Carlytoo blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • KGFB segítség!

  Sikeresen összetörtek. Elég nagy a kár a kocsiban. Az ellenfél elismerte a hibáját és kitöltöttük a kárbejelentőt. Az Allianz biztosítónál van a vétkes fél. Mire számíthatok? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Köszönöm.

  Blogbejegyzés 3 napja 42

 • Hogy nézel ki?

  A nőcis topikban jött az ihlet. Kíváncsi vagyok arra, hogy az itteni fórumozók, akik esetleg a társkeresés labirintusában eltévedtek és önértékelési problémájuk is van a kinézetüket illetően, próbálják, vagy merjék felvállalni magukat ismeretlenek előtt. Mármint a kinézetüket. Persze ez nem egy kötelező dolog, de úgy gondolom, hogy aki nem jár tilosban, annak nincs mitől félnie. Természetesen azok is közzé tehetik a saját magukról készített fényképet, akik nem küzdenek semmi ilyen jellegű gonddal.

  Szabályzat: Mindenki önkéntes alapon teszi fel ide a képet, ami nem felhasználható senki által, máshol az adott illető engedélye nélkül. A kép készítőjének a kinézetére vonatkozóan építő jellegű, KIZÁRÓLAG SEGÍTŐ SZÁNDÉKÚ kritika fogalmazható meg a megfelelő hangnemben. A dicséret természetesen megengedett és abszolút ajánlott, hiszen itt azt próbáljuk elérni, hogy az adott illető merje felvállalni saját magát.

  Blogbejegyzés 2 hete 112

 • Autószerelői "szakértelem"

  Tudom-tudom ez már egy sokszor lerágott csont, de most fel vagyok háborodva. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ha nem magamnak szerelem, akkor probléma lesz később. Nekem van egy E39 530D béjemvém. Én nem a tulajos autós vagyok, hanem a gazdás. Szeretem ha az öreglány rendben van, ezért megy is rá a lóvé. Szerelő barátommal szoktuk csinálgatni. Most már majdnem minden kész van rajta. Egyik nap gondolt egyet és tüdőrákos lett. Terhelésre dadogott, köhögött. Oké. Haveromnak nincs gyári diagja, ezért elvittem egy ismerős BMW "szakihoz", akinek van. Megcsinálta a diagnosztikát és mondta, hogy az alsó AC lesz a ludas. Mondtam neki, hogy az üzemanyagszállítási mennyiség pedig jó a diagon. "NEM, tuti, hogy az alsó tápszivattyú." Oké. Elmentem venni egyet, aztán gyorsan kicseréltem. Természetesen semmi változás. Felhívtam, hogy szép volt, így kell ezt csinálni. Aztán agyaltam, számoltam, matekoltam. Kölcsönkértem egy INPA nevű diagot és 2 órán át dolgozgattam vele és agyaltam. Mondom, szerintem rájöttem a hibára. Elmentem venni egy üzemanyagszűrőt (MANN) és kicseréltem. Azóta hibátlan a kocsi. Nincs dadogás, köhögés és úgy megy, ahogy azt kell egy ilyen motornak. Veszek inkább egy INPA diagot és csinálom magamnak.

  Hozzáteszem, hogy nagyon elismert, BMW """"specialistához"""" vittem.

  Blogbejegyzés 4 hete 112

 • Az őszinteség

  Egy másik topic ihlette azt a vezérötletet, hogy írjak erről a megosztó szóról. Bármilyen élethelyzetben is vagy, kell-e maximálisan őszintének lenned? Ez lehet párkapcsolati, szociális, politikai, munkahelyi stb. Megengedhető-e a kegyes hazugság? Az őszinteséget is lehet más-más formákban prezentálni, de kérdés, hogy okozol-e vele valamilyen kárt az egyénben? Mindenkinek más-más a befogadókészsége. Vajon olyan életszituáció, amikor hazudnunk kell? A kérdéskör megvitatását rátok bízom.

