak az arcodba és úgy mondják a dolgaikat. Itt most nem a konfliktushelyzetet értem. Rendszeresen előfordul ( főleg az ellenkező neműek részéről), hogy "3 centire" az arcomba beleállva meséli el a gondjait, vagy éppen aktuális kérdéseit teszi fel. Az sem zavarja őket, ha már futásban hátrálok. Futnak utánam. Nálam a "tartsa meg a másfél méter távolságot" nem csak járványhelyzetben működik.

  Nektek erről mi a véleményetek? Vajon közületek hányan "sértik" meg más ember személyes terét beszélgetés közben?

  Blogbejegyzés 4 hónapja 48

 • Az intelligencia hiánya, vagy túlzott közvetlenség?

  Bizonyára ti is találkoztatok olyan helyzettel, vagy felhasználó/fogyasztó/vásárló oldalon ,vagy a másik pozícióban ülve, hogy a személy, akivel közvetlen kontaktusba kerültök egyből tegeződik és úgy beszél veletek, mintha 1000 éve ismerne.

  Itt most kortól és nemtől függetlenül én személy szerint borzasztóan udvariatlannak tartom ezt a közvetlen viselkedést. Lehet, de ahhoz én szeretem ismerni is az llletőt. Mi a véleményetek?

  Gyakorlati példák:

  (Bank)

  -Szevasztok, mi a helyzet?
  -Jó napot kívánok! Tudok segíteni?
  -Jaja, figyelj már, azt akartam, hogy....

  (Kormányablak)

  -Haló!
  -Üdvözlöm, parancsoljon?
  -Írd már át nekem a kocsit, légy szíves. Most vettem.
  -Értem, ha megkérhetem maradjunk a magázódásnál.
  -Ne szórakozzál már! Jó ez így....

  Blogbejegyzés 5 hónapja 170