Carlytoo blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Sáómi (Xiaomi) Mi 9T Pro!

  Úgy döntöttem, hogy megválok szeretett Mate 20 Pro-tól és lecserélem egy Mi 9T Pro-ra, mert láttam egy tesztet és borzasztóan must have érzésem lett. Az írásom, illetve ez a rövid összefoglaló bőven nem ér meg egy cikket, de valamicskét csak firkantok róla, mert eddig 30-40 embertől kaptam pm-et, hogy " MIÉRT?"

  Kezdjük is a külsőségekkel:

  Dizájn: Nekem a OnePlus 7 Pro is nagyon bejött. Nincs notch, nincs kávé (káva), nincs belelógó kamera. Az egész egy kijelző és, ha szelfizni akarsz, akkor a kicsi "Optimuszprájm" előránt egy kamerát a telefon tetejéből. Ha már én nagyon drágállom a OnePlus 7 Pro-t, akkor mi legyen? Hát meg is jött egy olcsóbb alternatívája. Megláttam és már mentem is megvenni. Hülye vagyok én? Meglátjuk. Carbon Black verziót választottam ,mert hát az teccik'. A vertikális, középre pattintott kameraelhelyezkedés nekem jobban bejön, mint a többi modell stílusa. A kijelző egy FHD+ Amoled. Szép, nagyon szép, bőven megfelelő fényerővel, ami bármilyen helyzetben tökéletesen látszik.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 napja 32

 • Klímaváltozás?

  Ez egy igen érdekes kérdés. Tudjuk, hogy valamit tenni kellene ellene mégsem tesszük. Mindenki azt gondolja, hogy "én csak egy ember vagyok". Csak ebből a forrásból kiindulva gondolkodik mindenki. Nagyon is valós és közeli veszély leselkedik ránk, vagy csak egyszerűen túl van fújva?

  1000 meg 1000 forrás és adat támasztja alá, hogy az ember nem jó bérlője lakásának. Milyen lehetséges és biztos megoldások lehetnek erre a helyzetre?

  Ha a kommentelő ( tehát TE) korlátlan hatalmat és erőt kapnál és lenne 6 hónapod megoldani ezt a kérdést, mit tennél?

  Blogbejegyzés 1 hete 220

 • Ösztönzőrendszer kérdőív?

  A mai napon belefutottam egy kérdőívbe, ami a munkáltatók (elkülönítve az állami- és magánszférát) ösztönzőrendszerére specializálódott.

  Felteszem nektek is a kérdéseket, csak számok nélkül:

  - Kérem értékelje, hogy mennyire elégedett munkahelye ösztönzőrendszerével?

  - Mennyire motiválja a munkavégzése?

  - Az állami szféra ösztönzőrendszere mennyire marad el a magánszféra ösztönzőrendszerétől?

  - Kérem írja le, Önre mi hatna ösztönzően a munkahelyén? ( Itt most tekintsünk el a pénztől ,mert tudjuk, hogy az a legnagyobb ösztönzőerő)

  Blogbejegyzés 3 hete 17

 • Vitaindító #5

  Szabályok: A vitatémákhoz való hozzászólás és az ezekre adott reflexió megengedett. Személyeskedni nem ér.

  "Két, egymással ellentétes munkahipotézist képviselő kutató nem vita útján igyekszik dűlőre vinni a dolgot, a vitára legfeljebb álláspontjaik kölcsönös tisztázása céljából kerítenek sort. Nem egymással, hanem a tényekkel néznek farkasszemet, ezek pedig vagy az egyik, vagy a másik hipotézist érvénytelenítik majd - esetleg mindkettőt."

  Vitatéma 1.: Magyarországon mi alkalmazkodjunk a külföldiekhez vs ők hozzánk.

  Vitatéma 2.: Nyitás előtt -a már kinyitott üzletbe- bemegyek kérdezősködni vs megvárom a papírforma szerinti nyitást.

  Hajrá!

  Blogbejegyzés 2 hónapja 17

 • Vitaindító #4

  Szabályok: A vitatémákhoz és ezekre érkezett reflexiókhoz lehet hozzászólni. Személyeskedést kerüljük.