  “Soha ne mondj igazat, ha egy jó hazugság is rendelkezésre áll!” - Jockey Ewing

  Blogbejegyzés 2 hónapja 91

 • Androidról vissza IOS-ra

  Úgy alakult, hogy megint meguntam a droidot. Volt egy Xiaomi Mi10T Pro készülékem és hát jó volt, szép volt, de ennyi volt. Elköszöntünk egymástól. Sajnos a MIUI még tele van gyerekbetegségekkel, amik már kezdtek nagyon fárasztani. Vettem egy iPhone 11-et. Volt már korábban iPhone-om, szóval nem idegen a környezet. A végén mindig arra lyukadok ki, hogy ez egy stabilabb, átláthatóbb rendszer, de persze megvannak a maga korlátai. Most egyelőre marad ez, aztán meglátjuk hogy a 13-as széria 120Hz-es ProMotion kijelzője, fejlesztett kamerarendszere, kisebb notch dizájnnal mit fog mutatni. Egyébként a Mi10T 144Hz-es kijelzője eléggé fluidnak érződött, de rájöttem hogy a scrollozás gördülékenysége nem dob annyit a latba. Videók, játékok úgy is 60Hz-en mennek. Otthon van egy 144Hz-es monitorom, amin ha időm engedi gamerkedek egy kicsit. Na ott, azért már más a leányzó fekvése.

  Blogbejegyzés 2 hónapja 47

 • Diagnosztizált pánikszindrómám története. #2

  Eltelt az írásom óta néhány hét és gondoolom néhányan kíváncsiak vagytok, hogy mi a helyzet. Nos a helyzet lassan, de biztosan javuló tendenciát mutat. Lassan teljesen elhagyom a Rivotrilt, szóval ez is már valami. A rexetint minimum 6 hónapig szednem kell és ha már nem produkálok tüneteket, akkor szépen lassan azt is el lehet dobni. Rengeteg feszültségtől már most megszabadultam ,aminek az-az eredménye, hogy fáj és kötött a tarkóm, illetve enyhe hányingerem van, viszont ezen kívül jelenleg nincs más problémám. Mivel ez egy lassú és nagy önuralmat igénylő folyamat, ezért minden téren megerősödöm a végére úgy érzem, bár az mész messze van. A pszcihológus örül, mert állítása szerint nagyszerűen haladunk. A pszichiáterem(magán) is örül, mert szerinte a gyógyszerre jól reagálok. A refluxom is erősödött a stresszhatás miatt, de ez idővel úgy is javul és ahogy megszűnnek a problémák és a vegetatív tünetek, akkor az is meg fog szünni. Megyek aug. 6.-án hipnózisra. Kipróbálom, hátha ér az esetemben valamit. Van az ismerettségi körömben, akit ezzel kezeltek ki a bajból. Nagyjából ennyi. Folyt. köv.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 8

 • Diagnosztizált pánikszindrómám története.

  Az elmúlt néhámy hónapban nem voltam tól jól. Ez addig csúcsosodott, ameddig sajnos szakember segítségét kellett kérnem. A diagnózis: generalizált szorongás és pánikszindróma. Legalább depis nem vagyok. :DDD . Kaptam 0.5-ös rivotrilt, illetve rexetint. Egyelőre a rexetinhez még nem mertem hozzányúlni, mert nagyon sok rosszat is hallottam róla, de konzultálok több szakemberrel, hátha nem is olyan rossz dolog az. Rendszeres halálfélelem, rettegés, ami sajnos olyan szintűre erősödött, hogy a lakást sem mertem elhagyni. Egyébként a lakásban is voltak problémáim. Néhány nap, főleg az utolsó néhány pokol volt. Óriási mázlim ,hogy van egy szerető párom és támogató családom, akik miatt végig kell ezt csinálni. Ma este kimentünk sétálni, ami meglepően kifullasztott. Gondolom a nagy fokú elszokás, meg, hogy kb. a wc-re is kocsival jártam. Alapvetően rettegek a betegségektől. Nyugodtan hívhatjuk hipochondriának. Elkezdtem pszichológushoz is járni. Hosszú és rögöös még az út, de a végén egy sokkal jobb önmagamat szeretnék. Ez a cél. Ha valakinek van valami jó tanácsa, akkor szívesen fogadom.

