Hearthstone: Heroes of Warcraft

Megtévesztően egyszerű és őrülten szórakoztató, a Hearthstone egy gyors iramú stratégiai játék! – írta: Phoenixy, 11 éve

A játékról

Bizonyos információk oldalamról, a hearthstonehungary.hu -ról vannak.

FRISSÍTÉS 2014.05.15.: 2014 márciusában megjelent a játék PC-re és MAC-re, áprilisban pedig iPad-re is. Mindenki ingyenesen letöltheti a játékot és játszhat! Letölteni INNEN lehet! Jó játékot mindenkinek!

A Hearthstone a Blizzard új kártyajátéka lesz, melyet még 2013 március 22-én jelentettek be.

A Blizzard már évek óta csak a három fő játékával foglalkozott (WoW, StarCraft, Diablo), igaz, hogy ez a játék is a Warcrafthoz köthető, mégis teljesen másnak és frissnek hat, hiszen ez egy kártyajáték. A nyáron a Blizzard bejelentette, hogy nem lesz több TCG kártya a Hearthstone miatt.

A játékosoknak 9 féle hősből kell egyet választaniuk, majd a harctéren két hős megküzd. Mindketten kártyákkal játszanak, támadnak, védekeznek, mindenféle szörnyet raknak le és képességet használnak, majd amelyik hős élete elfogy, az veszített.

A játék ingyenes, azonban lehet vásárolni paklikat valós pénzért, de ezzel egy játékos legfeljebb rövid időre tehet szert előnyre, hiszen az összes kártya, amit megvásárol, elérhető bárki másnak is, aki csak játék során szerezte meg őket és nem költött semmit.

A játék első indításakor egy amolyan tutorialt kell végigjátszani, melyben egymás után 6 ellenfelet kell legyőzni. A lapok gyönyörűen kidolgozottak. Előhívásukkor és halálukkor is megszólalnak. A legtöbb kártyának speciális képességei is vannak. Ha az első 6 ellenfelet sikerült legyőzni, utána kezdődik el igazán a játék. Minden nap küldetések várnak, például: nyerj két meccset egy bizonyos hőssel, vagy sebezz 100-at az ellenségeknek stb.

Belépés után:

Háromféle mód közül lehet választani, legfölül a 'Play' mód van, amikor más játékosok ellen játszhatunk, lehet játszani tét nélküli (unranked) meccseket, illetve ranked meccseket is és a legjobb játékosok közül nyolcat már ki is választott a Blizzard, akik majd összecsapnak élőben a BlizzConon november 8-án.

Alatta a 'Practice', amikor a gép ellen játszhatunk kétféle nehézségi módban, illetve legalul az 'Arena' található, ahova Goldért (játékbeli pénz, melyet küldetések teljesítéséért és győzelmekért lehet szerezni) lehet bejutni. Választani kell a három felajánlott hős közül egyet, majd harmincszor megjelenik három véletlenszerű lap, amelyből egyet kell kiválasztani.

Addig lehet játszani, amíg nem veszítünk három meccset, azután kidobnak az arénából és az újbóli bejutáshoz ismételten fizetni kell. Viszont győzelmek esetén egyre jobb jutalmakat lehet szerezni.
A bal alsó sarokban található a chat, ahol az összes Blizzard játék össze van kötve, tehát, ha egyik haverotok éppen Diablo III-at játszik, vagy WoW-ozik, azt is láthatjátok. Illetve innen lehet Duelre kihívni egyik Hearthstone barátotokat is.

Itt található még a 'Store', ahol lehet pénzért vásárolni, valamint a 'My Collection', ahol egyéni paklikat tudtok készíteni, vagy elpusztítani meglévő kártyákat és kraftolni új, még meg nem lévő kártyákat porból, amit aréna győzelmek után, illetve kártyák megsemmisítéséért lehet kapni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Gwent

    A Gwent mini kártyajáték olyan mint a politika, csak őszintébb - Sigismund Dijkstra.

  • Might & Magic Heroes VII. zárt béta

    Szeretném megosztani veletek a Heroes VII. zárt bétája során szerzett tapasztalataimat, élményeimet.

  • A roguelike reneszánsza

    Ha újrajátszhatóságot és kihívást keresel a játékokban, a roguelike neked való stílus. Ráadásul mindezt úgy valósítja meg, hogy közben olcsó is.

Előzmények