  "A vitákban ritkán marad helye a konkrét számadatoknak. Ezért sokszor olyan intuitív, a média és a heves érzelmek által torzított elképzelések alapján alakul a közvélemény, ami igen távol áll a valóságtól."

  Vitatéma 1.: Párommal (+ gyerekekkel) megyek vásárolni (nem élelmiszer) vs inkább megoldom, megoldja egyedül.

  Vitatéma 2.: Adok pénz annak, aki látszólag rászorul vs nem adok senkinek, mert rossz célokra megy el.

  Vitatéma 3.: Van a hálószobában TV vs nincs a hálószobában TV.

  Blogbejegyzés 1 hónapja 9

 • Vitaindító #3

  A szabályok: A vitatémákhoz és ahhoz érkezett reflexiókhoz lehet hozzászólni. Személyeskedést kerüljük.

  "Először meg kell próbálnod olyan egyszerű és közérthető módon megfogalmazni a vitapartnered álláspontját, hogy arra vágyjon, bárcsak ő fogalmazott volna ilyen jól. 2. Utána sorolj fel minden egyes pontot, amiben egyetértetek (különösen akkor, ha abban amúgy nem széleskörű az egyetértés). 3. Ezután érdemes megemlíteni mindent, amit a partneredtől tanultál a vita során. 4. Csak ezután mondj akár csak egy szót is, ami kritizálja vagy cáfolja a gondolatait."

  Vitatéma 1.: Intel vs AMD

  Vitatéma 2.: Nvidia vs AMD

  Vitatéma 3.: Erős CPU/gyengébb GPU vs gyengébb CPU/ erős GPU

  A válogatás direkt olyan elvet követ, amiben akár egy hozzászólásban is állást lehet foglalni. Mindenki véleménye a személyes meggyőződését tükrözze. Statisztikai adatokkal itt és most felesleges dobálózni.

  Köszönöm. Hajrá!

  Blogbejegyzés 2 hónapja 18

 • Vitaindító! #2

  Meglepve és örömteli lelkesedéssel tapasztaltam a nagy látogatottságot az első résznél, amit ez úton is köszönök. Úgy gondoltam, hogy lehetne egy második rész is és amennyiben hasonló érdeklődés övezi ezt is, akkor akár egy "minisorozat" is lehet belőle.

  "Minden emberi kapcsolat és kommunikáció kreatív forrása a vita. Egy olyan kapcsolatban vagy közösségben, amelyben a feleket a teljes véleményazonosság és a vitázástól való félelem irányítja, lehet nagy a biztonságérzet, de biztosan kicsi a változásra való képesség. A vitamentes kapcsolatok és társadalmak, bármennyire ideálisnak tűnnek is, sérülékenyebbek, akár a lázat soha át nem élt szervezet."

  Vitatéma 1.: Kártyával történő fizetés kontra készpénz.(Itt az infrastrukturális tényező is mehet)

  Vitatéma 2.: Külföldön nyaralás kontra belföldön nyaralás.

  Vitatéma 3.: A jogszabályok konzekvens betartása kontra életszerű eltérések a szabályozástól.

  Játékszabály: A vitatémákkal kapcsolatban lehet érvekkel és ellenérvekkel hozzászólni, illetve a másik kommentjére reagálni. Személyeskedést mellőzzük!

  Blogbejegyzés 3 hónapja 93

 • Vitaindító!

  Az érvekhez kötött kulturális vitatkozás az emberiség egyik legfontosabb fejlődési motorja. Gondoltam vitatkozhatnánk. Párszor tapasztaltam a fórumon, hogy valaki nagyon elborultan véd egy álláspontot a személyeskedést sem mellőzve. Jó lenne megmutatni, hogy akik ehhez a lapcsaládhoz tartoznak képesek erre.

  Vitaalap 1.: Földönkívüliek létezése kontra nem létezése.

  Vitaalap 2.: A háttérhatalom létezése kontra nem létezése.

  Vitaalap 3.: Az emberiség kihal 100 éven belül kontra nem hal ki.