  Blogbejegyzés 3 hónapja 87

 • A szerviz

  Telefonálsz, de a motorok búgásától, a szerszámok csattogásától és a gépek zümmögésétől ló*art sem hallasz. A nem értem!! válaszra csak annyit tudsz reagálni, hogy hangosabban üvöltözöl a telefonba, mint aki éppen agyvérzést próbál kapni, de a szerelőnek, vagy a munkafelvevőnek nincs annyi agya, hogy odébb cammogjon. Nagy nehezen sikerül leegyeztetni az időpontot. Elmész, megállsz a műhely előtt és udvariasan besomfordálsz, hogy jelezd, megérkeztél. Zümmögés, csattogás, búgás, hörgés közepette próbálod elmagyarázni, hogy te mi a lópikulát akarsz itt. Amennyiben sikerrel jársz, akkor szólnak ,hogy mindjárt jön a kolléga. 5 perc és megkérdezik a kolléga, aki most mászott ki frissen az olajfürdőjéből. Mivel a kolléga egy udvarias ember és az ügyfélre jó benyomással kell lenni nyújtja is a feketére dolgozott, olajos, tappancsát kézfogásra. Agyalsz, hogy most ezt hogyan is kellene visszautasítani, de már meg is fogta a kezedet. Tulajdonképpen már be is állhatsz szerelni, mert majdnem úgy nézel már ki. Odasétáltok az autódhoz és megkérdezi az eléggé egyértelmű kérdést: Erről lenne szó? Mondhatnád, hogy nem, arról ami két utcával feljebb van, de nem vagy büdös paraszt, ezért csak bólintasz. Megkér, hogy pattintsd fel a motorháztetőt és indítsd be. Mialatt ezt a műveletet elvégzed és megpróbálsz kiszállni nem látsz mást, csak a szerelő üvegesre fagyott tekintetét és kínba torzult arcát. Mi legyen? Mentőt hívjak?

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 5 hónapja 16

 • Megkaptam a Sinopharm-ot.

  Csütörtökön kaptam meg az oltást. Aznap egy picike vállfájdalom és levertség volt tapasztalható. Másnapra az összes tünetem elmúlt és jelenleg sincs semmi bajom. Megyek holnap vérvételre (kísérlet), hogy megtudják, hogy vajon már mekkora mennyiségben van jelen a szervezetemben az antitest, illetve okozott-e az oltás valamilyen értékemben számottevő változást ilyen rövid idő alatt. Hajrá!

  Blogbejegyzés 5 hónapja 35

 • Automata váltó felújítás

  Nem szakmai blog lesz. Nem ezzel foglalkozom ,de mostanában sajnos kénytelen vagyok. Ez az én szerencsém ezekkel a b*zi automata váltókkal. Nincs mit tenni, fel kell újítani. Az alany egy GM váltós E39 530D. Nos a lényegi kérdés, hogy van-e okunk félni egy ilyen felújításól? Ez szerintem pénztárca kérdése, illetve szakemberé. Sokszor hallom ,hogy az már nem lesz olyan, mint a gyári stb. Valóban. Ma Magyarországon van lehetőség JOBBRA! megcsinálni, mint ahogy a General Motors-tól kiesett. Egyszer kell vele foglalkozni és egy nagy valag pénzt belelocsolni, de utána nem lesz vele problémád, ameddig az autó nálad van ez biztos. Sőt, a következő tulajnak se lesz gondja valószínűleg. Mégis mennyibe kerül mindez? BMW esetében a ZF automata megoldásaival találkozunk zömében, de egy ilyen öreglány, mint az enyém sajnos még a GM váltójával szerelt ballépése a gyártónak. Egyébként az előbbi is megmakkanhat és meg is makkan előbb vagy utóbb. Érdemes csak alkatrészeket megcsináltatni a váltóban, vagy akkor már durr bele mindent? Ez attól függ mennyi rá a keret, vagy esetleg eladásra megy a dolog. Ha meg akarod tartani még hosszú ideig, akkor az én javaslatom a teljes, mindenre kiterjedő felújítás. Ez a mulatság viszont rohadtul nem olcsó. Helytől, szakitól függően 7-900.000 jó magyar forintig is elmegy. Utána viszont gondtalan lesz az életed remélhetőleg. Tehát, aki automata BMW-n töri a fejét az mindig számoljon egy ilyennel.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 88

 • BMW-s prszt lettem megint!

  A múltkori csalódás után megint belevágtam csak már egy kicsit nagyobb szakértelemmel. Vittem magammal egy komplett brigádot (karosszériás, autószerelő, chiptuningos), hogy véletlen se verjenek át. Így sikerült megvásárolnom egy E39 530D kódjelű béjemvét. Az előző autómat (Vw Passat) nagyon gyorsan elvitték. Felpattintottam ide-oda és két nap múlva jöttek is érte.

  3 hete vettem az autót

  Eddig bejön a dolog. Eléggé jól extrázott darab és a színe is nagyon tetszik. Egyébként a színt a párom választotta. Aki esetleg tervez valamikor ilyet vásárolni az nagyon legyen körültekintő. Rengeteget megnéztünk, mire megvettünk egyet és ez sem hibátlan. Foglalkozós autók ezek már ,de ez nem volt probléma. Itt különösen érvényesül az a tézis, hogy ne a kínálat aljáról válasszunk.