  Próbáltam viszonylag olyan témákat felhozni ,ami talán senkinek nem sérti a személyes érdekeit és van sok érv ellene és mellette is.

  Aki részt vesz a játékban, azt arra szeretném megkérni, hogy a másik személy álláspontjára reagáljon. Tehát nyilván valakinek el kell kezdeni, aki nem én leszek. Ha közben más, más témát indít el, természetesen arra is lehet reagálni. Megkérek mindenkit, hogy a személyeskedést és a mást sértő megjegyzéseket kerüljük.

  Hajrá!

  Blogbejegyzés 3 hónapja 146

 • VIGYÁZAT!

  Mai napon kaptam az otthoniaktól egy telefont, hogy itt vannak a földgázszolgáltató emberei és le akarják olvasni a gázórát és ha nem engedik be őket, akkor kikötik. Jeleztem nekik, hogy várjanak meg. Hazamentem és hűlt helyüket találtam. Érdeklődtünk a szolgáltatótól, hogy ez most micsoda, illetve, hogy ha nem tudják leolvasni( eddig mindig le tudták), akkor miért is függesztenék fel a szolgáltatást? Eleve eddig csak egy ember jött mindig és nem ketten. Ráadásul mind a 2 manus az elmondások szerint jó nagy darab, tetovált. A szolgáltató természetesen tagadta, hogy bármi köze is lenne a 2 emberhez. Dabas és környékén portyázhatnak. Mindenki figyeljen oda. A szükséges lépéseket mi megtesszük, de sajnos a pánik miatt az otthoniak a rendszámot sem jegyezték meg.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 15

 • MEGÉRKEZETT!!

  Igen, végre megjött a várva várt internyet. Az UPC optikai kábele eljutott hozzánk is, így én rögtön megrendeltem az 500mbit/sec-es letöltési sebességgel rendelkező csomagot.

  Hívtak kedd reggel 8:30-kor, hogy "Itt vagyok,heee' bekötném a netet". Hurrá. Már megyek is ki. Emberünk ott várt a kapuban. Nem volt nehéz észrevenni, hiszen nem kis darab. Neki is látott a munkának. Meg kell jegyeznem, hogy egy közvetlen, pozitív kisugárzású ogre papával volt dolgom. Hozott mindent, ami a bekötéshez szükséges. Kicsit féltem, mikor az oszlopra mászott fel azzal a termettel ( saccra: 2m felett / 160-170 kg), de nagyon ügyesen megoldotta. Állítása szerint 25 éve űzi a szakmát, de látszott is a profizmusa. Megkért, hogy amíg ő foglalatoskodik, addig az utp kábelezést oldjam meg, ami meg is történt. Röpke másfél óra alatt meg is voltunk a dologgal. Tudom ,hogy máshol 1-2 Gbit/sec-es internetkapcsolat is elérhető, de én a 8mbit/sec ezt már megváltásnak érzem. A 29-es körzet végre lassan fel-felzárkózik. :C

  Blogbejegyzés 3 hónapja 10

 • Huawei antiszimpatizánsként Huawei Mate 20 Pro-val??

  Az eddigi telefonos előéletemről annyit érdemes tudni, hogy mostanában elég sokszor cseréltem mobilt. Persze mindig eladtam a régebbit, aztán minimális ráfizetéssel sikerült beszereznem egy másikat. Iphone X, Samsung Galaxy S9+, Iphone Xr, Iphone Xs, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+ az eddigi készülékpaletta. Nem vagyok márka fanatikus. Sosem voltam. Valahogy mindegyikből hiányzott valami. Valamelyik csak egyszerűen nem tetszett 1-2 hónap után. Aztán most kirobbant a Huawei botrány is. Soha nem volt előtte Huawei készülékem és megmondom őszintén nem is tartottam őket valami sokra. Igazából a váltást belőlem pont ez a botrány "kényszerítette" ki. Ha valakit ennyire pesztrálnak, annak igazából 1 valós oka lehet. Félnek tőle valamiért. Vettem egy Huawei Mate 20 Pro készüléket. Soha nem gondoltam volna, hogy nekem ennyire be fog jönni.