  Ami benne van:

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 6 hónapja 29

 • A társkereső (szexpartner) oldalak labirintusa

  Őszinte leszek. Teljesen tapasztalatlan vagyok ebben, de az egyik jó ismerősömnél felmerült a kérdés és gondoltam segítek neki (pontosabban segítetek neki :DDD ). Én párkapcsolatban élek, tehát nem társkeresőzöm, alkalmi kapcsolatokat sem keresek, mert hál' Istennek jól működik a kémia. Volt/van nektek bármiféle ilyen jellegű tapasztalatotok?

  Blogbejegyzés 8 hónapja 45

 • BMW-s átverős ügy következő állomása

  Az előzményeket elolvashatjátok az írásaim között. Ezzel most nem fárasztanék senkit.

  2021.04.13.-án tárgyalás. Végre eljutottunk idáig. Eleve nem egy hipergyors a magyar ítélkezés, de a COVID-19 most ennek még jobban odatett. Eddig talán nem is lenne érdekes. Az érdekes része ez:

  Az alperes (én a felperes vagyok) ügyvédje a következőkkel vádol: Hivatali visszaélés, vesztegetés, személyes kapcsolatok rosszhiszemű felhasználása. Tehát én megvesztegettem az NKH-t, a kormányablakot, az eredetvizsgát végző műszaki vizsgaállomást, vagy az ügy én oldalamra történő billenésében bevetettem a személyes kapcsolataimat. Egy baki van ebben, vagyis több: rágalmazás, becsületsértés és hitelrontás, a jó hírnév megsértése. Majd kitaláljuk melyik lesz itt optimális.

  Blogbejegyzés 9 hónapja 0

 • Hogyan készítsünk ropiból műanyagot TUTORIAL!

  Első körben vásároljunk 2 zacskó ropit. Célszerű a kevésbé sózott példányokból válogatni, mert a sót úgy is el kell távolítanunk róla. Tegyünk fel 1.5 (azaz másfél) liter vizet forrni. A már forrásban lévő vízbe tegyük bele a ropikat úgy 10 percre, de ezt megelőzően távolítsuk el róla a sót. Most jön a feladat nehezebbik része. Szerezzünk be egy polipot. Mindenképpen akkora példány kell, ami belefér a lábosba. Ha minden megvan és eltelt az idő is, akkor tésztaszedővel, vagy ami a kezünk ügyébe akad szedjük ki a forrásban lévő vízből az összes ropit. Ezt követően szépen finoman helyezzük a vízfelszín tetejére a polipot és kész is a polipropilén

  :DDD

  Blogbejegyzés 9 hónapja 11

 • Elviszem a meghirdetett ár feléért!Most azonnal indulok!

  Egyébként jellemző ez a magyar használt piacra minden területen. Ez a mostani egy autós történet.
  Ismerősöm hirdetett egy tényleg jó állapotú e60-at. Kérte, hogy én is dobjam már fel ide, meg oda hátha. Tudni kell, hogy ezeknek az autóknak az ára elég széles skálán mozog, többnyire állapottól függően 1.300.000 - 3.000.000 -ig megy. Persze vannak ettől drágább, kivételes darabok. Ő a konkrét példányt 2.400.000 HUF-ért hirdette. Ha hirtelen lett volna ennyi felesleges lóvém autóra, akkor megveszem tőle, mert ő az a gazda(tulaj), aki azonnal költ az autóra, ha csak a hiba lehetősége felmerül.

  Rám írt egy manus: Érdekli az autó, mikor lehet megnézni. Egyeztettem az ismerőssel és meg is valósult a meeting. Kérte az ismerősöm, hogy legyek ott. Nem probléma, elmentem. Hozott autószerelőt az ipse és tüzetesen átnézték a kocsit. Ugye alapvető vásárlási taktika, hogy NEM áradozunk az autóról és nem viszünk bele érzelmet. A szerelő ezeket mind megszegte és 10 percig agyba-főbe dicsérte a gépjárművet. Mondta ott előttünk a potens vásárlónak ,hogy "EZT EL KELL HOZNI". Hát, majdnem úgy lett. Mondta hősünk, hogy, akkor megvásárolná, de egy "ici-picit" csak alkudna már belőle. Ismerősöm gondolt is rá, ezért úgy kalkulálta, hogy az átírási költséget (cirka 120.000) el is engedi, csak jött a fekete leves. 1.300.000- ért elviszi. Na most én nem nagyon tudtam megszólalni.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 9 hónapja 104