  Ebben minden megvan, amire nekem szükségem van. Jó üzemidő, jó fotós képességek, korrekt és stabil OS, gyönyörű kijelző. Kicsit több, mint 2 hete van nálam és úgy látszik elmúlt az érzés, hogy nekem más kell (vagy nem :U ).

  Mellesleg megemlíteném- bár ez csak az én szubjektív véleményem-, hogy a kijelzője szebb, mint az S10+ megjelenítője. Egymás mellé tettem a kettőt és nekem fényesebbnek és "élethűbbnek" tűnt az egész.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 7

 • A Huawei egy süllyedő hajó?

  Vajon a Trump adminisztráció döntése lenullázza a kínai óriásvállalatot?

  A beszállítók és a Huawei kereskedelmi partnerei szemében ez egy jó döntés?

  Hogyan érinti ez a fogyasztókat?

  A 2012 óta fejlesztett HongMeng OS mennyire lehet Kínán kívül népszerű?

  A kérdésekre a válaszokat még nem tudjuk, de az ötleteléseiteket szívesen fogadom.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 63

 • Valhall- Az-az a kaszabolós battle royal viking módra

  Nem akarok én sem kritikát ,sem pedig jóslatokat belefogalmazni eme kis írásba, de felkaptam rá a fejem. Amikor meglátok egy újabb battle royal "remeket", mindig eltűnődöm, hogy már megint ez minek? De tényleg! Annyi van belőlük, hogy nem győzök választani. Nade itt kéremszépen' valami új készül. A vikingek korába kalauzol minket a játék és belevisz egy jó adag misztikumot is, ami azért tegyük hozzá mindig dob valamit az adott címen.

  Mi a ti véleményetek erről? Én azt gondolom ,hogy akár egy befutó darab is lehet, de lehet, hogy tévedek és elsüllyed, mint a Titanic '12-ben. Az ígéretek nagyon nagy vonalúak. Én leginkább ettől félek. TPP és FPP módban játszhatunk a fáma szerint, és ellenben néhány konkurenssel itt megpróbálják ballanszolni a dolgot, hogy szignifikáns előnyt egyik nézőpont se jelentsen. Dinamikusan változó időjárás és az állítások szerint olyan harcrendszer, amiben rengeteg potenciál van. Itt talán csak a játékoson múlik, hogyan gyűri le az ellenfelét. Azért egy story módot belerakhatnának. Elvileg lesz story mód is, de lehet ez az én félrefordításom.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 6

 • Filmajánló!

  A hagyományostól eltérve, most nyitnék egy kis beszélgetős, ajánlós blogot. Bizonyára van ilyen topik, de ha van kedvencetek, vagy esetleg csak van olyan, amit még nem láttatok, de féltek leülni elé, akkor hátha más véleménye segíti majd a döntéshozatalt. A filmajánlást most részetekről kérném. Én bizonyára merítkezek majd az ötleteitekből.

  Blogbejegyzés 5 hónapja 38

 • Ügyintéző HELPDESK-ért kiállt! (Mai szösszenet)

  Ügyintéző: Hali! Segíts nekem SOS! Nem tudok belépni a jelszavammal és már itt ülnek előttem.

  Helpdesk: Mondj nekem egy ip-t kérlek.

  Ügyintéző: **.**.****.****

  Helpdesk: Nincs is bekapcsolva a gép.

  Ügyintéző: De be van! Itt ülök előtte.

  Helpdesk: Nem látom pedig.

  Ügyintéző: Várj. Igazad lehet. Nem is a helyemen ülök.

  (Kollegína 3 napja nem aludt.)

  Blogbejegyzés 5 hónapja 9

 • Csak magabiztosan!

  Ügyfél: Maga itt ül 600.000 forintos fizetésért és nem csinál semmit. Ide én is szívesen jönnék dolgozni.

  Ügyintéző: Már ne haragudjon ,de ennyiért fel sem kelnék reggel.

  :)

  Blogbejegyzés 5 hónapja 24